Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a házasság csak egy darab...

Ha a házasság csak egy darab papír, akkor miért ítélik el annyira azokat a nőket, akik nős férfival kezdenek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 12. 17:14
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem a két dolog között nincs különösebb kapcsolat..

Számomra a házasság csak egy papír, párkapcsolaton belül pontosan ugyanúgy kellene működnie a dolgoknak, mint esküvő nélkül. Ugyanúgy alap egymás kölcsönös tisztelete, hűség, szeretet.. Éppen ezért számomra teljesen mindegy, hogy az illető nő házas vagy párkapcsolatban élő férfivel kezd-e ki, illetve hogy a férfi nős vagy csak barátnője van, mert mindkét verziót teljes mértékben elítélem, gerinctelenségnek tartom és sem a szerető, sem pedig a félrelépő embertípussal nem szeretnék közelebbi kapcsolatot ápolni.. A hangsúly a hazugságon és a másik megalázásán van, ez pedig éppen ugyanannyira undorító, akár kapcsolatban, akár házasságban él az egyik fél.

Hogyan merült fel egyáltalán ez a kérdés? Aki nem házasságpárti, az sem feltétlen a laza kapcsolatokat szereti, egyszerűen csak nem érzi, hogy szüksége lenne rá hogy a külvilág asszisztáljon a boldogságához. Én legalábbis így vagyok vele.. nekem elég a tudat, hogy szeret a párom, és bár a házasság tényleg nagyobb anyagi biztonsággal (és jogi körítéssel) jár, nekem az a megnyugvás, hogy szabad akaratunkból vagyunk együtt, és nem tartozunk senkinek elszámolással arról, hogyha elválnának útjaink. De ne legyen így!

2011. máj. 12. 17:36
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem egy bonyolult dolog ez szerintem. Aki azt hangoztatja, hogy a házasság csak egy darab papír, az többnyire nem házas, éppen ezzel az indokkal. Nyilván, ha nem vagyok férjnél, akkor az én férjemmel nem tudsz kezdeni.

A magam részéről elítélem ezeket a nőket, de nem csak őket hanem a férfiakat is, akik kötélnek állnak. Nyilván bármikor beleszerethet valaki másba az ember, de úgy korrekt a házastárssal szemben, ha előbb kilépünk a kapcsolatból és csak úgy megyünk bele az újba.

2011. máj. 12. 17:45
 13/30 anonim ***** válasza:
79%

Számomra egy darab papír. És NEM ítélem ez azokat a nőket, akik nős férfiakkal kezdenek. Igen, amit csinálnak az qrva szemét, aljas, rohadt dolog.

De. Amikor a férfi elköteleződött egy nő mellett, akár kapcsolatban, eljegyzésben, házasságban, akkor hűséggel tartozik a párjának. És felvonulhat előtte a Victoria's Secret összes fehérnemű modellje, az ő feladata az, hogy a farkát a nadrágjában tartsa.

2011. máj. 12. 17:47
 14/30 anonim ***** válasza:
71%
Semmi nem fekete és fehér,és sajnos sokan szamaragolnak lovaglás helyet,na ezeket könnyü elcsábítani a szamaruk mellől.
2011. máj. 12. 17:50
 15/30 anonim ***** válasza:
89%

Rossz a kérdés szerintem.

Azokat ítélik el, akik olyannal kezdenek, akinek párja van. Függetlenül attól, hogy házasok-e.

2011. máj. 12. 17:50
 16/30 anonim ***** válasza:
35%

Persz ha a feleségecske kacsingat kifelé akkor hát elhanyagolták,meg hát nő.

Ki kell előbb lépni a szarból,és utána keresni mást.

2011. máj. 12. 17:55
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó hozzászólónak válaszolnék: ha a feleségecske kacsintgat félre, az számomra ugyanolyan, mintha a férj lépne félre. Mért kéne máshogy megítélni a nőt, mint a férfit?
2011. máj. 12. 18:04
 18/30 anonim ***** válasza:
80%
Attól, hogy a házasság csak egy darab papír, még a párkapcsolat fontos. Tök mindegy, hogy van papír vagy nincs, aki egy kapcsolatba harmadikként bemegy az rosszat tesz. Ez nem jutott eszedbe?
2011. máj. 12. 18:04
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy valakinek csak egy darab papír, a kapcsolat még kapcsolat marad.
2011. máj. 12. 18:05
 20/30 anonim ***** válasza:
84%
Számomra a házasság egy db papír, de elítélem azt aki kifelé kacsingat a kapcsolatából és azt is, aki 3. emberként belép a kapcsolatba. Ez nem azon múlik, hogy házasok, vagy élettársak, vagy csak egy pár hónapos kapcsolatról van szó. A kapcsolat akár 2 órás, akár 30 éves egy szent dolog számomra.
2011. máj. 12. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!