Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a házasság csak egy darab...

Ha a házasság csak egy darab papír, akkor miért ítélik el annyira azokat a nőket, akik nős férfival kezdenek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 12. 17:14
1 2 3
 21/30 flora08 ***** válasza:
60%
Nem értem én sem az összefüggést, hiszen a "csak egy darab papír" kifejezést tudtommal akkor szokták használni, amikor egy pár nagyon régóta együtt van, de nem akarnak összeházasodni, mert papír nélkül is boldogok. Én nem ítélem el azokat a nőket, akik nős férfival kezdenek, mert ők a férfinak kell eldönteni, hogy félrelép-e vagy sem; hogy neki mi a fontosabb. Ez egy bonyolult dolog és esetfüggő is. Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett:)
2011. máj. 12. 18:24
 22/30 anonim ***** válasza:
61%

A kapcsolat akár 2 órás, akár 30 éves egy szent dolog számomra.

Igen igy van de ha rossz a kapcsolat házasság akkor mért piszkáljátok itt azokat akik kiléptek,nek belőle és mást keresnek? Mert én minden ringyó voltam annó mikor elhagytam a segfej párom aki nem tisztelt,lealázott,kiléptem a szarból,és én voltam a ri*anc,mellesleg olyanok mondák elsősorban nekem ilyet akik évek óta szeretőt tartottak.

Képmutatás magyar jellem sajnos.

2011. máj. 12. 18:24
 23/30 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem is csak egy papír az egész, meg nagy pénzkidobás. Nő vagyok, de nincs az az Isten, hogy férjhez menjek. :D Nálam ennek a felvetése szakítási ok. Oka: pénzkidobás, másra is lehetne költeni, pl.: lakásra gyűjtögetni stb., nem ér az a maskara annyit, főleg, hogy csak pár óráig viselném, fetrengve röhögnék a szőnyegen, hogyha be kéne vonulni a templomba és ránéznék a sok bambuló emberre. xD, rosszul vagyok a tánc gondolatától, még sosem táncoltam életemben, nem is akarok soha. :) Ja és a legfontosabb: úgyis megcsalna, nem lenne csak hozzám hűséges örökre, elválnánk ---> ez is rengeteg pénz, aztán még követelőzne is a majom.

Viszont én elítélem a megcsalás minden módját, nálam egy csók is hatalmas szintű megcsalásnak számít, és minden áron bosszút állnék fizikálisan. :)Még sosem csaltam meg senkit, nem is fogok, ez tiltott dolog és el is várom. Hogyha egy nő házas pasival kavar, az meg már szentségtörés a szememben... De mégis a férjet ítélem el jobban, mert itt jön, hogy minek házasodott, vagy először váljon el, hogyha nem bír a f.aszával, ha akarná visszautasíthatná. A nők fele viszont nem törődik ezzel, hogy nős vagy foglalt pasival kezdenek-e. :( De 1x lesznek ők is megcsaltak.

2011. máj. 12. 18:32
 24/30 anonim ***** válasza:
79%
Eleve gáz az a nő, aki olyan pasira nyomul, aki kapcsolatban van, és ilyen téren nekem tök mindegy, hogy a férfi nős-e, vagy "csak" barátnője van. Viszont arról a férfiról méginkább megvan a véleményem, aki megcsalja a párját/feleségét/barátnőjét. Mondjuk fordítva is, eleve nagyon gáznak tartom a megcsalást, akár nő, akár férfi teszi.
2011. máj. 12. 18:38
 25/30 anonim ***** válasza:
53%

Nem olvastam a válaszokat.

Akinek csak egy darab papír a házasság, attól független szeretheti a párját és nem akarja elveszíteni őt, mert a nem házasság nem egyenlő a nyílt kapcsolattal, és hogy szabad préda a másik fél. (ha házas, ha nem)

2011. máj. 12. 21:10
 26/30 anonim ***** válasza:
69%
Az a baj, kérdező, hogy a házasság számodra csak egy papír. Nincsenek értékeid. Két ember nem azért házasodik össze, mert akarnak egy papírt. Hanem azért, mert szeretik egymást, családot akarnak és együtt akarnak megöregedni. (Az együttélők is ezt akarják, aztán egy részük rájön, hogy az együttélés mégis kevesebb a házasságnál, a másik része felbomlik és egy elenyésző kis része marad együttélés tartósan). A házasság (és az igazán tartós együttélés) a másikkal való sorsközösség. Aki ebbe belerondít, az két ember közös sorsába, eggyé vált lelkébe, gyermekük lelkébe rondít bele. És igen, elítélendő és roha.t egy dolog!
2011. máj. 12. 21:21
 27/30 anonim ***** válasza:
53%
A házasság is felbomolhat,az se bíztosíték semmire.Kettő attól hogy csak élettárs valaki még nincs joga félre menni,hagyja el,váljon el ennyi.
2011. máj. 12. 21:25
 28/30 anonim ***** válasza:
54%
Én is azt gondolom, hogy a házasság egy darab papír, meg egy szép ceremónia, de elítélem azt, aki házas emberrel kezd, pont úgy, mint aki kapcsolatban lévő emberrel kezd. Nem rosszabb egyik sem a másiknál, mert a házasságnak is lehet olyan gyorsan vége, mint egy kapcsolatnak, viszont egy kapcsolat is tarthat papírok nélkül évtizedekig.
2011. máj. 12. 22:00
 29/30 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, itt azt nem érted, hogy akinek a házasság egy papírral egyenlő, az nem azt hiszi, hogy a házasság nem komoly kapcsolat, hanem azt, hogy ők képesek házasság (papír) nélkül is komolyan együtt élni. Tehát nem hiszik azt, hogy két embernek komolyabb a kapcsolata a házasság miatt, hanem egy szintre emelik az összes kapcsolatot.
2011. máj. 12. 22:13
 30/30 anonim ***** válasza:
Hű,mennyi okos ember! Hányszor olvastam itt hogy "elítélem". Én meg azt mondom, nem ítélem el. Aki a feketéről és fehérről beszélt, illetve a szamaragolásról, az tökéletesen megfogalmazta szerintem a választ.
2011. máj. 13. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!