Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Olyan rossz hatása lenne a tablettának, amilyennek
mondják? Maradjunk az óvszernél?
Szerintem ennyi idő után válthatsz nyugodtan fogamzásgátlóra, DE! Ha csak egyetlen tünetet is észlelsz a tájékoztatóban felsoroltak közül, egyből menj el az orvosodhoz, mert nekem is ebből lett gondom... Tele lettem csalánkiütéssel minden éjszaka (miután bevettem a tablettát) aztán újjabban már csak piros viszkető pöttyök jelennek meg...ráadásul még a szexet se kívánom annyira mint régen:S Most épp nincs TB-m és nagyon megbántam hogy nem mentem el egyből orvoshoz....
2011. jan. 16. 23:14
Igen.Tény hogy rengeteg mellékhatása lehet a gyógyszernek.De lehet hogy neked pont semmi bajod nem lesz töle,nem tudhatod hogy reagál a szervezeted.Azzal ha elkezded szedni nem veszíthetsz semmit,mert tény hogy nagyon kényelmes megoldás 1 nap egyszer bekapni egy bogyót,és mellette nem izgulni a teherbe esés miatt. Ha meg nem válik be még mindíg bármikor abbahagyhatod a szedését.Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak,mert ma már nagyon korszeru gyogyszereket gyártanak.(:
2011. jan. 16. 23:22
3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem gondoltam ilyen súlyos dologra, szomorú, hogy ez is előfordulhat. :S De hallottam róla, hogy a hormonok miatta egészségtelen, és ha abbahagyja valaki, akkor rosszul reagál rá a szervezete, stb.
4/15 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó hír, köszönöm a második válaszolónak. :)
Én 17,5 évesen kezdtem el szedni (mi egyből azzal védekeztünk, 1 éve együtt voltunk már, óvszert azóta is csak akkor használtunk, ha elfelejtettem bevenni/ olyan gyógyszert szedtem, ami gyengíti a hatást), most 20 leszek, még mindig szedem, de SEMMI mellékhatás nem jelentkezett. Sok ismerősöm is szed, náluk sem volt semmi negatív panasz, van, akinek nőtt a melle. Emellett mindenkinél rövidült a menstruáció hossza, és a vérmennyiség. Viszont hallottam ismerőstől olyat, hogy a szedés abbahagyása után 1 évig nem jött meg neki. Úgyhogy nekem többnyire pozitív tapasztalataim/visszajelzéseim vannak, szerintem egy próbát mindenképp megér. Ha nem válik be, akkor abbahagyhatod, és védekezhettek továbbra is óvszerrel. 20/L
2011. jan. 16. 23:39
6/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi, valószínűleg ki fogom próbálni, igazatok van, legfeljebb abbahagyom. :)
Nekem tönkretette a szervezetemet.Abbahagytam aztán többet nem menstruáltam csak orvosi segítséggel.Nem igaz,hogy nincs kockáztatnivalód,mert van.Amint beleavatkozol a hormonháztartásodba,máris megvan a veszélye,hogy károsodik.Nem állítom,hogy mindig és mindenkinél,de az esélye megvan.Az óvszerrel nem tudsz magadban kárt tenni,a hormontartalmú tablettákkal igen (mai alacsony hormontartalmú......)
2011. jan. 17. 00:37
Az, hogy szedés alatt milyen mellékhatások jönnek elő, tök változó. Vkinek az égvilágon semmi baja nem lesz tőle (pl. édesanyám), vki meg szenved a mellékhatásoktól (pl. barátnőm meghízott és a libidója nulla lett tőle...másik ismerősömnek szintén a libidóját vágta tönkre).
Viszont tény, hogy ha lesz vmi mellékhatása, akkor abba tudod hagyni.
DE: Lehet olyan mellékhatása, ami csak szedés után jön elő. Pl. hogy nem indul újra a peteérés (mint az utolsó hozzászólónál). Ezt pedig senki nem tudhatja előre...
2011. jan. 17. 18:28
9/15 anonim válasza:
Én most fél éve szedem kb. a Yangee (vagy Jangee?) nevű tablettát (18 éves vagyok), és eddig nagyon jól bevált. Igazából a nővérem vett rá a szedésére, mert nem akarta, hogy esetleg olyan helyzetbe kerüljek, hogy kiszakad a gumi, vagy valami, és rohanhatok esemény utáni tablettáért.
Ez a tabletta egyébként viszonylag új, alacsony hormontartalommal, és igazán megbízgató!
Csak ajánlani tudom ;)!
(sokkal nyugodtabb lehetsz, ha szeded, mert egyrészt nem kell izgulni az óvszer miatt, másrészt a barátodnak is kényelmesebb így :))
2011. jan. 17. 18:34
10/15 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: