Szülők! Ti mit szólnátok, ha a 17 éves lányotok 26
éves barátja elétek állna és elmondaná, hogy a
lányotok teherbe esett? Hogy reagálnátok?
Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, hogy melyik szülőből mit váltana ez ki. Én már ezen túlestem ma délután... Nagyon szeretjük a fiút, és nagyon sajnáljuk, hogy ez történt. Tudjuk, hogy komoly a kapcsolat, és azt is, hogy védekeznek, mert a lányom velem ment el fogamzásgátlót iratni, és azóta is én veszem neki. Az abortusz mellett döntöttünk. Sokszor olvastam itt, hogy a gyerekek félnek elmondani, ha baj történik (bár gondolom főleg akkor, ha felelőtlenségül miatt történik). Nagyon érdekel, hogy ki hogy reagált/reagálna ebben a helyzetben.
Furcsa, h ugy gondolkodsz, h a kisbabaval elcseszi a lanyod az eletet. Ahhoz pedig hozzajarulsz, hogy 15 evesen szexeljen, mert hat tiltani ugyse lehet. Hozzateszem nekem a dohanyzast es a korai szexet is tiltottak a szuleim. Sose dohanyoztam. Az elso szexre pedig egy nappal a 18. szulinapomon kerult sor. Ugy tunik megis bevalt a szuloi szigor.
2011. máj. 11. 07:22
62/81 anonim válasza:
Még egy-két mondat, hogy lepontozhassazok mégjobban.
- Engem szigorúan neveltek ami nem feltétlen a legjobb, de nem is lettem terhed tízenévesen.
- Vajon miért van mindenhol a szex témakör 18 évhez kötve.
- az anyukának sem kellett volna bólogatnia mindenre amit a lánya elgondol
- kár, hogy azt gondoljátok egy kis csöpségről, hogy elcseszné a lányod életét. Örültem volna ha nekem csak ez 'cseszi' el.
2011. máj. 11. 10:04
63/81 anonim válasza:
Utolso kettovel nagyon egyet ertek. Erdekes, gyerekhez fiatal, abortuszhoz es szexhez nem. Ez olyan "mosom kezeimet", a legpraktikusabb, legegyszerubb megoldas. En azokat becsulom inkabb, akik bevallaljak a gyereket, a felelosseget a sajat tettukert, nem pedig csak eldobjak a gyereket, aki semmirol, de semmirol nem tehet. Erdekes, ezen az oldalon is hanyszor elo kerul, hogy "mar 17 evesen szult" es lenezik. Azt nem nezik le, akinek 17 evesen abortusza volt es igy "menekult" el. Van egy olyan mondas, hogy az abortuszos nonek is van gyereke, csak o egy halott gyerek anyja.
2011. máj. 11. 12:29
64/81 anonim válasza:
Van egy olyan mondas, hogy az abortuszos nonek is van gyereke, csak o egy halott gyerek anyja.
Ezt azoknak is mondd el, akik balesetben, súlyos betegségben veszítették el a már megszületett gyermeküket. Hogy micsoda legalja, oltári barmok vannak, édes istenem.
2011. máj. 11. 13:49
65/81 anonim válasza:
ma 13:49
Igen, én is ezt gondoltam, hogy micsoda oltári barmok vannak - amikor a te bejegyzésedet olvastam. Persze mindig lesznek rossz, begyöpösödött emberek, akik szülőnek is nullák, persze tökéletesnek hiszik magukat.
És lesznek olyan szülők, akikhez a gyerekük bármikor bizalommal fordulhat, mert megértő, meleg családi fészek veszi körül - ez pedig a kérdező típusa. Remélem, ha majd egyszer nekem lesz családom, én is ilyen anya leszek (mellesleg az én anyukám is ilyen "meleg engedékeny" elvet vall).
2011. máj. 11. 14:21
66/81 anonim válasza:
Egészen más egy baleset vagy egy betegség miatt elveszíteni egy kisbabát, azt nem tudja befolyásolni senki! De ha meglölik azt a kisbabát, arról ők döntöttek úgy!
12:29-es szerintem mindent leírt és neki van igaza!
2011. máj. 11. 14:49
67/81 anonim válasza:
Vajon miért gondolják egyesek, hogy attól, hogy 18-20 évesen vesztették el a szüzességüket, boldogabb életük lesz, mint annak aki ennél korábban?! És miért érzik magukat ettől többnek?
Költői kérdés.
2011. máj. 11. 14:53
68/81 anonim válasza:
Egyáltalán nem érzem magam attól többnek hogy később vesztettem el a szüzességem (bár még ez is lehet, mert azzal voltam együtt, és olyan éretten ahogyan kellett), de az biztos hogy a tizenéves paráktól és egyéb gondoktól megóvtam magam, és nem kerültem olyan helyzetbe mint a kérdésfeltevő lánya.
2011. máj. 11. 16:15
69/81 anonim válasza:
Nem olvastam végig, de erről az a véleményem, hogy mindenki úgy szexeljen, abban a tudatban, hogy tudja vállalni a következményeket. Bizony védekezés nélkül is becsúszhat a gyerek, ezzel tisztában kell lenni, és nem szemet hunyni felette, meg azt mondani áhhh velem úgy sem fordulhat elő. Én eleve a szexuális életet akkor kezdtem el, és olyan ember mellett, amikor ha becsúszott volna a gyerek az sem lett volna baj, megoldottuk volna. Nem ellenzem az abortuszt, az viszont felháborít ha tizenévesek felelőtlensége miatt kerül sor rá. Akkor ne szexeljen!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!