Mit tennétek ilyen reménytelen helyzetben?
15 éves lány vagyok,barátnőm 18 éves.Itt alszik már szerda(6.-a) óta,és azóta anyám tiszta ideges,pedig nem volt kötelessége ideengedni őt.Felhívta a barátnőm anyukája anyámat,aztán mondta,hogy nem mennék-e fel Pestre(Üllő).De anyám azt mondta neki,hogy megbeszéljük még.Tudom,hogy nem engedne úgy sem,de én meg elakarok innen menni,mert annyira rossz,hogy kibeszélik őt is meg engem is..:( azt mondják,hogy olyan "búskomorak" vagyunk..dehát mit csinálnánk az ebédnél?Nem vihoghatunk,meg röhöghetünk.Azt mondják,hogy nem hozzám való barátilag..stb.Pedig van más barátnőm is,csak ő a legjobb.:/ Egyszerűen nem tudom mit tegyek:( anyukája pedig rendes,nem engedne minket sehova,mi sem mennénk nagyon,maximum sétálni oda a környékre.120 km a távolság sajnos.Nem egyszerű odamenni,1 és fél óra.Mindenki ellenzi őt itt,csak ezért mert nem vihog,meg nem egy idióta,aki hangosan kiabál,mert ők meg süketek.. :( igen is tud viselkedni,másoknak nagyon szimpatikus..csak nekik nem és nem értem,hogy miért.Miért kellene vihogni meg ostobán viselkedni?Nem iszunk,nem pasizunk,nem drogozunk,nem ment rajtunk végig a falu meg a város.Nem is feküdtünk még le senkivel.Nincs is miért aggódniuk,főleg nem értem,mert tudok magamra vigyázni,és egy normális családba megyek,még az sincs,hogy a szülők elváltak.Semmi sincs ésszerű kifogás,a barátaimat ÉN válogatom,ebbe annyi beleszólásuk lehetne,hogyha utcaszéli k.rvával barátkoznék,meg egy drogos majommal,na akkor szólhatnának.Azt kellene csinálnom..
Na mindegy.:/ ennyit erről.Egyébként örökbe fogadtak,apám alkoholista 60 éves nyugdíjas,anyám meg 56 éves,de ez mindegy,csak a családi körülmények náluk jobbak,sokkal jobb lenne nekem is egy olyan helyen,ahol nem terrorizálnak lelkileg.Nagyon nem érzem itt már jól magam..nevethetek,mosolyoghatok,hülyéskedhetek..de az csak a látszat:( és az nem csak néha,hanem mindig csal.
Mit tennétek a helyemben?
Mennyi időre mennél a barátnődhöz?
Nem hiszem, hogy miattad akar elmenni. Inkább kellemetlennek érezheti az otthoni helyzetedet.
Nekem az a véleményem, hogy ha valakinek van oka sírni, meg kiborulni, meg idegeskedni a családotokban, az nem te vagy, hanem az anyukád. Ha magad válogatod meg a barátaidat, akkor csinálj velük közös programokat, úgy hogy ne kelljen otthonról elmenned ismeretlen emberek közé.
Az első kiírásodban arról panaszkodtál, hogy nem mehet hozzátok a barátnőd. Tudod mit? Anyukád helyében én sem szívesen kerülgettem volna egy szinte felnőtt, de számomra idegen lányt munka után a lakásomban, az alkoholista férjem mellett. Megengedte, hogy odamenjen? Megengedte.
Igaza van, hogy nem akar napokra elengedni. 15 éves vagy. Korainak tartja még, hogy napokra elmenj felügyelet nélkül. Ráadásul, ha egyszer megengedi, legközelebb mit mondjon, miért nem enged el? Azt írod, hogy a barátnőddel nem mennétek sehova, legfeljebb fagyizni. Ezért kár 120 kilométert utazni. Menj fagyizni a helybeli barátaiddal, ahelyett, hogy azt próbálod elhitetni magaddal, milyen szerencsétlen vagy.
Na ugye, hogy nem egy szívtelen szörnyeteg az anyukád. Valószínűleg azért, mert ha nem is lett volna veletek szülő, ismeri azokat, vagy a családjukat akikkel mentél volna. Akik veled egyidősek, és nem 18 évesek. Lehet, hogy neked nem mondta, vagy nem tudsz róla, de szinte biztos vagyok abban, hogy a többi szülővel megbeszélték, hogy tudnak rátok a távolból is vigyázni.
Nem tudom, hogy neked mitől "legjobb" barátnőd az a lány, aki épp nálatok vendégeskedik 120 kilométer távolságból. A helyzet az, hogy bizonyos korkülönbségek néha nagyon kicsik, máskor meg nagyon soknak tűnnek, bár napra ugyanannyik maradnak. Egy újszülött ha tudna sem barátkozhatna egy 3 évessel, mert borzasztóan nagy köztük a korkülönbség. Ugyanaz néhány év múlva, már működhet. Egy 9 éves kissrác, nagyon jó barát lehet egy 12 évessel, mert "összenőnek". Egy 15 éves lány, gyerek egy 18 éveshez képest. De 4-5 év múlva, már lehet köztük igazi barátság, mert szellemileg, testileg "beérik" egymást.
Nekem úgy tűnik, anyukádnak a barátnőd korával van gondja. Nem érti, hogy mit akar tőled, és nem tetszik neki, hogy te olyasvalakivel barátkozz, akit egészen más dolgok érdekelnek már az életből, mint amik téged érdekelhetnek. Erre csak "rátesz", hogy messze lakik, alig ismeri, és amit lát belőle, az sem szimpatikus neki valamiért. Próbálj meg a saját korosztályodban barátokat találni, vagy a meglévőkkel tölteni a nyarat. Ha a "nagy" barátnőd kitart majd melletted később is, anyukád is el fogja fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!