A lányommal kerültem konfliktusba ezügyben. Kérdésem Ti kit köszöntötök fel Anyák napján?
13:52
Azért ez a hozzáállás... Megértem, hogy haragszol, nem is akarlak még jobban felpiszkálni, de ha ez nem csak a mostani haragodból eredő, hanem az általános hozzáállásod, hogy az anyukád milyen szuper, a lányod meg hálátlan, akkor lehet, hogy inkább ebben keresendő a lányod viselkedésének az oka, vagy valami más probléma lehet?
Mert bár nálunk a nagyikat nem szokás ilyenkor megköszönteni, de ha szokás lett volna és én tényleg olyan jó viszonyban vagyok a nagymamával, akkor még ha én úgy gondolom is, hogy ez igazából az anyukák ünnepe, nem okoz gondot, hogy megköszöntsem a nagymamát.
Szóval ha ez nálunk egy megszokott dolog és nekem valami gondom van vele, akkor ott más baj is van.
Ha tévedek, bocs!
Ahány család, annyi szokás.
A kérdező családjánál az lenne a szokás, hogy a nagyit is köszönti. Mégse teszi, felszólításra, sértődés ellenére sem. Valószínű kamasz a lányod, vagy későn értő.
Abban igaza van a lányodnak, hogy tényleg nem kötelező minden nagymamát megköszönteni, de ha elvárja a család, akkor így szokás. Mondd el neki, hogy milyen aprósággal, mekkora örömet okozhatna a nagymamájának. Ha ezek után sem teszi.. így kell elfogadnod a lányodat.
De ha kinövi ezt a korszakot, már anyák napja se kell majd ahhoz, hogy megajándékozza a nagyit, mert rájön, mennyit tett érte.
Azért szerintem haragudni vagy megsértődni nem kell. Ha a nagymama nem sértődik meg rajta, akkor neked sem kellene. Igazából neki sem, felesleges ilyesmin megsértődni.
Ez is csak szokás kérdése, és végülis az ő logikája is jó. Neki te vagy az anyja, a nagymama a te anyukád.
"de ha elvárja a család, akkor így szokás"
Azért elvárni, hogy valaki felköszöntsön valakit, kicsit durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!