Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jól látom, hogy a mai világba...

Jól látom, hogy a mai világba teljesen másodlagos, hogy egy lány tud-e főzni, mosni, varrni, takarítani?

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyiben befolyásolja a fiúkat, ha egy lány otthon van az ilyen dolgokban?
2011. ápr. 21. 10:24
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes! Én akkor is alaposan fel tudtam takarítani, mikor még nem volt benne rutinom.
2011. ápr. 21. 18:08
 32/47 anonim ***** válasza:
Szerintem az alaposság változó, de nem a férfiak igényei is változóak takarítás terén is. Én nagyjából kapom össze a lakást és kész, a férjem már boldog. Annyira nagyjából, hogy a látszat meglegyen és nem jöjjenek a hangyák. Erre van időm, energiám. Otthon vagyok a kisbabámmal és a maradék időmben sportolok, így mindhármunknak jobb :D
2011. ápr. 21. 18:11
 33/47 anonim ***** válasza:
18:08: akkor te ilyen vagy, en meg mas. Nekem meg kellett tanulnom, hogy jol menjen. Ez olyan, mint egyeseknek a fozes. En mar 8 evesen is foztem, van, aki meg 20 evesen sem tud jol, de majd megtanul rutinnal.
2011. ápr. 21. 18:41
 34/47 A kérdező kommentje:
Mosni, takarítani igenis tudni kell! Van olyan barátnőm,, aki NEM TUD TAKARÍTANI. Mert akármennyire hihetetlen, nem mindenkinek nyilvánvaló. Mivel kezdd, milyen eszközöket használj, milyen koszt mi visz le, hogy a száradt vért nem szabad meleg vízzel, hogy ablakot nem eső előtt pucolunk, hogy először porszívózunk, aztán töröljük a port, mert a porszívó felkavarja, hogy nem a vécés ronggyal töröljük utána a polcot és még sorolhatnám...
2011. ápr. 21. 20:21
 35/47 anonim ***** válasza:

Jó, vannak olyanok, hogy milyen foltot mivel lehet kiszedni, meg egy pár olyan dolog, ami néha még gyakorlottabb háziasszonyoknak is feladja a leckét. De az alapokba hetek alatt bele lehet jönni és nem sok idő kell a gyakorlat megszerzéséhez sem. Én egész életemben egyetlen olyan pasival sem találkoztam, aki elvárta volna, hogy a párja született háziasszony legyen. Olyannal igen, aki elvárta, hogy megtanulja ezeket a dolgokat, de senkinek nem az számított, hogy mennyi tapasztalattal rendelkezik ilyen téren.

Talán ez számít a legkevésbé mostanság.

2011. ápr. 21. 20:50
 36/47 anonim ***** válasza:
Es te 84%-os ugy voltal nevelve, hogy takaritottal otthon gyerekkorodban? Mert szerintem neked azert jon termeszetesen. Mindenkinek abba kell beletanulnia, amit nem neveltek bele es abba ido belejonni. En mindent csinaltam otthon kiv. takaritast, igy nekem ez kimaradt es sokaig utaltam, most kezdtem megszeretni, pedig mar eleg sok eve haziasszony vagyok. Pl. en nem tudtam, hogy a tukroket mivel kell letorolni ahhoz, hogy ne maradjanak maszatosak vagy hogy az agynemut hogy celszeru tisztitani. Ilyesmikre gondolok, jo par dologra. Ezekre idovel jottem ra es nem arrol volt szo, hogy nem akartam, de sokszor mar le se takaritottam regen, mert ugysem lett jobb, csak maszatos.
2011. ápr. 21. 21:27
 37/47 anonim ***** válasza:

21:27

Nem, igazából szégyellem leírni, de nagyon el voltam kényeztetve. Maximum a szobámat kellett rendbe raknom még huszonévesen is, meg a ruháimat kivasalnom és főzni segíteni. Persze azért néha besegítettem anyukámnak. De amikor elköltöztem, azt se nagyon tudtam, hogy kell beállítani a programokat a mosógépen. De nem kellettek hetek hozzá, hogy belejöjjek. Főzni meg úgy főztem, hogy megpróbáltam felidézni az otthon látottakat.

A kérdésben szereplő dolgok közül a varrás még ma is a gyenge pontom, de valószínűleg az is menne rövid idő alatt, ha lenne itthon varrógép.

Arról van szó, hogy én, amikor elköltöztem otthonról és összeköltöztünk az akkori párommal én mindent beleadtam, hogy jó háziasszony legyek. Úgyhogy nem a nagy tapasztalatom segített, hanem talán inkább az, hogy nagyon meg akartam felelni magamnak ilyen téren is. A páromat nem nagyon érdekelte, de nekem fontos volt. :)

2011. ápr. 21. 21:46
 38/47 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj kérdező, de a speciális dolgokat alapból valószínű senki nem tudja, max elvétve, de az internet világában nehogy már bármi nehézséget okozzon, az alap takarítási műveletekre igenis mindenki képes aki némi intelligenciával rendelkezik. Ha mégsem és még internet sincsen, van szája, hogy kérdezzen. Aki ezt nem tudja megcsinálni, az nem tudás, hanem lustaság/szorgalom kérdése.
2011. ápr. 21. 22:07
 39/47 A kérdező kommentje:
Nehogy már ne értsük a kérdés lényegét! Nem tudom, hogy mibe volt, talán a vacsoracsatába, hogy valaki a hűtőbe tette be a fagyit, ami aztán szétfolyt, vagy nem tudta kinyitni a konzervdobozt! Na, az ilyen nők, ugyanolyan esélyekkel indulnak, mint a háziasak!?
2011. ápr. 21. 22:11
 40/47 anonim ***** válasza:

Higgyétek el, mosni is meg kell tanulni. Én amikor kint voltam Kanadában, és magamra kellett mosnom pár hónapon keresztül úgy, hogy előtte végig anyukám mosott, akkor jöttem rá, hogy nem véletlen nem csináltam én eddig magamtól. Mindig próbáltam egyre jobban, de az egyik fehér pólómból sehogy nem tudtam kiszedni egy kis földfoltot 1,5 hónapon keresztül. Amint hazaértem, édesanyám kimosta, egyből eltűnt! Igenis tanulni kell, hogy mit hogy, és hogy mit.

Takarításnál is: nővérem lemosta a csapot valami cuccal, amitől bemattult. Ezekhez mind-mind rutin kell, tudás, hogy kisujjból rázzad, mit hogyan kell.

Amikor elkezdtem felsöpörni/felmosni, bizony szarul ment és lassan. El kellett telnie némi időnek, hogy rájöjjek, hogy hogyan lehetek gyorsabb és ügyesebb.

Barátaimmal elmentünk túrázni, én voltam az egyetlen, aki megpróbálkozott a főzéssel. Nem tudtam, hogy mit hogyan kell, fogtam a tésztát, és belevágtam a forróvízbe. Hát. Amikor egybe kivettem villával, akkor jöttem rá, hogy kellett volna bele valami, később megtudtam, hogy olaj. Valamint sót se ártott volna tenni bele.

Tehát nem kritérium ezekkel a TUDÁSOKKAL rendelkezni, de ezt bizony mind el lehet -és idővel el is kell- sajátítani!

2011. ápr. 21. 22:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!