Kiborultam és beolvastam az anyósnak jogos volt?
Sosem jöttünk ki túl jól, általában én húztam meg magam hogy ne legyen konfliktus, ő mindenbe beleszól, mindent irányítani akar, megmondani ki mit csináljon stb...
Minden évben ő szervezi a párom szülinapi vacsoráját, de idén én szerettem volna igazi háziasszony módjára! 2 hónapig készültem rá, rendeltem sajttálat mert az a kedvence, pogácsát, tortát dekort stb, szóval mindent lezsíroztam! Megkértem minden családtagot hogy délután 4-re jöjjenek el, mert meglepetést szeretnék a férjemnek! Mindenkinek tetszett az ötlet, csak anyós húzta a száját, hogy ő akart neki szülinapot szervezni, plusz kértem hogy ne hozzon külön tortát meg kaját mert lesz, ez se tetszett neki, de végül nem csinált belőle gondot, legalábbis azt hittem!
Férjemnek elkészítettem aznap a kedvenc ebédjét, majd pihiztünk, végül fél 4-kor leküldtem a kisfiunkkal a játszótérre mondván nyugodtan tudjak takarítani!
4-re mindenki megérkezett kivéve anyósék, apukám hozta el a tortát, sajttálat stb, kikészítettem mindent, tortát, bort, ennivalót, feldíszítettük a lakást, de fél 5-kor anyósék még sehol és a telefont se vették fel!
Férjem már kezdett elfáradni lent, hát csalódottan bár de mondtam jöjjenek haza!
Itthon persze alaposan meglepődött, nagyon örült, de kérdezte hol vannak a szülei! Hát nem tudtam...
5-kor csöngetnek anyósék beállítottak 2 tortával meg nem túlzok 2 szatyornyi vacsorával, csirkével, hallal mindennel amit szeret a férjem, mondván sajnálják, hogy késtek, de tökéletes szülinapot akartak a férjemnek, ezért mindent elkészítettek amit csak szeret...
Annyira bántott a dolog, próbáltam tartani magam, hogy ne rontsam el a szülinapot, de végül egész éjjel sírtam, majd másnap felhívtam anyóst és nagyon beolvastam neki! Most áll a bál, a férjem nekem ad igazat, de anyós folyamatosan hívogatja, hogy én mekkora egy paraszt vagyok ő csak jót akart...
09.30-as. Te biztos. hogy ugyanilyen anyós lehetsz.
Kérdező, ezt jól tetted. Különálló emberek vagytok, anyósnak ezt már meg kéne szokni, hogy a fiacskájának felesége van.
Na nálam most jönne el az a pont, hogy tisztáznám a viszonyokat! Mert,ha most ráhagyod, az egész életeteket irányítani fogja. Rosszabb lesz, ha gyerek is lesz!
Én is megsértődtem volna. Más az,hogy hoz egy tortát, az még kedves gesztus. De egy komplett menüt,hát...!
Szerintem egyszerűen csak szereti a fiát és szeretné ezt a továbbiakban is ilyen kedveskedésekkel, törődéssel kimutatni.Szerintem tőled nem szép, hogy így fogadtad azt, hogy annyi mindent vitt nektek.Nyilván ő is szeretett volna valamivel hozzájárulni az ünnepléshez, szíve joga, hogy ő is tortát vigyen a fiának, ha akar, ha akar hát, vihet kettőt, vagy annyit, amennyire pénze van.Jobb lenne egy olyan anyós, aki soha felétek sem néz és a száraz kenyeret is sajnálja tőletek?
Ha nem bírjátok megenni a sok ételt, akkor esetleg adjatok a szomszédoknak.
Szegény anyós...
10.08-as. Látom te nem érted a kérdezőt. Úgy jön le az egészből , hogy anyós nem akarja elengedni a fiát és nem tudja elfogadni , hogy már családos ember. És szerintem neked sem esne jól ha a szerelmedet megszeretnéd lepni valamivel , hogy érezze azt hogy ő fontos neked, valaki belekontárkodna direkt.
És itt nem az étel mennyiségéről van szó hanem a tettről.
Teljesen igazad van.
Kérd meg a férjed, hogy pár napig ő se keresse a szüleit, amíg le nem nyugszanak a kedélyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!