Ez csak szerintem tartozik a szemét kategóriába?
Párom súlyos asztmás, és erősen allergiás. Múlthéten elutaztunk vidékre, figyelmeztettem, váltsa ki az allergiagyógyszerét.
Indulás előtt megkérte az anyját és az apját, hogy váltsa ki a gyógyszert - ő frissen végzett, még nincs munkahelye, nekem pedig az összes pénzem ráment az utazásra -, de ők közölték, hogy csak pár száz forintjuk maradt (ennek megfelelően nekem is a tényleg csak párszáz forintomból kellett a páromnak valami ehető kaját venni, mert ők nagy ívben sz@rtak rá hogy van-e mit ennie). Tehát a gyógyszer nem lett kiváltva. Időközben elfogyott az a gyógyszere is, ami enyhíti az asztmás tüneteit (még jó hogy a fulladós-gyógyszerből még van -.-)
Most egész éjszaka itt fulladozott nekem, nem tudtam aludni, reggel pedig hallottam ahogy a kedves mama pénzt kunyerál apósomtól, mert erre kell, arra kell, após pedig hozzávágott 5000 ft-ot (a gyógyszer 2000be került volna).
Eddig ők b@sztatták a párom hogy tanuljon tovább, addig ők eltartják, na ilyenkor akkor mi van? Nem ez volt az első eset hogy én rohantam el a gyógyszerekért és kajáért, mert a szülők teljes mértékben leszarták az ilyen dolgokat...
No, akkor utoljára írom le, 2 hónapja megkapta a vizsgáját, és már NEM JÁR SULIBA! Tehát éppen állást keres. Nem mehet diákmunkára, de nincs gyakorlata, éppen azt próbálja elintézni. Így már érthető ugye? :D
Egyébként iskola alatt is dolgozott, ebben a tanévben kellett kilépnie, mert nem tudta teljesíteni a kötelező óraszámot (reggel 8tól délután 5-6ig volt suliban, azt meg már hagy döntsem el én, hogy engedem-e éjszakai műszakba).
Havonta keres szerelgetéssel pár1000 forintot hétvégente (akkor sem engedtem dolgozni, én is látni szeretném néha).
Tehát érthető okokból nincs jövedelme. Előtte sem volt, mert az idióta szüleinek adta amit keresett diákmunkával. Most azért húzza meg magát, hogy ne költsek rá annyit, a házról meg annyit, hogy kb. 200k-ból hozok össze egy kis lyukat, átmenetileg.
Remélem lesz még pár ilyen majom aki értetlenségből vagy irigységből nem bírja felfogni amit írtam.
Egyébként köszönöm a válaszokat, már lehiggadtam kicsit, és azt hiszem fizetésig kapok kölcsön a gyógyszerekre
Hahó, most végzett, és MÉG nincs munkája, nem sz@rik dolgozni! Természetes, hogy segítek a páromnak, amíg nem sikerül saját lábára állni! Nem mindenhol és nem minden végzettséggel lehet ám egy hét alatt elhelyezkedni!
Igen, szerintem szemét kategória, meg leszel velük "áldva", szegény.
Kicsit off: a diákmunkát sem hajigálják az ember után. Lehet, hogy Bp.-en ez így van, de máshol kiosszák az ismerősök között a normális melókat, az éjszakai műszak a műanyaggyárban, éhbérért, az meg marad a nem bennfenteseknek. Ha meg véletlen órád van, amikor nappali munka akadna, leüvöltik a fejed, hogy hogy képzeled, hogy nem mész, többet náluk ne is próbálkozz. Lealázó, és megélni nem lehet belőle.
Már meg se haragudj, de ez Nekem magas! Az elején írtad, hogy nem sok diákmelót tud végezni, mert asztmás, és milyen sokat jár suliba!!!Most meg közlöd, hogy dolgozott diákmunkát, meg hétvégén de Te nem engeded, és a suliba is csúszott, mert nem teljesített! Építed a közös lakást anyád telkén, közben meg árva segélyből élsz, és Te sem dolgozol? Kétlem, hogy az árva segély ekkora összeg lenne! Itt valami sántít, vagy én vagyok hülye! Nincs pénzünk, de nem dolgozunk! Utazgattok is, és ahogy hallani a soraidból a fiú szüleinél éltek(szerintem így van).
Ha a párod olyan beteg, kérhet közgyógyellátást vagy támogatást a gyógyszereire.
A frissen végzett azt jelenti, hogy versenyen megnyerte a szakvizsgáját, tehát befejezte az iskolát.
Azonnal tudni akarom melyik egyetem ez, ahol az abszolutórium nyereményhez kötött!:D
Másoddiplomázni esküszöm odamegyek! Lottón eddig soha nem nyertem, de hátha ez bejön, beszarok:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!