Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti mit szólnátok, ha...

Szülők! Ti mit szólnátok, ha a 17 éves lányotok 26 éves barátja elétek állna és elmondaná, hogy a lányotok teherbe esett? Hogy reagálnátok?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, hogy melyik szülőből mit váltana ez ki. Én már ezen túlestem ma délután... Nagyon szeretjük a fiút, és nagyon sajnáljuk, hogy ez történt. Tudjuk, hogy komoly a kapcsolat, és azt is, hogy védekeznek, mert a lányom velem ment el fogamzásgátlót iratni, és azóta is én veszem neki. Az abortusz mellett döntöttünk. Sokszor olvastam itt, hogy a gyerekek félnek elmondani, ha baj történik (bár gondolom főleg akkor, ha felelőtlenségül miatt történik). Nagyon érdekel, hogy ki hogy reagált/reagálna ebben a helyzetben.
2011. máj. 10. 20:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
62%

"Vállalni a felelősséget" nem jelenti azt, hogy gyereket szülni. Néha az a felelősségteljesebb, aki belátja, hogy nem tudja vállalni a gyereket, minthogy a semmire szüli gyerekfejjel.

Szerintem sokkal csúnyább dolog a tiniket kisbabával büntetni, hogy nesze neked, kellett szexelni.

2011. máj. 11. 17:44
 72/81 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Persze mindenki tisztában van vele, hogy teherbe lehet esni védekezés mellett is, az egyik gyermekem is úgy született, hogy nem terveztük, de megvolt az a hátterünk hozzá, hogy tudtuk őt vállalni, ami a lányoméknak egyelőre nincs meg. Lehet továbbra is ítélkezni, de jobbnak látom elvetetni, és a lányom se szeretne 17 évesen anya lenni.
2011. máj. 11. 17:50
 73/81 anonim ***** válasza:
65%

17:09

30 éves vagyok. Ha teherbe esnék elvetetném, mert 1: nem akarok gyereket, 2: nem tudnám még etetni sem, nemhogy pelenkázni, ruházni. Most akkor menjek apácának?

2011. máj. 11. 19:26
 74/81 anonim ***** válasza:
74%
17 évesen kezdtem meg a szexuális életemet a barátommal (aki azóta a vőlegényem is:)) nah, akkor anyám azt mondta, hogy nagyon vigyázzak meg minden, de hozzátette, hogy ha megtörténne a baj, ő felnevelné, mert lehet, hogy később emiatt soha nem tudnék teherbe esni... hát, ebből le lehet szűrni, hogy mit gondolok.
2011. máj. 11. 20:51
 75/81 anonim ***** válasza:
64%

Még annyit megjegyeznék,nem mindegy,hogy valakinek azért nem állt be a menstruációja 18évesen,mert gondok vannak velke,vagy azért nem áll be 14-15 évesen mert még gyerek és nem csak lelkileg,de testileg is éretlen.

Nem értem mért kellett lepontozni azokat akik hasonló véleményen vannak,haminden 15 éves lány szülei ilyen engedékenyek lennének,akkor nagyjából minden 2. teherbe esne,mert nem tudja még felfogni milyen szörnyű dolog egy abortusz.

A párom öcsének a barátnője 16 éves és 2 abortuszon van túl.Nevetve mesélte,hogy nem is fájt és semmi baj.Boldog volt,annak ellenére,hogy 2 gyermek élete múlt rajta.

Igen,védekezés mellett becsúszhat és olykor szükséges is az abortusz sajnos,de erősen kételkedem,hogy valóban normálisan szedte a gyógyszert.Olyan hihetetlen,hogy pont benne van az 1%ba....

2011. máj. 11. 20:58
 76/81 A kérdező kommentje:
Persze számunkra is hihetetlen, hogy pont ő esett bele abba az 1%-ba, de szerintem minden egyes nő számára aki gyógyszert szed és teherbe esik, holott nem várja a babát, egytől egyig így gondolják, hogy hihetetlen, hogy pont ő... És egy 17 éves is lehet olyan felelős mint egy 30 éves nő, és szedheti ugyanúgy a gyógyszert. Félreértések elkerülése végett énis megnéztem a pontozásokat és láttam, hogy szinte mindenki le van pontozva, az is aki támogatja és az is aki nem az abortuszt. Én senkit nem pontoztam se le, se fel ezt fontosnak látom megjegyezni!
2011. máj. 11. 23:00
 77/81 anonim ***** válasza:
54%

ma 14:53

Igen, ezt a kérdést én is feltettem már, többször is...

Kielégítő válasz azóta sem érkezett.

De egyetértek veled!

2011. máj. 11. 23:11
 78/81 anonim ***** válasza:
48%

"Vajon miért gondolják egyesek, hogy attól, hogy 18-20 évesen vesztették el a szüzességüket, boldogabb életük lesz, mint annak aki ennél korábban?! És miért érzik magukat ettől többnek?"

Nah errol beszelek. Ez az altalanos felfogas. Felesleges elmagyarazni neked, hogy miert er tobbet az az ember, mert ugyse fogod megerteni. Teged nem abban a szellemben neveltek, hogy ertekeld az ilyen dolgokat.

2011. máj. 12. 20:58
 79/81 itboy ***** válasza:
48%

Meg is értem a döntést meg nem is, igazából az idő fogja igazolni a döntés helyességét(amennyiben lehet ebben az esetben jó döntést hozni)...

Érdemes elolvasni:

[link]

2011. máj. 13. 14:56
 80/81 anonim ***** válasza:
51%

20:58

Semmivel sem ér többet. És ugyanannyi esélye van boldogtalannak lenni.

2011. máj. 13. 15:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!