Kérnétek pénzbeli hozzájárulást, ha igen menynit igy félig együtt lakva?
Több éve együttlevő pár vagyunk,én albérletezek egyetem elejétől,dolgozok suli mellett.Párom szüleivel lakik,főállásban dolgozik,benzinen kivül semmire nem költ,sulit is a cége fizeti.
Régebben hétköznap 1-2 nap,meg hétvégén nálam volt,de vacsit hétköznap főztem csak,hétvégén este jött-reggel ment,melós kajáját megvette útközben.
Pár hónapja viszont heti 1-2 napot van a szüleivel,többit nálam (nálunk?),minden este főtt vacsi,nem is jó akármi,másnapra csomagoljak reggelit,néha ebédet is,ha már elvisz engem is melóba (ő melóhelyétől párszáz méterre van az enyém),ne kelljen megállnia venni.
Suli mellett nem tudok főállást válallni,igy 70ezer körül van egy hónapom,amiből 40-45 elmegy albi+rezsi.
A napi kaját igy már nem tudom kigazdálkodni,minimális tartalékom elfogyott ma,fizu meg jövöhéten van csak.
Szóltam neki még múlt héten,hogy 10ezrem van össz,amiből bérlet és fogamzásgátlót kell venni,ami együtt 7ezer kb.
Reggel mondtam h akkor gyógyszerem váltsa ki,meg hétvégi kaja ő dolga,de olyan furcsán mondta h jó.
Pedig innentől vagy régi rendszer és nem főzök rá,nem veszek neki is mindent ami kell (borotvás cucc,tusfürdő,reggelik,ez az ami épp kell neki),vagy hozzájárul a dolgokhoz,mert ezt nem tudom fizetni.
Vélemény?
Kérdező, mellébeszélsz és mentségeket keresel a pasinak (nem tudja, mi az anyagi probléma stb.). Felesleges, nincs mentség. Ha nem szólsz neki, az a saját hülyeséged, de ez sem menti fel az alól, hogy rajtad élősködik, és ezt ki kell mondani.
Akkor borítottam volna rá az asztalt, mikor elkérte a bevásárlás árát, miközben te sose kértél tőle pénzt.
Ha elmegy bevásárolni, akkor meg meg kell mondani neki, hogy pontosan mit hozzon, így elkerülhető a 300 Ft-os párizsi. Mellesleg ha ennyire lesz*rja, hogy mit szeretsz enni, minek főzöl neki húst hússal? Fel kell tálalni neki vacsorára a párizsit, és közölni, hogy ő hozta.
De persze szóból ért az ember, le lehet ülni és megbeszélni a költségedet.
NEM azért kell beszállnia, mert neked elfogy a pénzed, hanem azért, mert nem élősködhet rajtad. Ha dupla pénzt kapsz, akkor sem. Ha ezt nem fogja fel, az nem azért van, mert sosem nélkülözött, hanem mert nem szeret. Ennyi.
Szia
szerintem nagyon fura a párod hozzáállása. főleg azért mert a fogamzásgátlót pl miért neked kell fizetni, ugyanúgy megfelezhetnétek, az ő ügye is a dolog.
Mi a párommal amíg nem éltünk együtt addig is mindig úgy adtunk bele a dolgokba ahogy tudtunk, nagyon változó volt h kinek mennyije van.
Igazatok van sajnos.
Védem,hisz imádom.
De beleuntam hogy filléreskedem kell ugy hogy nem kellene (magamra havi 30 elég,nincsnek nagy igényeim)
Rá kell szánnom magam egy beszélgetésre vele,kiváncsi vagyok hogy fog reagálni.
ezentúl nem akarok ennyit rá költeni.Nem érdekel,h mindennek a fele,de azért nagyjából (kajára,egyébre értem,nem albi,rezsi)
Amikor ezt kiirtam,akkor erélyesebb voltam,mondtam hogy eldöntheti hogy vagy megoldja a kajáját máshogy vagy fizet abba amit én csinálok,és a többi dolgát is.
Aznapi vásárlást fizette (én pakoltam,de rákérdezett mindenre h kell-e az most,nem ér rá majd megvenni...majd mikor nekem lesz fizum)
aznapi vacsi,és hétvégi kaja,4ezerből megvolt (több szokott lenni,de néztem hogy mit veszek)
Aztán kaptam fizut hétőn,rögtön elkezdete kérdezgetni,hogy de nasi,gyümölcs,másnapra melóba ebéd,reggeli,akármi...
2x elmondtam,2x szájhuzva fizette a saját(?) részét (de többi nap ennek többszöröse megy el rá)
ugyhogy megint ott vagyunk ahol part szakad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!