Sokkot kaptam. Anyukák, Ti mit tennétek?
18 éves lányom nemrég bejelentette itthon, hogy párkapcsolatban él már több mint fél éve ... egy nála 17 (!!) évvel idősebb férfival.
Na már most, lehet én vagyok ódivatú és prűd meg satöbbi blablabla, de egyszerűen nem tudom megemészteni, hogy egy majdnem velem egyidős (3 évvel fiatalabb) férfival van együtt a lányom..
Nézd, nem véletlen, hogy a lányod nem beszélt erről neked fél évig. Pont ezt a reakciót várta tőled..:)
Ne ess kétségbe. Ezen változtatni úgysem tudsz, ha pedig folyton azt hajtogatod a lányodnak, hogy nem jó ez így akkor nagyon el fogod magadtól marni.
Saját példámról mesélhetek. Nálam nem anyukámmal volt ugyan ez, habár ő sem fogadta túlságosan nagy, széles mosollyal, hogy egy nálam 12 évvel idősebb férfit választottam páromnak. Annyi idős voltam, mint a lányod.
Anyukám elég hamar megbékélt a szituval, mármint, hogy Őhozzá korban közelebb áll a párom, mint hozzám (köztük csak 8 év). Viszont apukám... Ő évekig utálta a páromat (aki most már a férjem.) Ezáltal nagyon sok vitám volt apuval, és eléggé elmérgesedett a kapcsolatunk, ugyanis még a rokonok előtt is nagyon csúnyán beszélt a férjemről. (pedig akkor már 2 éve voltunk együtt)
Aztán, mikor a férjem megkérte a kezem, apu gyökeresen megváltozott, viszont a sok régi sérelem nem múlt el nyomtalanul...
1 éve nyáron házasodtunk össze, én most vagyok 23 a férjem 35. Most várjuk az első kisbabánkat. :) Nagyon boldog vagyok, és örülök, hogy már mindenki elfogadta a köztünk lévő korkülönbséget.
üdv.
Hát ez nagyon durva szerintem, bár én is mindig megkapom, hogy nem vagyok elég "liberális",meg stb... Amúgy nem tudsz vele sajnos mit csinálni, ha a lányod ilyen, akkor ilyen is marad. Mármint ha ő eddig nem gondolta rossznak a nagy korkülönbséget, akkor már nem is nagyon fog ez benne megváltozni...
"Nézd, nem véletlen, hogy a lányod nem beszélt erről neked fél évig. Pont ezt a reakciót várta tőled..:)"
Az ilyen fellengzősködő majmok miatt utálom ezt az egész gyakorikérdéseket, komolyan mondom :S:S
azért van előnye ennek is!
a férfi már tudja mit akar az élettől, nem most, a lányod mellett akarja kiélni magát, nyilván megteremtette már az egzisztenciáját, biztos munkahely, stb.
próbáld ezeket nézni és nyitottan állni a dolgokhoz. a lányodat felnevelted, muszáj megbíznod benne, hogy jó döntéseket hoz!
hidd el, nekem se tetszene ha a 35 éves fiam egy 18 éves lánnyal állítana haza, de ha őt választotta, nekem el kell fogadnom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!