Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » FÉRFI VÁLASZOLÓK, nem vagyok...

FÉRFI VÁLASZOLÓK, nem vagyok én olyan rossz, amilyennek a férjem lát?

Figyelt kérdés
Férfi szemmel érdekelne, hogy mi a gond velem? Most ia a munkahelyemen vagyok délig, aztán megyek haza ünnepi készülődésre. A férjemnek hagytam otthon ebédet, arra kértem csak, hogy a fasirtot süsse ki, és most össze veszett velem, hogy én miért akarok háziassznyt faragni belőle? Istenem, dolgozok - jó pénzért (!), normál háziasszony vagyok, sokat foglalkozom a gyerekekkel, akkor miért irritál egy férfit, ha néha be kell segíteni a házimunkába? Nem érzem magam hibásnak, mégis én vagyok a rossz, és "szégyelljem magamat"!!
2011. ápr. 22. 10:23
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
82%
Nem hiszem, hogy uralkodni akarna fölötted. Egyszerűen az ő családjában olyan családmodellt látott, amelyikben a nő feladata a háztartás vezetése volt, és ez van belérögzülve azóta is. Nem lesz könnyű változtatni rajta...
2011. ápr. 22. 11:10
 12/31 anonim ***** válasza:
86%

Én nő vagyok de azért megmondom a véleményem. Én ilyen pasival nem is jöttem volna össze, pedig hidd el nekem is volt ilyen, akit semmire sem lehetett rávenni mert az anyja elkényeztette. Önző, hisztis a párod, én úgy gondolom, az ilyen férfival már az elején szakítani kell ha nem hajlandó semmire. Hogy lehet a ilyenre számítani? Gondolj bele ha megbetegednél hogy gondoskodna rólad? Elkezdene fröcsögni és hisztizni hogy ő ez nem csinálja mert ő nem egy háziasszony? Basszus!

Nagyon fontos egy friss kapcsolatban hogy megbeszéljék a háztartást az emberek. Már az elején nem kell a pasi seggét nyalni (minek, ők sem nyalják ki a nőkét), hanem belevonni a melóba. Ha nem csinál semmit, nem érdemes a kapcsolatot folytatni. Minek van közös háztartás, ha az egyik nem tesz érte semmit csak élvezi a jó kis életet,

A magyar pasik nagyon elvannak kapatva.

26.L

2011. ápr. 22. 11:11
 13/31 anonim ***** válasza:
75%

Én azt szeretem a páromban, hogy mikor munka után hazajön ő fáradt nem csinál semmit. Az ő rokonait várjuk vendégségbe, ő hívta meg őket és csak annyit kértem tőle porszívózza fel a gyerekszobát. De nem. Szabadnapján se csinál semmit, mert az szabadnap, de mikor megkérdezem, hogy nekem ugyan mikor lesz szabadnapom? Mert 3 éve nem volt egy sem, na arra már nem mond semmit...inkább hoz ajándékot, mert azt nem bonyolult elintézni...

De ahogy látom másnál is ez a helyzet én meg amúgy is beletörődtem már.

2011. ápr. 22. 11:16
 14/31 anonim ***** válasza:
5%

Nagyon túlteng itt a feminizmus. Én tisztelem a nőket. De azért tudjuk már hogy kinek hol a helye. A kérdezőnek abba igaza van hogy kisüthette a fasírtot, de sok nő itt túlzásba viszi. Pl. én sem várom el a kedvesemtől hogy mossa le a kocsit vagy hogy takarítsa ki a garázst vagy ássa fel a kertet, mert az nem nőnek való munka. De ő sem mondja nekem , hogy főzzek vagy takarítsak.

Úgyhogy szerintem mindenki maradjon a saját asztalánál, ahogy anno a nagyszüleink is.

2011. ápr. 22. 11:24
 15/31 anonim ***** válasza:
87%
Mi már nem abban a világban élünk, mint a nagyszüleink. És - legalábbis az én nagyszüleim - mindketten ugyanannyit dolgoztak, csak mást, pl. a Papa a kertben, míg a Mama főzött - de nem volt az, mint ma sok házasságban, hogy a nő dolgozott, a férfi meg a fotelban henyélt! Manapság már nincs annyi férfimunka (főleg mondjuk egy panel lakásban) mint női, így a teendőket meg kell osztani.
2011. ápr. 22. 11:39
 16/31 anonim ***** válasza:
83%

A resztelt májat pl. valamiért nem tudom megcsinálni, vagy leégetem, vagy megkeményedik. A férjem viszont szakács végzettségű is, így a máj az ő asztala.

