Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehettem ilyen szerencsét...

Hogy lehettem ilyen szerencsétlen, hogy egy ilyen családba születtem bele?

Figyelt kérdés

A szüleim egyfolytában azzal cseszegetnek, hogy úgysem lesz belőlem semmi, hajléktalan leszek és hogy készüljek, 18 éves korom után mehetek amerre akarok ja és a továbbtanulásomat nem támogatják, mert nem fognak 3-4-5 éven keresztül azért pénzelni, hogy utána ne legyen belőlem senki.

(Hozzáteszem, a jegyeim jók, 11.-es vagyok a környék egyik legnívósabb gimnáziumában a félévi átlagom 4,8 lett; németből 10. év végén tettem előrehozott érettségit és nyelvvizsgát, angolból most készülök ugyanerre. Orvosnak készülök, ami szerintem nem egy olyan szakma, ami felesleges lenne és amivel a híd alá kerülnék, na mindegy..)

Egyfolytában megkapom, hogy semmire nem való meg hasznavehetetlen vagyok, hogy olyan, mintha nem is lennék, mert még ők megszakítják magukat a munkában, addig én semmit nem csinálok. Nem lehet nekik megmagyarázni, hogy a tanulás is lehet éppen olyan kemény munka, mint amit ők csinálnak - egyszerűen nem tudják felfogni, hogy annak aki állami támogatás alatt akar az orvosira bekerülni, annak annyit kell tanulnia amennyit csak tud.

Persze a házimunkában igyekszem segíteni, amikor csak alkalmam van rá próbálok a hasznukra lenni, de azért néha tanulni is kell..

Nem vagyok az a bulizós típus, havonta egyszer-kétszer járok el a barátaimmal bulizni vagy néha-néha becsúszik egy mozi is. Persze ezelőtt is kapok egy kiadós fejmosást, hogy a csavargás megy, az otthoni segítség meg a tanulás nem stb stb.

Egyszerűen nem tudom hogyan kellene kezelnem ezt a helyzetet, nem tudok olyat csinálni, ami nekik jó lenne.. :(

2011. ápr. 21. 18:03
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

20:46-os vagyok, ezt kifejetettem:

Betegség miatt oda kell figyelnem arra, hogy mit eszek, ez azzal jár, hogy egyrészt sok dologról le kell mondanom, ezek közé sok olcsó élelmiszer is tartozik, sőt. Fontos, hogy minden nap egyek főtt ételt, zöldséget gyümölcsöt, tejterméket, s kevésbé zsíros húst (amiket ehetek: szárnyasok, hal, nyúl). Tehát a pénz, amit kajára költök, csökkenthető lenne, ha ezekre a dolgokra nem kéne ennyire odafigyelnem. (A havi végösszeget, amit fent írtam, az én étkezésre szánt pénzösszegemmel számítottam ki.)

2011. ápr. 21. 21:08
 42/44 anonim ***** válasza:

Megkérdezted már a szüleidet, miért viselkednek így? Mindennek oka van. Meg kéne velük beszélni a dolgot.

(amúgy ha jól tanulsz az egyetemen akkor 50-40 ezer az ösztöndíj/hó. Szóval lehet vele éldegélni :) )

2011. ápr. 21. 21:13
 43/44 anonim ***** válasza:
100%
Szeged tényleg állja a közlekedést és nem drága a kollégium.Barátnőm havi 35000 ft-ból kijött, pedig albérletben lakott. Én anno 25-öt fizettem rezsivel mindennel együtt, a koli fele ennyi. Az kb. 10 + kaja. A kja sem drága, minden tele van diákoknak való gyorséttermekkel, amik elérhető áron vannak, de vannak olcsó boltok is. Akár ösztöndíjból is tudod fedezni, de a diákhitellel együtt még félre is tehetsz. Nyugodtan jelentkezz az orvosira!!!
2011. ápr. 21. 21:15
 44/44 A kérdező kommentje:

Kedves 21.13-as, csak ismételni tudom magam, ezért bemásolom, amit néhány órával ezelőtt írtam:

"Sokszor próbáltam már velük beszélni, de igazából hajthatatlanok és a legutóbbi alkalommal apukám azt vágta a fejemhez, hogy annyira felesleges vagyok a világnak, hogy fel sem tűnne senkinek, ha nem lennék, úgyhogy miért nem megyek ki az erdőbe és akasztom fel magam. Na, azóta csak akkor beszélek vele, ha muszáj. :("

2011. ápr. 21. 21:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!