Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akiknek elviselhetetlenek a...

Akiknek elviselhetetlenek a családtagjai: hogy kezelitek őket?

Figyelt kérdés
Ha van egy vagy több olyan családtagotok, anya, apa, testvér, akit nem bírtok elviselni, esetleg rátok kényszerítik a családban a fekete bárány szerepét, hogy kezelitek? Hogy tartjátok kordában az indulatokat? Hogy kezelitek a gyakori veszekedéseket, nézeteltéréseket, esetleg a visszamaradott gondolkodású, szűklátókörű, fafejű, vagy önző, esetleg akaratos szülőket? Fiatal felnőttek érdekelnének elsősorban, 18-22 év közöttiek, akik kényszerűségből otthon laknak, pl. egyetem miatt. Lehet valamit tenni egyáltalán az elköltözésen kívül? Ha még évekig el kell őket viselni?
2011. ápr. 25. 14:54
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Én is 19 vagyok, elsőéves egyetemista. Sajnos nem állok olyan anyagi körülmények közt, hogy el tudjak költözni és fenn tudjam tartani a saját lakást stb. A szüleimnek van elég pénze, de akkor biztos elvennék még azt is, amit kaptam a sulira. :S
2011. ápr. 25. 18:05
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

16:42-es vagyok.

Igazából amit szeretnél el lehet érni.Nem kell hogy milliomos legyél. Én is 2 táskával költöztem. Kolesz nem drága, alap életkörülmények pedig kevés munkával (vagy ha nagyon kemény a suli kisebb diákhitellel) meg lehet teremteni. De igazából nem bátorítalak erre, mert közel sem kényelmes életforma.Csak nagyon szélsőséges esetre mondtam. (ami nálam kb. olyan szintű volt hogy alig tudtam aludni és lefogytam 50kg alá). A legegyszerűbb ha nem foglalkozol velük és elvagy a saját kis világodban. Most már az idő is jó, lehet tanulni csöndesebb parkokban, amikor meg nem kell lógni barátokkal/barátoknál.

2011. ápr. 25. 18:20
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha valaki elviselhetetlen, akkor egyszerűen nem kell foglalkozni vele. Inkább meg kell őrizni a békét. Én is mindig ezt teszem, mert nem szeretek sem visszabeszélni, sem balhézni, talán, mert erre lettem nevelve.
2011. ápr. 25. 20:33
 14/14 anonim ***** válasza:

Ja, azt elfelejtettem közölni, hogy ha a lakásárak nem lennének ilyen drágák, akkor sok 20 év fölötti fiatal már saját lakásban lakna, akkor a családi kapcsolat is szent lenne.

Ami a személyiséget illeti: manapság nagyon sok emberben megvan a makacsság, a türelmetlenség, a sértődöttség és még egyebek, de sajnos sokan tagadják, pedig látjuk rajtuk. Az önzőség meg szerintem valami ösztön lehet. Lehet, hogy rosszul értem, de én úgy érzem, hogy az.

2011. ápr. 25. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!