Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti mit szólnátok, ha...

Szülők! Ti mit szólnátok, ha a 17 éves lányotok 26 éves barátja elétek állna és elmondaná, hogy a lányotok teherbe esett? Hogy reagálnátok?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, hogy melyik szülőből mit váltana ez ki. Én már ezen túlestem ma délután... Nagyon szeretjük a fiút, és nagyon sajnáljuk, hogy ez történt. Tudjuk, hogy komoly a kapcsolat, és azt is, hogy védekeznek, mert a lányom velem ment el fogamzásgátlót iratni, és azóta is én veszem neki. Az abortusz mellett döntöttünk. Sokszor olvastam itt, hogy a gyerekek félnek elmondani, ha baj történik (bár gondolom főleg akkor, ha felelőtlenségül miatt történik). Nagyon érdekel, hogy ki hogy reagált/reagálna ebben a helyzetben.
2011. máj. 10. 20:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
83%
Én meg értem az anyuka gondolkodás módját. Mivel lenne jobb ha a lány járna egy tőle 1-2 évvel idősebb pasival aki iszik, bulizik, drogozik mint egy idősebbel, aki nem viszi rosszba, nem iszik és nem akarja semmibe belekeverni. Én nem sokára töltötöm a 21et, nem tudom ha itthon ilyennel előállnék mit szolnának (2éve vagyunk együtt), nem örülnének és szerintem nem is állnának mellettem, én irigylem a lányod, hogy ilyen anyukája van. Mellesleg én is az abortusz mellett döntenék, lehet régen elfogadott volt a 17 év de akkor éretebbek is voltak már ebbe a korosztályban, megvolt a férj, meg volt minden tervezve, de már rég nem az az idő van. 9hónap eleve kevés egy gyermek felválalásához. A lány fiatal, kevés ideje vannak együtt, nincs még itt az ideje egyértelműen.
2011. máj. 10. 20:54
 32/81 anonim ***** válasza:
81%
Én csak annyit mondanék, hogy a kérdező büszke lehet magára, nagyon jó szülőnek tűnik. Bár gondolom ezen véleményemmel nem leszek túl népszerű :(
2011. máj. 10. 20:55
 33/81 anonim ***** válasza:
16%
A lehetséges verziók abortusz esetén: Nem lehet többé babája, Lelkileg nagyon megviseli egy életre lehet megbélyegezi, Vagy nem viseli meg nagyon és egy lotyó lesz...
2011. máj. 10. 20:58
 34/81 anonim ***** válasza:
44%
Én annyit tennék hozzá, szerintem a lányod mellett kellene most lenned, és nem itt kérdezgetni, hogy más hogy reagálna rá. Minden ember más, más értékrendet kapott, és más értékrendet képvisel. Ez csak a ti dolgokat.
2011. máj. 10. 21:00
 35/81 A kérdező kommentje:
20:54-nek és 20:55-nek nagyon köszönöm, és "sajnálom", hogy így gondolják, hogy "nagyon jó szülő vagyok", mert ezek szerint az ő szüleik nem állnának így ki mellettük, ami engem nagyon elkeserít. Engem is értek szörnyű dolgok az életben, amikor a legtöbbet az jelentette, hogy a szüleim kiállnak mellettem, holott féltem, hogy nem fognak. A legkellemesebb csalódásaim voltak ezek. A lányomék nagyon szeretik egymást, de nagyon reálisan gondolkodnak és felhozták ezt indoknak, hogy bármennyire is szeretik egymást most, semmi biztosíték nincs arra, hogy később is együttmaradnak, és semmiképp sem akarják, hogy a gyerek csonka családba nőjön fel. 20:58-as válaszára pedig csak annyit írnék, hogy szerintem találunk az országon belül is olyan nőket/lányokat, akik az abortuszuk óta egy tervezett gyereket nevelnek anélkül hogy pszihiáterhez járnának lelki sérülés miatt, valamint boldog családanyák és nem az utcasarkon állnak, valamint nem húzta meg őket a fél város.
2011. máj. 10. 21:03
 36/81 anonim ***** válasza:
72%

ma 20:41

Egy 15 és fél éves lánynak azért már bőven van menstruációja. Az meg, hogy mennyire rendszeres, az nem kortól függ. Na erről ennyit.

A kérdésre:

Nekem is van egy lányom, igaz, Ő még csak másfél éves.

De ha tizenévesen ilyen dolog történne majd vele, a legjobban annak örülnék, ha addigra eljutnánk egy olyan szintre anyagilag, hogy azt mondhassam neki, hogy segítek neki mindenben, akár anyagilag, akár a baba felügyeletével kapcsolatban, hogy abortusz/örökbeadás fel se merüljön, és ne kelljen megszakítania a tanulmányait.

(Félre ne érts, írtad, hogy a lányod döntött az abortusz mellett, nem ti, nem is ezért írtam. Ha a lányom kijelentené, hogy semmiképp nem szeretné megtartani, nyilván nem erőltetném rá, csak nekem fájna a szívem érte, na.)

Sok válaszolóról viszont megvan a véleményem:-S

2011. máj. 10. 21:05
 37/81 A kérdező kommentje:
A lányom nincs most itthon, átmentek a fiú szüleihez, a lányom nagyon jóba van az édesanyjával, szinte barátnők, és szerette volna neki személyesen elmondani még ma. Természetesen ha hazajönnek még beszélek a lányommal, és végig támogatni fogom az abortuszig és utána is.
2011. máj. 10. 21:05
 38/81 anonim ***** válasza:
70%

Azt nem értem miért gond, hogy nem volt még rendszeres a menstruációja és szexelt

Nem tudom, ki volt az az istenbarma nőgyógyász, aki rendszertelen menstruáció mellett engedélyezte a kislánynak tablettaszedést! A tablettaszedés egyik alapfeltétele a pontos ciklus, bár ez már eső utáni köpönyeg... Nekem is vizsgáltak peteérést gyógyszerfelírás előtt, pedig nekem hajszálpontos volt és még csak tini se voltam már. Vidd át felelős orvoshoz az abortusz után.

2011. máj. 10. 21:07
 39/81 A kérdező kommentje:
Természetesen az én szívem és a lányomé is fáj a babáért, de tudjuk, hogy így lesz a legjobb mindenkinek. Az utolsó válaszoló meg valamit félreértett, vagy véletlenül elírtam, mindjárt visszakeresem, de a lányom nem szedett addig fogamzásgátlót, amíg nem állt be a ciklusa. Az első kapcsolata alatt nem szedett még, mert akkor rendszertelen volt, csak óvszert használtak. Kb. fél éve szedi a gyógyszert, mert mostanra állt be a ciklusa.
2011. máj. 10. 21:09
 40/81 A kérdező kommentje:
Megtaláltam: "a lányom 14 évesen jött össze az első barátjával, aki akkor volt 19 éves, és másfél évig voltak együtt, de csak az utolsó fél évben feküdtek le, akkor is elmondta a lányom, de még nem szedett fogamzásgátlót, mert nem volt még rendszeres a menstruációja."
2011. máj. 10. 21:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!