Sokkot kaptam. Anyukák, Ti mit tennétek?
18 éves lányom nemrég bejelentette itthon, hogy párkapcsolatban él már több mint fél éve ... egy nála 17 (!!) évvel idősebb férfival.
Na már most, lehet én vagyok ódivatú és prűd meg satöbbi blablabla, de egyszerűen nem tudom megemészteni, hogy egy majdnem velem egyidős (3 évvel fiatalabb) férfival van együtt a lányom..
Ha te 20 évesen szültél, akkor feltételezem, hogy 18 évesen már pasiztál.
Ez pont olyan, mint hogy mi az, hogy 14 évesen elmész a diszkóba, bezzeg az anyád 28. születésnapjáról meg elfeledkezel.
Szerintem ezért sokkot kapni kár, felháborodni meg nevetséges.
Sajnos a lehető legrosszabb, ha kifejezed a nemtetszésed, mert azt nem fogod elérni vele, amit szeretnél: vagyis attól független együtt marad vele, hogy te elítéled a kapcsolatot, sőt, talán még annál jobban ragaszkodik hozzá. (megvan ez a rossz szokásuk a gyerekeknek, de a nagyobbaknak is: azt még jobb csinálni, amit a szülők tiltanak)
Várd ki, mi lesz ebből, mást sajnos nem tehetsz. Légy látszólag elfogadó, így elkerülheted, hogy netán lelép vele (mert nagy szerelem és nagy tiltás esetén megeshet...) Ismerd meg a férfit, talán kellemesen csalódsz, bár tudom, könnyű ezt kívülállóként mondani.
Nekem egy munkatársam szavai jutnak eszembe. Ő egy 40 fölötti kétgyermekes anyuka, felnőtt gyerekei vannak már. 15-16 évesen ismerte meg a férjét, aki dupla annyi idős volt. Tiltották tőle, de ő hozzáment, és rögtön babát is szült. Azóta boldog vele. Ő mondta: nem bánta meg, mert a férje rendes ember, soha semmi rosszat nem tett ellenük, mindent megtesz a családjáért. "Inkább mentem volna hozzá egy velem egykorúhoz, az meg talán inna és verne?" -mondta ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!