Mit tehetek? Anyu barátjának a gyerekei nagyon prűdek.
Összeköltöztünk anyu barátjával, így lett két új testvérem. (Az apjuknak ítélte őket a bíróság, így most velünk laknak.) Nálunk természetes volt, hogy nem szégyenlősködünk egymás előtt, bármelyikünk nyugodtan kiment a fürdőszobába meztelenül, sosem volt ez gond. Szerencsére anyu barátja is ilyen, ő sem csinált soha ebből ügyet. Viszont a volt felesége iszonyat maradi és a gyerekeibe is belenevelte ezt. Ők mindíg bezárkóznak a fürdésnél, meg az öltözködésnél, teljesen szégyenlősen viselkednek, hiába mondja nekik az apjuk, hogy vegyék lazábban, nem akarják. Ez még nem is zavarna, de lassan már én sem merek a szokásos módon élni, mert szinte magamutogatónak néznek, ha kimegyek este fürödni. Más bajom nincs velük, de ez korábban nálunk sosem volt gond, és most nagyon kellemetlen, nem tudok nem foglalkozni vele. Beszéltem már velük ez ügyben, de azt mondták, hogy az anyjuk szerint ez a normális és az apjuk egy perverz disznó. Pedig nem az, tök jó fej, és ez nálam nagy szó, mert anya korábbi barátai nagyon nem tetszettek.
Anya orvos, nálunk sosem volt tabu az emberi test.
Mit tehetek velük?
(15F)
Kérdező, belőled meg tipikusan olyan ember vált, aki elszakad a hazájától, ott lát jobbat/szebbet, és visszatér fikázni az övéit, holott ő maga sem különbözik tőlük, mentalitásban legalábbis. És csodálkozik, hogy a kulturálisan nem nekünk való dolgokra miért nem vagyunk mi, hulladék népség, nyitottak, elfogadóak. Ezt az utolsó kommenteddel tökéletesen bizonyítottad, kár, hogy nem látod kívülről.
Inkább vagyok prűd magyar, mint olyan, mint te.
Ez sem jött be, mert ezen az alpon diktálhatnám is, de én olyan megoldást szeretnék, amit mindenki elfogadhat. Amikor apu meghalt, a ház fele a nevemre került, anyu haszonélvezeti jogával. És mi mindhárman így éltünk eddig. Engem nem érdekel az ő micsodájuk, nem ezt kifogásolom, de itthon had viselkedjek úgy, ahogyan én akarok, külösképpen hogy nem ártok vele senkinek.
Megoldási ötletekre lettem volna kiváncsi, nem kioktatásra.
Kedves kérdező! Vannak olyan helyek, ahol a nők egyáltalán nem fedik el a mellüket, mert nem szokás (sok afrikai törzsnél pl.). Mégis ha be akarna egy ilyen hölgy illeszkedni bármely nyugati társadalomba, akkor elvárnák tőle (és joggal), hogy felsőruházatot is hordjon. Pedig ahonnan jött, ott normális a fedetlen felsőtest a nőknél. Most akkor az egész nyugati társadalom prűd? Hát nem, csak mások a szokások. És ha valaki ide jön, akkor alkalmazkodik, már ha szeretne beilleszkedni.
Különben én aztán nem vagyok prűd, ha valami miatt szükséges, én teljesen fesztelenül leveszem a ruháimat, pl. ha tüdőszűrésről van szó, vagy bármi orvosi vizsgálatról, sőt, zuhanyoztam már koedukált zuhanyzóban is, és egyetlen percig nem zavart a dolog. De ezek mind olyan dolgok voltak, ahol a mások előtt való meztelenség nem, vagy csak nagyon körülményesen lett volna elkerülhető. Ha viszont nem áll semmiből ruhában bemenni a fürdőszobába, és ott levetkőzni, akkor nem pucéran fogok elmenni odáig. Ez van, így neveltek, mint ahogy gondolom még sok más embert is. Ettől én kicsit sem vagyok prűd.