Soha nem volt gond belőle, ha éppen májat enne, akkor megveszi, megcsinálja, megesszük.

Máskor én főzök, de ha fáradt vagyok, simán odaáll és megcsinálja.

Előző válaszolónak: meg fogsz döbbenni, de ások kertet, vagy füvet nyírok, sőt, kocsit is mosok. Szerintem az egyetlen "férfimunka" az, amikor 100 kg-os bútorokat kell mozgatni, mert ahhoz tényleg kevés vagyok, plusz orvosilag el vagyok tiltva 20 kg-nál nehezebb tárgyak emelésétől. (Meg én se érem el az 50 kilót...)

2011. ápr. 22. 11:41
 17/31 anonim ***** válasza:
63%
Én is úgy gondolom, mint ahogy előttem már valaki írta, hogy MINEK a töltött káposzta, a sonka, a saláta, a sütik.... Miért? Miért csinálsz magadból rabszolgát? Ugyan nem tudom, hogy hol éltek, mennyire a locsolóknak sütsz vagy csak a családnak, de ha a családnak, akkor legyen egy sütemény és egy normál kaja. Ne legyél mártír! Egyébként ha valaki eleve ilyen, azzal nem tudsz mit csinálni, sajnos ilyen. :( Ha ilyenné vált, akkor te tetted ilyenné. Nem vagy azért rossz, mert kisütteted vele a fasírtot, főként, hogy az frissen jó. Mondd meg neki, azért nem sütötted ki a fasírtot, mert az frissen jó.
2011. ápr. 22. 11:59
 18/31 anonim ***** válasza:
64%
Előző vagyok. Egyébként nem minden férfit irritál, hogy be kell segítenie a házimunkába. Nem mindenki veszi ezt úgy, hogy ettől papucs, van, akinek természetes, hogy bizonyos dolgokat néha megcsinál. Én sosem mondom a férjemnek, hogy csináld meg ezt azt, magától áll neki mosogatni, mosni, teregetni. Vannak bizonyos dolgok, amiket abszolút nem csinál meg, ilyen pl. a főzés, de amit tud, abban szívesen segít.
2011. ápr. 22. 12:01
 19/31 anonim ***** válasza:
88%

11:24-es hol élsz te?

most komolyan azzal takarózol, hogy egy évben egyszer felásod a kertet? (már ha van egyáltalán)

meg hogy lemosod a kocsit nemtom hány hetente (csak úgy mondom, vannak manapság autómosók)

te tényleg úgy gondolod hogy ezt lehet ahhoz hasonlítani, hogy minden nap legyen kaja, és mindig tiszta legyen a ház?

2011. ápr. 22. 12:50
 20/31 anonim ***** válasza:
75%

Amikor kiüvöltöm a tüdőm akkor segít nekem.

Volt amikor a kicsi szoptatása közben elaludtam, nem készült vacsora, arra keltem, hogy csapkod, de a fagyasztót kinyitni és kisütni húst meg krumplit nem lehet, de felriasztani mindhármunkat...

Ha ő itthon van, akkor neki csak a gép a kikapcsolódás, de a naggyal elmenni hintázni, homokozni azt nem, az alantas női munka, vagy esetleg négyesben kirándulni menni, olyat minek, nekem hogy nincs megállás, ugyan hol is élünk. És mivel én itthon vagyok, én biztos csak pihenek. Hát most csak tényleg pihenek, rendelem a kaját magunknak(nekem meg a nagynak) a ruhákat kimosom meg teregetem, de már el nem hajtom meg rakom(én elsőre megtalálom ami kell:)) mosogatni sem szívesen, csak ugye nem akarom, hogy belerohadjon a mosogatóba. Ennyi, amikor a nagy igényli a társaságom vele foglalkozok, azon túl a gép előtt ülök, kint a ház előtt olvasok amíg a gyerkőc homokozik.

Gondolhatod, milyen a lakás, ha zavarja oldja meg, majd meglátja, mi az az alantas női munka...

Tegnap hívtak egy cégtől, munkát ajánlottak, 3hónapos anyatejes a kicsi!, és az volt az első kérdése, hogy ugye megyek interjúra, vállalom a munkát? de a gyerek bölcsijét nem fizeti, nem marad velük itthon........

Nem akarom néhanapján megfolytani, cserélni egyedülállókkal... Á, én

2011. ápr. 22. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!