Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Teljesen el vagyok kenődve....

Teljesen el vagyok kenődve. Tanács?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, közgazdasági egyetemen tanulok,egy kis semmi faluban lakom szüleimmel,szegények vagyunk, nem tudnak támogatni, édesapám gerincműtétje után rokkantosítva lett. Iskola időben nagyszüleimnél lakom abban a városban ahol tanulok, ők támogatnak mindenben amiben tudnak.Albérletre nem futná, kolit nem kaptam, mert 30km-re van a bejelentett lakhelyem. Magamnak mindent ösztöndíjból veszek,ha megkapom időben egyáltalán, mert az önkormányzatnak sincs pénze, így késve fizetnek. Ha van vmi plusz diákmeló megyek.

A problémám nénjém és a családja. Neki van 2 fia, akik unokatesóim. Az apjuk vállalkozó, mindenük megvan. Jó nekik,irigylem is őket. Az egyiknek már felesége és gyereke van, lakással, kocsival, a másik fiú most fog nősülni.

A gond az h ezt folyamat az orrom alá dörgöli nénjém meg a pasija, ha találkozok velük. Képeket vágnak ha mondok vmit,az is bajuk h ott lakom mamámnál, miért nem tom megoldani másképp, beszólnak h egyetemi végzettséggel sem biztos h el tudok helyezekdni, az ő fiai milyen ügyesek h 25 évesen már boldogulnak.Mindent jobban tudnak,totál hülyének néznek. Megjegyzéseket tesznek a szüleimre, h nekik az Isten pénze sem lenne elég, (merth az adósságaink megemelkedtek, a házunkat is elvesztettük volna, ha egy barátunk nem segít). Minden körülötte meg a fiai körül forog, úgy viselkedik velem mintha kis senki lennék :( Mert h miért nem tanultam szakmát, vagy mentem külföldre dolgozni, itt élősködök a szüleimen meg mamámékon (pedig besegítek a házimunkába)

Menjek egy sima érettségivel pénztározni amikor tanulhatnék? Vagy menjek külföldre szakma nélkül? És miért ne tanulhatnám azt ami érdekel, mint a közgazdaságtan? Mert a szüleim szegények akkor esélyem se legyen kitörni? Miért fáj nekik h mamám segít nekem amiben tud(szerencsére ő jól áll anyagilag) és annyival támogat h nála lakhatom? Elegem van belőlük, h azt éreztetik az emberrel h semmire sem fogom vinni:( Tökre el tudják venni az életkedvemet.Ilyenkor egy nagy 0-nak érzem magam.

Az sem baj ha nem olvassák ezt végig, de legalább kiírhattam magamból a bánatom.De tanácsokat szívesen fogadok...akármilyent.

2011. ápr. 24. 21:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
.44 remington magnum :D
2011. ápr. 24. 22:24
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok bíztatást!

22:16-osnak a kérdésére a válaszom az 1es. Nyilván ha nem lennének anyagi gondok, nem kéne mamámnál lakni, nem cseszegetnének annyira talán, és szüleimnek is tudnék segíteni. Az az igazság, h azért érint rosszul ez a dolog nénjém részéről, mert amíg gimis voltam addig nem volt ilyen. Normálisan viselkedett velem (anyummal persze voltak vitáik). És az elmúlt másfél évben nagyon megváltozott. Mintha a konkrét baja az lenne h mamámnál vagyok :(

2011. ápr. 24. 22:41
 13/15 anonim ***** válasza:

a nagynénéd vagy rohadt önelégült és valami perverz kéjt okoz neki, ha dicsekedhet vagy tényleg nincs minden rendben náluk.

Amit leírtál, az alapján ott minden tökéletes, akkor mi a búbánatért foglalkozik veled? Valami fáj neki, lehet az, hogy a nehéz helyzeted ellenére nem adod fel. Nem is szabad, soha. Az irigynek az a győzelem, ha megtörsz.

Azt tudod, hogy rengeteg olyan ember van, akinek megszületni nehezebb volt mint megélni. Az más kérdés, ha a közvetlen környezetedben van ilyen. Azt gondolom, hogy a helyzeten nem tudsz változtatni, irigykedni nem érdemes, nem lennél jobb a nagynénédnél.

Tedd amit tenned kell, tanulj, ha végeztél a sulival menj ki akár külföldre dolgozni, és éld a saját életed, és támogasd azokat akik téged támogattak az utadon.

A nagynénéddel pedig kerüld a beszélgetést, ne érdekeljen, hogy mit gondol, mit mond, vagy tesz. Ha mégis rákényszerülsz hogy hallasd, mondd meg neki, hogy "nem érdekel, mindenki foglalkozzon saját magával"

Ne hagyd, hogy rosszindulatú/irigy emberek elrontsák a kedved.

Végezetül, van róla fogalmad, hogy egy zsíros állást birtokolva, kirívóan gondtalanul élve hány megjegyzést, irigy pillantást, ideges szájrángatást kell majd "elviselned"? Szívből remélem, hogy rájössz... (:

2011. ápr. 24. 22:42
 14/15 anonim ***** válasza:

22:16-os vagyok. Nem fogod szeretni, amit írok, de segítő szándékkal teszem.

Ha az anyagi helyzeted az első számú probléma, akkor azzal foglalkozz, és ne azzal, hogy X miért viselkedik így veled. Lehet annak számos oka, de igazából mindegy.

Ha megoldod az anyagi helyzeted, akkor ez a másik probléma is megoldódik, de legalábbis jóval kisebb lesz a jelentősége. A bibi ott van, hogy míg az, hogy legyen pénzed rajtad múlik, és nem könnyű dolog, addig a nagynéni viselkedése nem rajtad múlik, és könnyebb azzal foglalkoznod.

Pedig pont akkor fogod magad nem 0-nak érezni, akkor jön vissza az önbecsülésed, ha kézbe veszed a dolgaid irányítását, és csak azért is megoldod az anyagi kihívásaidat. Foglalkoznod kell vele, és ez fájdalmas lesz, mert nem túl rózsás a helyzet. Viszont ha idegileg kész vagy tőle, akkor ne a nagynénéddel való kapcsolathoz menekülj, hanem keress valami pozitív dolgot, amiben sikered van. Foglalkozzz azzal, és attól helyrerázódsz. Én b1zom benned, hogy meg tudod csinálni.

2011. ápr. 25. 00:06
 15/15 anonim ***** válasza:

Hat... En is csoro vagyok, oten vagyunk tesok, a szuleimtol nem varhatom el, hogy mindent megadjanak nekem, de ez egy percig sem szegyen, sot en buszke vagfyok magamra, hogy amim van, azt sajat erobol szereztem, mindenert megdolgoztam. Tavon tanulok, hogy ezt fizethessem, munkaskent dolgoztam, es mivel "jomunkasembernek" bizonyultam, ma mar az irodan dolgozok mint szamitogep operator. Majd ha levizsgaztam, jogsit szerzek es veszekegy autot. Onerobol. Ezzel szemben a tesom baraytnoje folyton azzal dicsekszik, hogy "apu ennyi penzt adott, anyutol annyit kaptam...", mintha ez olyan dicso lenne...

Bocsi h off, de gondoltam kapcsolodik es hasznos lehet. Ne foglalkozz a neneddel, legyel inkabb buszke magadra te is, hogy nem kell apuci meg anyuci a feneked ala pakoljon mindent, fogsz te boldogulni magadtol is, mert hogy fogsz, abban biztos vagyok!

2011. ápr. 25. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!