OFF Adott egy helyzet, ami változik, és ebből konfliktus születik. Az egyik résztvevő felír ide egy kérdést, amire sok ítélkezést kap, segítséget szinte semmit nem. Ha valóban ezt jelenti magyarnak lenni, arra én nem lennék büszke. ON
Szerintem egyébként nem kell tenni semmi különöset. Tiszteletben tartva azt, hogy a másik más, másképp gondolkozik ugyanerről, én nem nyitnám rájuk az ajtót, ha fürdenek, nem éreztetném velük, hogy baj van velük, mert nincs is velük semmi baj. Egyszerűen ők így gondolják. Cserébe Veled sincs semmi baj, egyszerűen Te másképp gondolod. Az ebben az esetben SEMMIT nem számít, hogy a magyar lakosság hány %-a kivel ért egyet, mert egyelőre ez egy szabad állam, nem népszavazás dönt arról, hogy Kispista Jóska otthon járhat-e meztelenül a hálószoba és a fürdőszoba között. Ez mindenkinek a magánügye, akárcsak a vallása, vagy a szexuális érdeklődése. Tehát az összes teendőd ezzel kapcsolatban annyi, hogy Te is tartsd tiszteletben a mostohatesóid véleményét/szokásait, cserében Te is elvárhatod ezt Tőlük. Az meg egy nagyon káros nézőpont ilyenkor, hogy valakivel mindenképp "baj van"*. Nincs senkivel baj. Különbözőek vagytok, ez nem "baj". Csak konfliktus forrása, ami viszont megoldható.
*-szintén ősi magyar szokás. :|
Hogy jössze te ahhot, hogy prűdnek nevezz másokat csak mert neked olyan a kedved? Mibúl gondolod, hogy neked jogod van eldönteni ki a prűd? Szerintem egyiküknk sem prűd, csak egyszerűen egy felnőtt ember nem mutogatja magát apárján megesetleg az orvoson kívül másnak mert erre nincs igénye.
Te mondod, hogy őket nem zavarja a dolog akkor járkálj csak így továbbra is de az ő dolguk, hogy ők mit csinálnak. Vagy mit gondolsz? Neked több jogod van a házban mint nekik? Hát olyan helyen én sem szívesen laknék ahol mások ezt gondolják... Te egyszerűen önző vagy.
"Engem nem érdekel az ő micsodájuk, nem ezt kifogásolom, de itthon had viselkedjek úgy, ahogyan én akarok, külösképpen hogy nem ártok vele senkinek. "
Már írtad, hogy a gyerekeknek elmondásuk szerint ezellen nincs kifogásuk. Akkor mi a baj? Miért kéred ki magadnak, hogy hadd viselkedj úgy, ahogy akarsz? Hiszen még a veled együtt élők is rábólintottak.
Te nem ezt akarod, a kérdésedben is azt írtad: Mit tehetek velük?
Semmit, semmit nem kell velük tenned. Hisz te magad írtad egy későbbi kommentben, hogy felőlük oké. Ha az apjukkal akarsz valamit tenni, akkor az meg nem a te dolgod, hanem anyukádé.
Szóval nem tudom, nekem kicsit zavaros az egész. Mert a kérdésből az jön le, hogy igenis lazábbra akartad venni őket, hogy te ne érezd magad rosszul előttük... Szóval itt valami nem kóser.
Ha valóban ez volt a probléma, akkor meg nem értelek, mert erre igenis kaptál választ: talán nem azt, amit hallani akartál, de a válasz az volt, hogy alkalmazkodj te (is).
Így végképp nem értem, mire ez a nagy felháborodás, hogy senki se segít, hanem leszól. Azellen keltek ki néhányan (sokan), hogy nehogy már te akard megváltoztatni őket. Ez szerintem jogos, már bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!