Mit tennétek ilyen reménytelen helyzetben?
15 éves lány vagyok,barátnőm 18 éves.Itt alszik már szerda(6.-a) óta,és azóta anyám tiszta ideges,pedig nem volt kötelessége ideengedni őt.Felhívta a barátnőm anyukája anyámat,aztán mondta,hogy nem mennék-e fel Pestre(Üllő).De anyám azt mondta neki,hogy megbeszéljük még.Tudom,hogy nem engedne úgy sem,de én meg elakarok innen menni,mert annyira rossz,hogy kibeszélik őt is meg engem is..:( azt mondják,hogy olyan "búskomorak" vagyunk..dehát mit csinálnánk az ebédnél?Nem vihoghatunk,meg röhöghetünk.Azt mondják,hogy nem hozzám való barátilag..stb.Pedig van más barátnőm is,csak ő a legjobb.:/ Egyszerűen nem tudom mit tegyek:( anyukája pedig rendes,nem engedne minket sehova,mi sem mennénk nagyon,maximum sétálni oda a környékre.120 km a távolság sajnos.Nem egyszerű odamenni,1 és fél óra.Mindenki ellenzi őt itt,csak ezért mert nem vihog,meg nem egy idióta,aki hangosan kiabál,mert ők meg süketek.. :( igen is tud viselkedni,másoknak nagyon szimpatikus..csak nekik nem és nem értem,hogy miért.Miért kellene vihogni meg ostobán viselkedni?Nem iszunk,nem pasizunk,nem drogozunk,nem ment rajtunk végig a falu meg a város.Nem is feküdtünk még le senkivel.Nincs is miért aggódniuk,főleg nem értem,mert tudok magamra vigyázni,és egy normális családba megyek,még az sincs,hogy a szülők elváltak.Semmi sincs ésszerű kifogás,a barátaimat ÉN válogatom,ebbe annyi beleszólásuk lehetne,hogyha utcaszéli k.rvával barátkoznék,meg egy drogos majommal,na akkor szólhatnának.Azt kellene csinálnom..
Na mindegy.:/ ennyit erről.Egyébként örökbe fogadtak,apám alkoholista 60 éves nyugdíjas,anyám meg 56 éves,de ez mindegy,csak a családi körülmények náluk jobbak,sokkal jobb lenne nekem is egy olyan helyen,ahol nem terrorizálnak lelkileg.Nagyon nem érzem itt már jól magam..nevethetek,mosolyoghatok,hülyéskedhetek..de az csak a látszat:( és az nem csak néha,hanem mindig csal.
Mit tennétek a helyemben?
Dehogynem,erre is gondoltam.De ez nem megoldás,hogy hallgatok és tűrök.Azért gondoltam,hogy tud az ő anyukája segíteni,mert biztos átélt hasonló helyzetet..vagy én nem is tudom.Annyi véletlen egybeesés van köztünk,hogy az már hihetetlen..:/ kijövök vele meg minden.És nem értem,hogy miért nem tud a saját anyám is ilyen lenni.Vagy hasonló.De ezt a családot sem én választottam,mert nekem még csak beleszólásom sem volt 9 hónaposan.
Gondoltam,hogy tudna barátnőm anyuja segíteni,mert olyan sulit végzett,ahol tanultak pszichológiát(egészségügy),és talán ésszerű megoldást is tudna mondani.
Én csak sírok,és nem bírom tovább..pedig tudom,hogy lehetne rosszabb.
Apám otthon van egész nap majdnem,illetve a nagy részében,kivéve ha kocsmába megy,vagy mamához(kertbe dolgozni).Ő is sokat piszkál..:(:/
Anyám is sokat piszkál.
Hátha elengedném mindezt a fülem mellett,akkor mindennap sírhatnék..:/ és kérdeznék mi a bajom,akkor ha elmondanám,akkor azzal is csesztetnének,mert senki sem ért meg,csak barátnőm.:( ő érti a helyzetemet egyedül.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Ez nem a te kérdésed volt?
Ha igen, akkor ezek szerint az a problémád megoldódott; anyukád, ha nem is túl nagy örömmel, de beleegyezett abba, hogy a barátnőd nálatok vendégeskedjen.
Őszintén szólva nem igazán értem mi a problémád?
Azért az a "lelki terrortól" elég messze van, ha 15 évesen nem szívesen enged el 120 kilométerre, egy hozzád képest felnőtt lány idegen családjához. És ennek semmi köze ahhoz, hogy vér szerintiek-e a szüleid, vagy örökbe fogadtak.
Nem tudom milyen válaszokra számítasz, de nekem kicsit úgy tűnik, mint ha bíztatást várnál, hogy "cseréld le" a szüleidet olyanokra, akik elengednek Üllőre. Lehet, hogy anyukád túl szigorú. Valószínűleg nem akarja a saját gondját tetézni azzal, hogy az alkoholista férje mellett, még azon is aggódnia kelljen, kikkel, hol mászkálsz, mit csinálsz? A bizalmát neked kell elnyerned, és megtartanod, de nem úgy, hogy folyton magadat sajnálod.
Múltkor még az volt a "tragédia", hogy a barátnőd nem mehet. Ott van, most az a bajod, hogy anyukád nem repes az örömtől, és nem enged el. Ha elenged, akkor 2 hét múlva az lesz a baj, hogy miért kellett hazamenned??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!