Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az exnejem bulímiás, mit...

Az exnejem bulímiás, mit lehet tenni, vagy mi történhet, ha nem hajlandó kezeltetni magát?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy felnőtt ember saját felelősséggel, de a lányom anyja is, félek, hogy a szeme előtt épül majd le.

Fizikailag és mentálisan milyen következményei vannak ennek az állapotnak?

2011. máj. 12. 15:55
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
44%
ja és ugye nincs realitásuk ne látja azt se ha már kilógnak a bordái, a bulémiás mindig szépnek látja magát,ő azt látja amit látni akar és csak azt hallja meg amit meg akar hallani
2011. máj. 12. 16:51
 22/43 anonim ***** válasza:
86%

Bizony van aki belátja, h beteg. Én is belátom. Én évek óta küzdöm különféle étkezési zavarral. Csakhát, amíg az a hang hangosabb, mit a józan ész, addig csinálja az ember az önéheztetést, tornázást...

"a bulémiás mindig szépnek látja magát"- pont, h nem!! Éppen ezért sanyargatja magát

ja, és nem bulémia, hanem bulímia

2011. máj. 12. 17:01
 23/43 anonim ***** válasza:
79%

Én is evészavaros vagyok, bár nem bulimiás.

Talán a lányodnak kellene beszélni vele, vagy rajta keresztül hatni rá.

Fontos neki a külseje, így ez is lehetne egy érv: ha sokáig csinálja, tönkremennek a fogai, kihullhat a haja, csúnya lesz a bőre, sőt szőrösödhet is (ezeket tapasztalatból írom, nem csak kitaláltam).

Csak a pszichológus/pszichiáter tudna segíteni rajta.

2011. máj. 12. 17:03
 24/43 A kérdező kommentje:
A súlya látványosan nem változott, tehát nem állnak ki a bordái, ha fogyott is, max 1-2 kg-ot. Viszont ami szembetűnő, hogy nagyon "plöttyedt" lett, ami ellen sporttal könnyedén tudna tenni. De ő inkább sztárolja magát, hogy az iszonyatos mennyiségű táplálékbevitel mellett is milyen ügyesen megoldotta, hogy ne hízzon el.
2011. máj. 12. 17:05
 25/43 A kérdező kommentje:
Bőr! Igen, az feltűnt, hogy pergamenszerű lett a bőre, de én betudtam a sok szoláriumnak (másik véglet, alapvetően nagyon világos bőrű, de a fejébe vette, hogy megerőszakolja a genetikáját és csokibarna lesz...)
2011. máj. 12. 17:06
 26/43 anonim ***** válasza:
34%
párdon hogy elírtam a bulÍmiát:P micsoda nagy bűn kit érdekel,hogy a kérdező fél,hogy mi lesz a nejével és a lányával,az a fontos ,hogy helyesen írom e:SAmúgy a szépnek látja magát alatt nem azt értem,hogy azt hiszi,hogy szép rosszul fogalmaztam,hanem nem látja azt,hogy lefogyott ő nem az eredeti alakját látja,hanem talán azt amivel elkezdte vagy még kövérebbnek.és ne acsarkodjatok már hanem adjatok tanácsot is most már mindenki leírta mivel jár én is ezt tettem,de közben tanácsoltam a kaja elzárást is stb.(ami nem az én ötletem,hanem valaki ki is próbálta)
2011. máj. 12. 17:09
 27/43 A kérdező kommentje:

Amire még nem igazán kaptam választ: milyen fokozatokban, milyen fizikai leépülés várható, ha így folytatja? Egyelőre nem látszik rajta, hogy bármi baja lenne, de egyrészt nem vagyok orvos, másrészt a belső szerveit amúgy sem látom.

Fogalmam sincs, hogy a lehetséges stádiumok közül most éppen hol tarthat.

2011. máj. 12. 17:16
 28/43 anonim ***** válasza:
100%

a nyelőcsövét és a torkát száját szét fogja marni a gyomorsav, a fogai besárgulnak, elmaródnak kieshetnek, a gyakori zabálás - hányás szívproblémákat okozhat nála, az extrém soványság miatt elájuldozhat, testileg szellemileg leépül, végül meg is halhat

a plasztikázás és az önhánytatás főleg ha nincs oka rá, nem kövér az elkeseredettség jele, és a végtelen szomorúságnak, csalódottságnak, lehet úgy érzi a válás miatt kisiklott az élete, kétségbeesett segélykiáltás a világ felé hogy vegyetek észre, rosszul érzem magam a bőrömben. keressen fel egy orvost.

2011. máj. 12. 18:42
 29/43 anonim ***** válasza:
50%
vért fog hányni nem is túl sokára
2011. máj. 12. 18:43
 30/43 anonim ***** válasza:
Az utolsó 2 válasz abszurd és nem igaz.Ha valaki kezelhetően és még nem olyan túl súlyosan bulímiás évekig eléldegél a betegséggel, sőt akár évtizedekig.A fogak kihullása igaz, de az is csak akkor, ha nagyon drasztikusan megvon magától minden táplálékot.Fogsárgulás hülyeség és az meg , hogy lelki oka van való igaz, és azzal sem értek egyet, hogy segélykiáltás volna, mert egy igazi bulímiás nagyon titokban csinálja ezeket a dolgokat és értetlen számomra, hogy a lányodat hogyan oktathatta ki e témában...Azt meg, hogy én ezeket honnan tudom????Igen én is az vagyok már lassan 2. évtizede és még terhességet is hordtam ki vele(mondjuk akkor megálltam)és nekem született a legegészségesebb 4 kiló fölötti babám, aki tökéletes ember lett.És most lepődj meg:a férjem sosem tudta rólam és még csak nem is sejti(remélem)...
2011. máj. 12. 19:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!