Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben? Fog...

Mit tennétek a helyemben? Fog változni ez a helyzet, vagy reménytelen és hagyjam el majd a kisbabával?

Figyelt kérdés
Hónapok óta örlődöm,a mi már sajnos meg is látszik rajtam. Nyáron meg fog születni párommal a közös gyerekünk, de úgy látom ez az egész csak engem érdekel őt nem. Azt tudni kell, hogy ő elvált (elhagyta a felesége a gyerekkel) 3 éve, engem utána ismert meg, oda is költöztem hozzá. Első perctől kezdve arról szólt az életünk, hogy küzd a fiaiért(most 16 és 11 évesek), mert ő mint a világ legjobb apukája, nem tud nélkülük élni. Nem tudtak a bíróságon megegyezni, mái napig zajlik az ügy. A nagyobbik gyerek őt választotta, ő velünk él már egy éve. A kisebbik az anyjával. A páromat ez nagyon megviseli (pedig a válásnak elvileg ő volt az oka, nem szerette a nejét, durva volt vele, nem engedte sehová, folyton belekötött a házimunkába is és állítólag meg is csalta, viszont szerinte ez nem igaz, hanem a nő pszichésen sérült). A párom ragaszkodna a kisebbik gyerekhez is, hogy tejesen velünk éljen. El akarja szakítani az anyjától. Én ezt nem helyeslem, mert nagyon sokat dolgozik ő is én is, ha megszületik a gyerekem akkor már 3-t kellene nevelnem szinte egyedül mert ő mindig dolgozik (26 éves sem leszek még akkor), ráadásul így is jobb helyzetben van mint sok elvált apuka, mert egy városban élnek és agyerek minden hétvégén már suli után jöhet hozzánk. Azt hittem a terhességem majd megváltoztatja és nem csak az ő harcuk lesz mindig napirenden, de tévedtem. továbbra is a fiait, főleg a kisebbiket tekinti egyetlen gyermekének, folyton becézgeti, babusgatja, úgy bánik vele mint egy csecsemővel, és igenis ez nekem rosszul esik mert már többször mondta, hogy ő nem fogja kényeztetni a mi közös babánkat, mert az milyen ciki egy férfinak (egyébként azt észre sem veszi, hogy a fiával meg eleve kényesen, selypítve beszél, mintha fogyatékos lenne, szíve szerint még pelenkázná, ha itt van vele alszik, fürdeti a 11 éves gyereket), a közös babával 4 dimenziós ultrahangra is a barátnőm kísért el, mert a párom nem volt rá kíváncsi, szerinte hülyeség, kijelentette nem fog pelenkát cserélni, a szülésre sem jön be. Olyan mintah egyedül maradtam volna. egyébként a fiainak is csak akkor mondta már el, hogy lesz testvérük, mikor már nem tudtuk letagadni, addig nem szabadott mondani. pedig örültek neki, és ha felhozza valamelyik a témát a párom mindig más témára vált, hogy ne kelljen a babáról beszélni, pedig érdekelné őket. nekem ezek a dolgok nagyon fájnak. én első perctől elfogadtam szerettem az ő gyerekeit, főzök mosok rájuk, pakolok utánuk, vásárolok nekik, tanulok velük, ha bajuk van meghallgatom, kiszolgálom őket, sosem szólok rájuk, pedig néha nekem sem könnyű mert még csak 25 éves vagyok. A párom ezt mind el is várja és ha nem lennék ilyen kedves már elzavart volna ezt meg is mondta. Nekem az életben ő és a gyerekei kell hogy az elsők legyenek én magam meg az utolsó. Ebbe már kezdek beleőrülni. Főleg most hogy lesz saját gyerekem, már bűntudatom van, hogy majd nem fogok tudni eleget foglalkozni vele. Nem ilyen életet képzeltem el sem magamnak sem neki. Jó lenne ha a párom támogatna, mert én teljesen elfogadtam őket, és nem igazság hogy ő a közös gyerekünkről nem vesz tudomást és attól tartok sosem fogja úgy szeretni minta fiait. Szerintetek költözzek el, mert itt mindig másodlagosak leszünk, mint a cselédek,vagy van remény hogy megváltozik? Mindenki azt mondja hogy most boldognak kellene lennem és a gyerekem legyen a legfontosabb, de itt ezt nem tehetem meg. Meg van kötve a kezem. Egyébként nem vagyunk házasok, ő már többet nem akar nősülni a csalódása után. Ja és a babát eleinte ő is akarta, de úgy tűnik tévedtem. Már félek milyen érzés lesz szegénynek hogy az apja csak a nagyobb testvéreit szereti, ő meg csak úgy van.
2011. ápr. 27. 11:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%

Egyenes leszek, nem kertelek!

