Mit tehetek? Anyu barátjának a gyerekei nagyon prűdek.
Összeköltöztünk anyu barátjával, így lett két új testvérem. (Az apjuknak ítélte őket a bíróság, így most velünk laknak.) Nálunk természetes volt, hogy nem szégyenlősködünk egymás előtt, bármelyikünk nyugodtan kiment a fürdőszobába meztelenül, sosem volt ez gond. Szerencsére anyu barátja is ilyen, ő sem csinált soha ebből ügyet. Viszont a volt felesége iszonyat maradi és a gyerekeibe is belenevelte ezt. Ők mindíg bezárkóznak a fürdésnél, meg az öltözködésnél, teljesen szégyenlősen viselkednek, hiába mondja nekik az apjuk, hogy vegyék lazábban, nem akarják. Ez még nem is zavarna, de lassan már én sem merek a szokásos módon élni, mert szinte magamutogatónak néznek, ha kimegyek este fürödni. Más bajom nincs velük, de ez korábban nálunk sosem volt gond, és most nagyon kellemetlen, nem tudok nem foglalkozni vele. Beszéltem már velük ez ügyben, de azt mondták, hogy az anyjuk szerint ez a normális és az apjuk egy perverz disznó. Pedig nem az, tök jó fej, és ez nálam nagy szó, mert anya korábbi barátai nagyon nem tetszettek.
Anya orvos, nálunk sosem volt tabu az emberi test.
Mit tehetek velük?
(15F)
Tudod, nem mindenki kíváncsi arra, ahogy te egy szál f*szban végiglejtesz a családi házon zuhanyzás előtt. Ez teljesen természetes, főleg tinédzserkorban, tehát nem az új testvéreid prűdek, hanem te vagy lazábban nevelve.
Nem azt mondom, hogy ez rossz, csak szokatlan annak, aki egyébként nem így nőtt fel és nem a meztelen testedet akarja bámulni.
Én is sajnállak, mert tudom milyen rossz az, amikor az embernek meg kell változtatnia a szokásait, ráadásul úgy, hogy nem is ért vele egyet.
Sajnos a magyarok valóban iszonyatosan prűdek, nálunk sem gond, ha meglátjuk egymást, de normális nyugati országban a szaunákban is meztelenül szaunáznak, nálunk meg fürdőruhában, holott az egészségtelen.
Légy egy kis türelemmel, ha veletek élnek, idővel javulhat a helyzet, de ez nem megy egyik napról a másikra.
Nézd, ez megszokás kérdése. Mindenkinek van bizonyos intimitása, nektek ebbe nem tartozik bele a meztelenség, de nekik igen (és általában az embereknél a meztelenség intim dolog), így szeretnek magukban öltözni, fürdeni (ez, ne haragudj, de teljesen normális). Nem nekik kell lazábbnak lenniük, hanem neked kéne tiszteletben tartani ezt, és tényleg magad elé kapni valamit, míg kimégy fürdeni, hogy ne hozd őket feleslegesen kényelmetlen helyzetbe. Nem is értem, hogy várhatod el, hogy nyitott ajtónál öltözzenek - mert téged nem zavar? De őket igen, a test sokaknak intim dolog, ahogy írod is, nálatok az orvos foglalkozás miatt nem az... de nem mindenkinek orvos az anyja. Itt nem nekik kell alkalmazkodni, ahnem neked.
Vagy arról van szó, hogy ők lányok, és szeretnéd látni őket? :)
Szerintem az az általános, hogy a családtagok minimum bugyi/alsónadrág, +melltartó a nők esetében, és az is csak pár percre, ha öltözés közben kiszaladsz egy pár zokniért a ruhaszárítóhoz vagy ilyesmi.
Inkább te vagy túl szabados és nem ők a prűdek. Még csak nem is vagytok kis korotoktól együtt, nem fürödtetek kisbabaként egy kádban, szóval semmi előzménye nincsen egymás meztelen látványának.
Mivel az az általános, hogy ruhában mutatkozunk egymás előtt ezért inkább neked kéne alkalmazkodni és elfedni magadat. Ez nem prűdség, amit az anyjuk belenevelt, hanem az általános szemérem, ami a legtöbb emberben megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!