Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti mit szólnátok, ha...

Szülők! Ti mit szólnátok, ha a 17 éves lányotok 26 éves barátja elétek állna és elmondaná, hogy a lányotok teherbe esett? Hogy reagálnátok?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, hogy melyik szülőből mit váltana ez ki. Én már ezen túlestem ma délután... Nagyon szeretjük a fiút, és nagyon sajnáljuk, hogy ez történt. Tudjuk, hogy komoly a kapcsolat, és azt is, hogy védekeznek, mert a lányom velem ment el fogamzásgátlót iratni, és azóta is én veszem neki. Az abortusz mellett döntöttünk. Sokszor olvastam itt, hogy a gyerekek félnek elmondani, ha baj történik (bár gondolom főleg akkor, ha felelőtlenségül miatt történik). Nagyon érdekel, hogy ki hogy reagált/reagálna ebben a helyzetben.
2011. máj. 10. 20:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim válasza:
27%

22f!

Szégyelld magad. Menj el templomba, remélem ott megleled a lelki békéd!

2011. máj. 10. 20:36
 22/81 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A korkülönbséggel semmi gondunk nincsen, a lányom 14 évesen jött össze az első barátjával, aki akkor volt 19 éves, és másfél évig voltak együtt, de csak az utolsó fél évben feküdtek le, akkor is elmondta a lányom, de még nem szedett fogamzásgátlót, mert nem volt még rendszeres a menstruációja. A mostani barátjával 9 hónapja van együtt, látjuk a fiún, hogy felelősségteljes, nem viszi rosszba a lányunkat, dolgozik, diplomája van, stb. (Egy barátnőm lánya hasonló korban van, kicsit fiatalabb, és egy vele egykorú fiúval volt együtt, aki drogozott, bulizott, és sajnos a lány is ugyanebbe a rosszba keveredett bele, ezért örülök, hogy ez a fiú már sokkal felelősségteljesebb.) Visszatérve a lányomra, bízom benne, és tudom, hogy rendszeresen szedte a gyógyszert, mert ez volt a rémálma, hogy idő előtt teherbe essen. Nagyon félt tőle, mégis megtörtént. Én, a férjem, és a barátja biztosítottuk róla, hogy kitartunk mellette akármit is szeretne, de egyértelműen kijelentette, hogy nem szeretné megtartani a gyereket. Mi támogatjuk ebben, mert nem erőszakolhatjuk rá, és ezzel nem ronthatjuk el az életét, sem a gyerekét. Nemtudom a 22 éves fiúnak milyen rossz tapasztalata lehet ezzel kapcsolatban, hogy ilyet ír, hogy kitagadná a lányát. Ez egy felnőtt emberrel is bármikor megeshet, akinek esetleg már van is gyereke, de többet nem szeretnének. Ilyen is történt már, egy baráti házaspár, ahol már a nő 42 éves volt fogamzásgátlót szedett és teherbe esett, de már nem akarták megtartani a gyereket a korukat tekintve, és amúgyis volt már nekik három. Szóval elvetették. Köszönöm a válaszokat, látom tényleg nagyon sok vélemény van erről. Remélem ha ilyen helyzetbe kerültök támogatni fogjátok a gyerekeiteket, mert ebben a helyzetben csak erre van szükségük, elég teher van rajtuk szidalmazás és harag nélkül is.
2011. máj. 10. 20:36
 23/81 anonim ***** válasza:
52%
Azért az durva, hogy még a menzesze se volt rendszeres, de már szexelt. Nem tudom, elég furcsa vagy nekem. Az én édesanyám is laza, na de ennyire azért nem.
2011. máj. 10. 20:41
 24/81 anonim ***** válasza:
65%

Ez nehéz dolog.

De arra azért készüljetek fel, főleg ő (ha már végleges ez a döntés), hogy lelkileg főleg, de amúgy is ki fogja készíteni a lányotokat.

Nekem egy ismerősöm idősebb korában esett át rajta, sokáig iszonyúan ki volt. Próbáltam bele lelket önteni, de még azt se kívánom senkinek, nemhogy átélni ilyet, főleg fiatalon.

Az viszont nagyon jó, hogy el merték mondani.

2011. máj. 10. 20:42
 25/81 anonim ***** válasza:
86%

20:32-Es vagyok.azt elfelejtettem,hogy ha a lányodék úgy döntenének,meg akarják tartani,ne vesszetek össze emiatt,támogasd öket,de azért meg kell beszélni minden előnyét és hátrányát,fájô pontjait mindegyik dolognak.

Amit meg én tennêk ha a lànyom ezzel álna elö?!Kicsit boldog lennék,nagyon ideges és csalódoott,dee mindenképpen mellette álnék és bármilyen döntést is hoz,ott lennék neki ha szüksége lenne rám!

2011. máj. 10. 20:42
 26/81 anonim ***** válasza:
42%
Ez már nem fiú hanem férfi...és szerintem elég gáz. Nem hiszem, hogy egy 17 éves gimis lánynak, egy majdnem 30 éves férfi mellett a helye. Bár az apakomplexusos egyének úgyis lepontoznak...:D
2011. máj. 10. 20:43
 27/81 anonim ***** válasza:
76%
Ha a 26-ot 30-ra kerekíted, akkor a 17-et is illene 20-ra...
2011. máj. 10. 20:49
 28/81 anonim ***** válasza:
60%

Azért az durva, hogy még a menzesze se volt rendszeres, de már szexelt. Nem tudom, elég furcsa vagy nekem. Az én édesanyám is laza, na de ennyire azért nem.

Hasznos volt számodra ez a válasz?

Ez a válasz 23%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:41

6 éve menstruálok és még mindig nem rendszeres. 21 éves vagyok. Ne szexeljek?

2011. máj. 10. 20:51
 29/81 anonim ***** válasza:
42%
Én 16 éves voltam amikor abortuszom volt, anyámék szerették volna ha megtartom, én azt hittem, hogy az a legjobb megoldás, ha elvettetem. Hát nem volt jó döntés. Nagyon megviselt lelkileg, azóta megszámlálhatatlanul sokszor megbántam. Pánikbeteg lettem. Igaz, amikor megtudta az akkori barátom, hogy terhes vagyok, elhagyott. Most már tudom az lett volna a legjobb, ha megtartom, szeretetben neveltem volna fel, anyuék is támogattak volna. Szerintem jól gondolja meg a lányod, hogy hogy dönt, mert egy életen át fogja cipelni ezt a terhet, én már csak tudom, sajnos...
 30/81 A kérdező kommentje:
Azt nem értem miért gond, hogy nem volt még rendszeres a menstruációja és szexelt. Nekem konkrétan 19 éves koromra állt be úgy, hogy azt mondhattam, hogy rendszeres a menzeszem. Ha meg akarná tartani, akkor sem veszekednénk vele, akkor is mellette állnánk, de örülök, hogy így döntöttek. Amúgy nem 30 éves, és nem több a barátja, hanem 26. Azért a 26 és a 30 közt még 4 év van, és én nem találok benne semmi kivetnivalót, és azt sem gondolnám, hogy a lányomnak apakomplexusa lenne. A fiú inkább fiatalos, nem pedig egy 30-as aktakukacra hasonlító férfi az első benyomás róla. Mindegy, igazából nem erről szólt a kérdésem, hogy mit gondoltok arról, hogy a lányom egy 26 éves fiúval jár...
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!