Biztos jó sok pénze lehet ennek a faszinak, de ez a faszi nem akar tőled semmit. Téged a kapcarongyjának tekint, kihasznál, te vagy az imádott fiai ingyen pesztonkája!

Nem hiszem el, hogy egy felnőtt nő ilyesmit nem lát!

Ez a pasi egy aberrált elmebeteg. Komolyan, ahogy leírtad nem normális. De te sem! És még ilyen mocsoknak szülsz is egy gyereket!

Szerinted az első felesége miért hagyta ott?

Ez a személy egy nárcisztikus önimádó, aki más embert tárgynak tekint (itt téged)te vagy a fiai cselédje és az övé is, és uralkodik is rajtad, ha akarsz mehetsz a gyerekeddel együtt, mert ő nem tart igényt rá és rád sem.

Mondta is: ha nem viselkedsz úgy ahogy ő gondolja, akkor húzhatsz a p**ába.

Én a te helyedben cuccolnék úgy ahogy vagyok!

Ez a pofa tönkre fog téged tenni! Most még csak kihasznál!

Amúgy miért nem védekeztél, hogy ne ess teherbe????

2011. ápr. 27. 20:29
 12/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok! köszönöm a hozzászólásokat, mindegyikben látom a páromat, és valóban ilyen...sajnos. Azt elmondanám, hogy eleinte olyan volt velem, amilyennek egy ideális pasit képzeltem, mézes-mázas volt, szeretett (legalábbis azt mondta) virágot vett, ajándékokat. Elpanaszolta mindig, hogy neki milyen rossz volt a felesége mellett, mert az mindig hisztizett, semmit nem csinált és milyen jó hogy talált egy ilyen talpraesett nőt mint én, aki szereti a gyerekeit is (alapból gyerekcentrikus vagyok, mert óvónő vagyok), van munkahelyem, házias vagyok, és ez neki milyen fontos. Elmondta hogy a válása után is az ismerősei mind mellette álltak, mert ő olyan jó ember, csak szegény szenved a gyerekek miatt. Na szép lassan megismertem a fiúkat is, ezzel a résszel nem volt gond, mert mindig laza voltam. Aztán jött az összeköltözés.Anyukám, nagymamám is megmondták, ne szolgáljam ki nagyon majd. ne tegyek meg mindent helyette mert a végén már elvárás lesz és olyan leszek mint a cselédje. Én sajnos vak voltam a szerelemtől és persze igyekeztem mindenben a kedvére járni neki és a gyermekeinek is, szó szerint kiszolgáltam őket, ha valamiért nem sikerült jött a szájhúzogatás, a párom pedig vitatkozott, mondván, hogy én is olyan lusta vagyok mint a neje volt? A szomszédokkal mikor el-el beszélgettem, miközben az udvart takarítottam, vagy veteményeztem, mondták, hogy szegény ex is mennyit dolgozott, ha pár percre le is pihent az én kedves párom már szolt is rá, hogy "Hé, még nem látom, hogy befejezted volna amit kell!"

Na szóval a szomszédok szavai kezdték felnyitni a szememet. A gyereket azért vállaltam be, mert úgy éreztem ha ennyire csodálatos apa, akkor majd a közös gyerekünkkel is ilyen lesz. Hát lehet tévedtem:( És az ismerőseim szerint én változtam ebben a kapcsolatban egyedül Ő nem. Én adtam fel a régi életemet, a régi énemet. Régen egy magabiztos, talpraesett csaj voltam, ő pedig egy boldogtalan, nyúzott háziasszonnyá változtatott. Sokszor már semmihez sincs kedvem, pedig a barátnőim próbálnak belém lelket önteni, azt mondják legyek erős, ne foglalkozzak vele miket mond, ha pedig fenyeget hogy mehetek, akkor menjek. Csak olyan nehéz. Egyébként nem gazdag, szóval én előtte sem éltem rosszabbul mint vele, bár akkor nem kellett senkinek elszámolni a fizetésemmel. És persze az is zavar, hogy mindennapos téma a volt feleség ócsárolása, nem szeretném hogy a gyerekem úgy nőjön fel, hogy minden nap ezt hallja. Szóval nehéz ebből kimászni, de erősen gondolkodom rajta, mert amiket írtatok szinte minden nagyon illik erre a helyzetre.

2011. ápr. 28. 12:27
 13/14 anonim ***** válasza:
Mi történt veled azóta? Nagyon érdekelne.
2017. jún. 17. 19:30
 14/14 anonim ***** válasza:
Igen, mi van veletek? Második válaszoló voltam...
2017. júl. 15. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!