Teljesen el vagyok kenődve. Tanács?
21 éves lány vagyok, közgazdasági egyetemen tanulok,egy kis semmi faluban lakom szüleimmel,szegények vagyunk, nem tudnak támogatni, édesapám gerincműtétje után rokkantosítva lett. Iskola időben nagyszüleimnél lakom abban a városban ahol tanulok, ők támogatnak mindenben amiben tudnak.Albérletre nem futná, kolit nem kaptam, mert 30km-re van a bejelentett lakhelyem. Magamnak mindent ösztöndíjból veszek,ha megkapom időben egyáltalán, mert az önkormányzatnak sincs pénze, így késve fizetnek. Ha van vmi plusz diákmeló megyek.
A problémám nénjém és a családja. Neki van 2 fia, akik unokatesóim. Az apjuk vállalkozó, mindenük megvan. Jó nekik,irigylem is őket. Az egyiknek már felesége és gyereke van, lakással, kocsival, a másik fiú most fog nősülni.
A gond az h ezt folyamat az orrom alá dörgöli nénjém meg a pasija, ha találkozok velük. Képeket vágnak ha mondok vmit,az is bajuk h ott lakom mamámnál, miért nem tom megoldani másképp, beszólnak h egyetemi végzettséggel sem biztos h el tudok helyezekdni, az ő fiai milyen ügyesek h 25 évesen már boldogulnak.Mindent jobban tudnak,totál hülyének néznek. Megjegyzéseket tesznek a szüleimre, h nekik az Isten pénze sem lenne elég, (merth az adósságaink megemelkedtek, a házunkat is elvesztettük volna, ha egy barátunk nem segít). Minden körülötte meg a fiai körül forog, úgy viselkedik velem mintha kis senki lennék :( Mert h miért nem tanultam szakmát, vagy mentem külföldre dolgozni, itt élősködök a szüleimen meg mamámékon (pedig besegítek a házimunkába)
Menjek egy sima érettségivel pénztározni amikor tanulhatnék? Vagy menjek külföldre szakma nélkül? És miért ne tanulhatnám azt ami érdekel, mint a közgazdaságtan? Mert a szüleim szegények akkor esélyem se legyen kitörni? Miért fáj nekik h mamám segít nekem amiben tud(szerencsére ő jól áll anyagilag) és annyival támogat h nála lakhatom? Elegem van belőlük, h azt éreztetik az emberrel h semmire sem fogom vinni:( Tökre el tudják venni az életkedvemet.Ilyenkor egy nagy 0-nak érzem magam.
Az sem baj ha nem olvassák ezt végig, de legalább kiírhattam magamból a bánatom.De tanácsokat szívesen fogadok...akármilyent.
Erre mondják, hogy szegény embert az ág is húzza!
Pedig nem. Az ág csak ott van. De Te úgy érzed, hogy miattad. Nem úgy van. Ne törődjél velük, te csak tanuljál, és jegyezd meg, hogy ez helytelen viselkedés, te ilyent nem fogsz csinálni. Ne hagyd, hogy a dumájukkal föléd kerekedjenek. Egyetemista létedre ezerszer többet tudsz, mint ők összevetve. Kérdezz tőlük ártatlan szemmel valami tudományost! Milyen arcot vágnak majd. És egyszer a Te időd is eljön. Hidd el. De addig se hagyd magad kioktatni.
Mit foglalkozol velük? HA pofákat vagnak, akkor had tegyék - te meg tanulj, és nem hagyd magad hülyiteni.
Ha nagyon erölködnek, akkor megmondhatod nekik, hogy a TE életedbe ne szóljanak bele, te sem szólsz az övékébe. HA eljönnek hozzátok, akkor bemégy a szobádba, becsukod az ajtót és kész. Nehány alkalom után beleszoknak, vagy nem jönnek többé.
Szerintem is szrd le magasról. Hagyd ott, ne foglalkozz vele, és ne legyél vele egy légtérben, inkább kerüld. Max mondd meg neki, hogy örüljön a tökéletes életének és a tökéletes gyerekeinek..
Ne add fel az álmaidat, tanuld végig a sulit úgy, hogy büszkék lehessenek rád a szüleid és a mamád, hogy tudják, hogy nemhiába támogattak. :) Úgyis menni fog, és nagyon remélem, hogy aztán találsz magadnak valami zsíros állást, amiből aztán vígan eléldegélsz, és akár még a családodat is tudod támogatni!! :) Hajrá!! :)
Mi zavar jobban? Ha a kettőből egyiket egy gombnyomásra megváltoztathatnád (jó irányba, elégséges mértékben), melyiket tennéd?
1, Az anyagi helyzeted
2, A nagybátyád és családja viselkedése?
amíg erre nem adsz őszinte választ, nem tudok jószívvel semmit sem tanácsolni. Ha viszont tudod a választ (én nem tudom, nem derült ki), a kérdésed sem így fog hangozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!