Kiborultam és beolvastam az anyósnak jogos volt?
Sosem jöttünk ki túl jól, általában én húztam meg magam hogy ne legyen konfliktus, ő mindenbe beleszól, mindent irányítani akar, megmondani ki mit csináljon stb...
Minden évben ő szervezi a párom szülinapi vacsoráját, de idén én szerettem volna igazi háziasszony módjára! 2 hónapig készültem rá, rendeltem sajttálat mert az a kedvence, pogácsát, tortát dekort stb, szóval mindent lezsíroztam! Megkértem minden családtagot hogy délután 4-re jöjjenek el, mert meglepetést szeretnék a férjemnek! Mindenkinek tetszett az ötlet, csak anyós húzta a száját, hogy ő akart neki szülinapot szervezni, plusz kértem hogy ne hozzon külön tortát meg kaját mert lesz, ez se tetszett neki, de végül nem csinált belőle gondot, legalábbis azt hittem!
Férjemnek elkészítettem aznap a kedvenc ebédjét, majd pihiztünk, végül fél 4-kor leküldtem a kisfiunkkal a játszótérre mondván nyugodtan tudjak takarítani!
4-re mindenki megérkezett kivéve anyósék, apukám hozta el a tortát, sajttálat stb, kikészítettem mindent, tortát, bort, ennivalót, feldíszítettük a lakást, de fél 5-kor anyósék még sehol és a telefont se vették fel!
Férjem már kezdett elfáradni lent, hát csalódottan bár de mondtam jöjjenek haza!
Itthon persze alaposan meglepődött, nagyon örült, de kérdezte hol vannak a szülei! Hát nem tudtam...
5-kor csöngetnek anyósék beállítottak 2 tortával meg nem túlzok 2 szatyornyi vacsorával, csirkével, hallal mindennel amit szeret a férjem, mondván sajnálják, hogy késtek, de tökéletes szülinapot akartak a férjemnek, ezért mindent elkészítettek amit csak szeret...
Annyira bántott a dolog, próbáltam tartani magam, hogy ne rontsam el a szülinapot, de végül egész éjjel sírtam, majd másnap felhívtam anyóst és nagyon beolvastam neki! Most áll a bál, a férjem nekem ad igazat, de anyós folyamatosan hívogatja, hogy én mekkora egy paraszt vagyok ő csak jót akart...
nem normális az ilyen anyós.
tenni kb semmit sem tudsz:(
csak szeressétek egymást és amennyire lehet zárjátok ki az életetekből.
Én nem biztos hogy birtam volna másnapig...
jogos volt
Ez tipikus olyan anyóshozzáállás " hogy majd én csinálok neki kaját mert te nem tudsz""és csak azért is megmutatom hogy én tudok jó szülinapot csinálni neki"
Én akkor akadtam ki anyósra mikor a lagzi előtt le akarta diktálni hogy milyen kaját és hogyan elkészítve szeret a kisfia aztán én elfelejtettem meghallgatni a listát.
A legtöbb anyós ilyen.
Mindig mondd el neki a saját véleményedet, helyzettől függő stílusban, de mindig legyen képben.
Majd LASSAN megszokja, hogy háttérbe vonuljon.
A pozitívum, hogy a férjed melletted áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!