Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti mit szólnátok, ha...

Szülők! Ti mit szólnátok, ha a 17 éves lányotok 26 éves barátja elétek állna és elmondaná, hogy a lányotok teherbe esett? Hogy reagálnátok?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, hogy melyik szülőből mit váltana ez ki. Én már ezen túlestem ma délután... Nagyon szeretjük a fiút, és nagyon sajnáljuk, hogy ez történt. Tudjuk, hogy komoly a kapcsolat, és azt is, hogy védekeznek, mert a lányom velem ment el fogamzásgátlót iratni, és azóta is én veszem neki. Az abortusz mellett döntöttünk. Sokszor olvastam itt, hogy a gyerekek félnek elmondani, ha baj történik (bár gondolom főleg akkor, ha felelőtlenségül miatt történik). Nagyon érdekel, hogy ki hogy reagált/reagálna ebben a helyzetben.
2011. máj. 10. 20:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/81 anonim ***** válasza:
50%

Egyébként pedig 9 év korkülönbség ilyen korban nagyon sok. És azt írod, hogy már évek óta járnak. Én egy gyereket nem engedtem volna egy felnőtt férfival járni. Egy 26 éves pasi akarhat gyereket, de egy 17 éves lánynak esze ágában sincs szülni.

Vetesse el, és kész. Majd lesz később gyereke, mikor tényleg akar.

2011. máj. 10. 22:00
 52/81 anonim ***** válasza:
93%

Oké, felfogtuk, hogy neked ez a véleményed a témáról, a nőkről, de a továbbiakban senkit nem érdekelsz.

Anyuka, engem az érdekelne, hogy melyik fogamzásgátló mellett esett teherbe? És végiggondoltátok, tényleg nem volt semmi, ami csökkenthette a hatását? (hányás, hasmenés, más gyógyszerek?)

Tudom, hogy mindig van 1% esély..

2011. máj. 10. 22:02
 53/81 anonim ***** válasza:
35%

Még a nyugati országokban is nehezen járható út pénz nélkül gyereket vállalni tizenévesen; nemhogy még itthon! Az egész életét tönkreteszi, a családjáét is.

Szörnyű dolog az abortusz, de ugyanilyen szörnyű azt érezni, hogy eldobtak maguktól a szüleid, téged nem VÁRTAK.

Egyébként, ha szülő volnék és ilyen eset állna fent, elgondolkodnék, hogy mit rontottam el a gyerekem nevelésekor, hogy ilyen felelőtlenül cselekedett, a pasit, pedig addig ütném, ameddig levegőt vesz. Szó nincs itt szerelemről - a pasi szórakozni akart, a kislány beugrott neki, és most kész a baj.

2011. máj. 10. 22:05
 54/81 anonim ***** válasza:
69%

Utolsó, tudsz olvasni?

Nem 1x írta le, hogy fogamzásgátló mellett esett teherbe, akkor mi is a felelőtlenség? Maga a tény, hogy 17 évesen szexuális életet él?...

(Óvszer mellett is volt már, aki terhes lett...)

Az utolsó rosszindulatú megjegyzést meg nem tudom, miért kellett. Azért, mert 9 évvel idősebb, miért zárja ki, hogy szerelmes legyen?...

2011. máj. 10. 22:16
 55/81 anonim ***** válasza:
72%

21:46

Ott a pont!

2011. máj. 10. 22:41
 56/81 anonim ***** válasza:
33%

Nem voltam még ilyen helyzetben. Ha mégis megtörténne a szüleim inkább abban támogatnának jobban, hogy megtartsam és nekem sem lenne szívem elvetetni. Most ez a véleményem és tízenévesen is ez volt.

22L

2011. máj. 10. 22:51
 57/81 anonim ***** válasza:
47%

Nem tudom , h képes lennék e higgadtan reagálni erre.:)Lehet agyvérzés kerülgetne.

De mindenesetre jó , h szóba jön itt mert fel tudok valamiképp készülni erre.

Első dolog amitől kiakadtam a 15 éves korban szexelés , szülői hozzájárulással.Ismerek ilyet aki megengedte azt is , h ott aludjon a fiú náluk ,amikor a lánya 15 éves volt.Most 21 a lány három együttélésen van túl és az értéke mint komoly nő ,kezd a nullához közelíteni.Főleg mióta nem nagyon találja 4.et és újabban már egyéjszakás kalandokat is bevállal , egyedülléte kínjában.

A másik a korkülönbség a te 17 éves lányod még kamasz a 26 éves pasija meg a koránál fogva kész férfi.Mondjuk 22 31 már okés lenne , de addig még van.

Minden esetre ha ez a dolog történne minálunk az abortuszról próbálnám lebeszélni , mert ismerek néhány nőt aki fiatalkori abortusza miatt kínlódik most mert nem bírja kihordani és megszülni , most már óhajtott gyermekét.

De ami biztos lányom gyerekének felnevelését magunkra vállalnánk a nejemmel és a lánynak megadnánk a szülése után a lehetőséget az addigi élete és tanulása gondtalan folytatására ahogy neki tetszik és amihez tehetsége van.

Csak nehogy 2 év múlva hazahozzon még egy gyereket mert akkor tényleg agyvérzést kapok!:D

Volt olyan nálunk párszor, h a lányunk előszedegette a régi iskolás bulis és egyéb képeinket és ilyenkor kitárgyaltuk ki mit is művelt annak idején , köztudottan és milyen előnyei hátrányai lettek belőle és hol is tart most.Konzekvenciaként meghagyva lányunknak, h próbáljon úgy élni, h ne kelljen szégyellnie később magát miatta.

Még a kicsilányom (11)is olyanokat bekérdez néha , h apuci(én) azt mondja :csak két óra múlva tudok válaszolni mert addig gondolkoznom kell rajta:)

2011. máj. 10. 23:12
 58/81 anonim ***** válasza:
48%
Szegyen, hogy milyen iranyba halad ez a vilag! Teli van konnyuveru, felelotlen, erkolcstelen tinedzserekkel. Az a velemenyem, hogy igenis elrontottad a lanyod neveleset, ezert a "nem tervezett" gyerekert, a lanyod jelenlegi gondjaiert igenis TE vagy a felelos! Az abortusszal csak a sajat lelki ismereted szeretned tisztara mosni. Meg nem keso felfognod, hogy nem a baratnoje vagy a lanyodnak, hanem az ANYJA, az egyik szuloje!!!! Neked kellett volna megmutatni neki a helyes utat, ami ha szep szoval nem megy, akkor fegyelemmel, szigorral. Ez nem azt jelenti, h nem beszelhetitek meg a dolgokat, es hogy kevesbe szeretned, de bizonyos esetekben igenis a sarkadra kellett volna allni, es szorosabbra fogni a "gyeplot".
2011. máj. 10. 23:13
 59/81 anonim ***** válasza:
65%
Sajnalom minden szereplojet ennek a tortenetnek, foleg az artatlan kisbabat, de ilyenkor orulok, hogy fiam van, nem lanyom, mert lanyos szulonek ilyeneket megelni, vigyazni a kislanyra, sokkal nehezebb lehet es ha valami ilyesmi kovetkezik be, a lany viseli a belyeget, a lany szuleit hibaztatjak.
2011. máj. 10. 23:20
 60/81 anonim ***** válasza:
64%
ha anyagi problémák nem lennének amik akadályozhatnának abban, hogy segítsek, én rábíznám a lányomra a döntést... az ő élete, az ő gyereke...az ő felelőssége...és a párjáé.
2011. máj. 11. 06:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!