Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az exnejem bulímiás, mit...

Az exnejem bulímiás, mit lehet tenni, vagy mi történhet, ha nem hajlandó kezeltetni magát?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy felnőtt ember saját felelősséggel, de a lányom anyja is, félek, hogy a szeme előtt épül majd le.

Fizikailag és mentálisan milyen következményei vannak ennek az állapotnak?

2011. máj. 12. 15:55
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
48%

Ahogy itt olvasgatom a kérdező tájékoztatásait az exéről,néha az jut eszembe,hogy ez a nő valószinűleg jó dolgában már azt sem tudja mit csináljon.

Ha valaki ma megteheti,hogy a drága ételt csak azért tömje magába,hogy utána kiokádja a wc-én akkor azt addig éheztetném amig sirva könyörögne egy szelet kenyérért.Beteg?Hmmmm.Miért nem takarodik el orvoshoz a szilikon mell, és szájfelfújás helyett?Túl jól megy a sora szerintem az itt a probléma gyökere.

2011. máj. 12. 21:48
 32/43 anonim ***** válasza:
0%

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:59

te őrült vagy bazzeg :-S...

2011. máj. 12. 22:04
 33/43 anonim ***** válasza:
2011. máj. 12. 22:07
 34/43 anonim ***** válasza:
27%
egyébként meg ha visszaolvasol akkor látod hogy ő a legkevésbé sem csinálja titokban. nagyon helyes hogy megálltad a terhességed alatt, de a férjed meg elég nagy pancser ha nem veszi észre, bár szerencséje mert senki sem csókolna szívesen egy olyan nőt aki aznap már 10x okádott.
2011. máj. 12. 22:13
 35/43 anonim ***** válasza:

[link]

áh nem sárga ez már okker.

2011. máj. 12. 22:19
 36/43 A kérdező kommentje:

Nekem az egészben az a legfurcsább, hogy amennyire tudom, ezt az állapotot szégyellni és titkolni szokták az érintettek.

Az exnejem viszont úgy büszkélkedik a barátainak is azzal, hogy éppen milyen bogyóval/trükkel sikerült valamelyik irányba megindítani az emésztését, mint más a sportsikereivel - "nézzétek, hat hónap kemény edzés, mekkora bicepszem lett".

A hashajtózást se értem. Néhány hete elkaptam valami hányós-hasmenéses vírust. Bármit ettem, azonnal kijött valamelyik irányban. Öt napig tartott - hát semmi pénzért nem ismételném meg, a torkom is nagyon fájt, az alsóbb régiókról nem is beszélve...Ülni alig tudtam utána.

2011. máj. 12. 22:34
 37/43 anonim ***** válasza:
73%
Ha nem extrém, nem lesz semmi egyéb baja, minthogy a fogzománca gyengül==>fogai könnyen tönkremennek. Az extrém, napi sokszori hányás vezethet szívritmuszavarokhoz, mert a K+ szint lecsökken, egyen sok banánt (és azt ne hányja ki :D) Egyéb bajt évtizedeki nem okoz, az anorexia veszélyesebb. Furcs, amit írsz, ezt tényleg titkolni szokták, mondjátok el neki, ez mennyire gusztustalan, visszataszító, legalább titkolja, és a lányod nem terelgeti efelé. Azok szoktak ilyet csinálni, akiknek nem marad más öröm az életükben, mint az evés. Nálatok ez lehet a helyzet? Nekem furcsa a viselkedésváltozása, szerintem más pszihiátriai/ neurológiai kórképet kellene keresni a háttérben, aminek nem a bulímia az oka, hanem egyik következménye inkább.
2011. máj. 13. 11:03
 38/43 anonim ***** válasza:
A volt feleséged pszichésen beteg és azért lenne fontos, hogy kezeltesse magát, mert a lányod szellemi fejlődésére ez rossz hatással lehet. Szerintem egy 18 éves lány világképe még egyáltalán nem kiforrott és a későbbiekben ez még kiütközhet nála, pl valami nem működik jól az életében és elkezd éhezéssel/hánytatással kompenzálni. Az egy megoldás lehet, hogy minden egyes alkalommal, amikor felmerül a téma/éppen kihányja az ételt, közölni kell vele, hogy beteg dolog, amit művel, és ne dicsekedjen ezzel, inkább forduljon orvoshoz. Ha a környezetétől csak negatív visszajelzést kap, amikor ilyesmivel 'dicsekszik', talán idővel elgondolkodik és orvoshoz fordul... Leépül, főleg mentálisan, és fokozatosan testileg is. Gondolom te már nem élsz velük, a lányod esetleg nem tud beszélni vele, meggyőzni, hogy nagy gáz lesz a dologból, ha nem változtat a szokásain?
2011. máj. 13. 12:41
 39/43 A kérdező kommentje:

Lányom próbálkozik vele, de ő már nagyrészt feladta, sok egyéb konfliktus is volt az anyjával, most már minden az egyik fülén be, a másikon ki.

A válásunknak is az volt a fő oka, hogy az exem számára a konfliktuskezelés abban merült ki, hogy én elhallgattam és mindenben csakis neki lehetett igaza.

Több, mint tíz évig próbáltam hatni rá, de más igazát soha nem ismerte el, semmiben.

A jelenlegi helyzetet is úgy értékeli, hogy ő többek között ezektől is szuperszexi. A lányomat az is zavarta, hogy egy - elnézést, de - k.vás stílust vett fel, mindene kilóg a ruhából, egy olyan pasi után epekedik, aki nős és nem egyszer megverte.

Valami alapvetően nincs rendben nála, de fizikailag (a szépészeti műtéteken kívül) ez érinti csak.

Akkor is összeszorult a szívem, amikor a lányom nálunk volt, mivel én ébredtem legkorábban, csináltam reggelit, a lányom meg boci szemekkel nézett, hogy milyen jól esik neki, hogy végre valaki tesz elé reggelit. Ekkor derült ki, hogy főtt étel is akkor van otthon, amikor vagy ő főz magának, vagy rendelnek. Pedig kifejezetten jó anyagi körülmények között élnek, így az sem lehet ok, hogy nincs pénz.

2011. máj. 13. 17:10
 40/43 anonim ***** válasza:
Ha megfenyegetnéd, hogy ha nem kezelteti magát, akkor elhozod tőle a lányt, az talán hatna.
2011. máj. 14. 11:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!