Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A lányommal kerültem konfliktu...

A lányommal kerültem konfliktusba ezügyben. Kérdésem Ti kit köszöntötök fel Anyák napján?

Figyelt kérdés
Szerinte a nagymamáját nem kell neki, mert neki én vagyok a gyereke. Hozzátenném, hogy a nagymamája szeme fénye, mindent megtesz érte, egyedüli unokája. Nekem ez iszonyúan fáj! Komoly válaszokat várok. Köszönöm!
2011. máj. 3. 18:00
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
Mondjuk engem gyereknapon is mindig anyukámék köszöntenek meg és eszembe sem jutott, hogy valaha is elvártam volna valamelyik más rokontól. Pedig mint mondtam, mamámmal nagyon jó a viszonyunk, mindent megad nekem és is imádok hozzá járni.
2011. máj. 4. 11:58
 42/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm a rengeteg hozászólást, megerősítettetek abban,hogy tényleg jogosan sértve érzem magam Anyám helyett,aki mindezek ellenére még engem csitít,hogy ne tartsak emiatt haragot a lányommal! Hiába Ő egy IGAZI NAGYMAMA csak az unokája hálátlan, érzéketlen,de nagyon!!!Egyelőre képtelen vagyok a lányommal szóba állni!!!
2011. máj. 4. 13:52
 43/51 anonim ***** válasza:
91%

13:52

Azért ez a hozzáállás... Megértem, hogy haragszol, nem is akarlak még jobban felpiszkálni, de ha ez nem csak a mostani haragodból eredő, hanem az általános hozzáállásod, hogy az anyukád milyen szuper, a lányod meg hálátlan, akkor lehet, hogy inkább ebben keresendő a lányod viselkedésének az oka, vagy valami más probléma lehet?

Mert bár nálunk a nagyikat nem szokás ilyenkor megköszönteni, de ha szokás lett volna és én tényleg olyan jó viszonyban vagyok a nagymamával, akkor még ha én úgy gondolom is, hogy ez igazából az anyukák ünnepe, nem okoz gondot, hogy megköszöntsem a nagymamát.

Szóval ha ez nálunk egy megszokott dolog és nekem valami gondom van vele, akkor ott más baj is van.

Ha tévedek, bocs!

2011. máj. 4. 14:08
 44/51 anonim ***** válasza:
Hány éves a lány? Tavaly tavalyelőtt megköszöntötte a nagymamát, vagy soha nem is szokta?
2011. máj. 4. 14:15
 45/51 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem "jogos" a sértődésed. Téged megköszöntött, a nagyit nem; akkor sértődjön a nagyi, ha akar. Mindenki a saját tetteiért, saját kapcsolataiért felel, a lányod is, anyád is, te is. Nekem is gyanús, hogy anyád mellett jobban kiállsz, mint a hármótok közti béke mellett egy olyan konfliktusban, ami a két érintett személyben ki sem alakult. Neked inkább ilyenkor a konszenzust, az összhangot kéne keresned vagy megteremtened a lányod és anyád közt, nem megsértődni. A sértődésekkel amúgy sem lehet szinte soha semmi értelmeset kezdeni, egy sértődésből jó soha nem sül ki. Nézz magadba inkább!
2011. máj. 4. 18:10
 46/51 anonim ***** válasza:

Ahány család, annyi szokás.

A kérdező családjánál az lenne a szokás, hogy a nagyit is köszönti. Mégse teszi, felszólításra, sértődés ellenére sem. Valószínű kamasz a lányod, vagy későn értő.

Abban igaza van a lányodnak, hogy tényleg nem kötelező minden nagymamát megköszönteni, de ha elvárja a család, akkor így szokás. Mondd el neki, hogy milyen aprósággal, mekkora örömet okozhatna a nagymamájának. Ha ezek után sem teszi.. így kell elfogadnod a lányodat.

De ha kinövi ezt a korszakot, már anyák napja se kell majd ahhoz, hogy megajándékozza a nagyit, mert rájön, mennyit tett érte.

2011. máj. 5. 12:47
 47/51 anonim ***** válasza:

Azért szerintem haragudni vagy megsértődni nem kell. Ha a nagymama nem sértődik meg rajta, akkor neked sem kellene. Igazából neki sem, felesleges ilyesmin megsértődni.

Ez is csak szokás kérdése, és végülis az ő logikája is jó. Neki te vagy az anyja, a nagymama a te anyukád.

2011. máj. 5. 13:07
 48/51 anonim ***** válasza:

"de ha elvárja a család, akkor így szokás"

Azért elvárni, hogy valaki felköszöntsön valakit, kicsit durva.

2011. máj. 5. 13:08
 49/51 anonim ***** válasza:
Persze semmi nem kötelező, de ez is olyan, hogy egyes családokban komolyan veszik a névnapokat, valahol meg se említik őket. Az fura, ha mindenki komolyan veszi, ő meg azért se.
2011. máj. 5. 17:59
 50/51 anonim ***** válasza:
Igen, fura, ha csak nem veszi komolyan. Bár azért névnapból több van egy évben, anyák napjából meg csak 1, én is bőven elfelejtem az ilyeneknél, hogy hogyan volt tavaly. De ha fura, akkor is a megbeszélés vezet valahova, a sértődés nem.
2011. máj. 5. 18:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!