Jól látom, hogy a mai világba teljesen másodlagos, hogy egy lány tud-e főzni, mosni, varrni, takarítani?
Jó, vannak olyanok, hogy milyen foltot mivel lehet kiszedni, meg egy pár olyan dolog, ami néha még gyakorlottabb háziasszonyoknak is feladja a leckét. De az alapokba hetek alatt bele lehet jönni és nem sok idő kell a gyakorlat megszerzéséhez sem. Én egész életemben egyetlen olyan pasival sem találkoztam, aki elvárta volna, hogy a párja született háziasszony legyen. Olyannal igen, aki elvárta, hogy megtanulja ezeket a dolgokat, de senkinek nem az számított, hogy mennyi tapasztalattal rendelkezik ilyen téren.
Talán ez számít a legkevésbé mostanság.
21:27
Nem, igazából szégyellem leírni, de nagyon el voltam kényeztetve. Maximum a szobámat kellett rendbe raknom még huszonévesen is, meg a ruháimat kivasalnom és főzni segíteni. Persze azért néha besegítettem anyukámnak. De amikor elköltöztem, azt se nagyon tudtam, hogy kell beállítani a programokat a mosógépen. De nem kellettek hetek hozzá, hogy belejöjjek. Főzni meg úgy főztem, hogy megpróbáltam felidézni az otthon látottakat.
A kérdésben szereplő dolgok közül a varrás még ma is a gyenge pontom, de valószínűleg az is menne rövid idő alatt, ha lenne itthon varrógép.
Arról van szó, hogy én, amikor elköltöztem otthonról és összeköltöztünk az akkori párommal én mindent beleadtam, hogy jó háziasszony legyek. Úgyhogy nem a nagy tapasztalatom segített, hanem talán inkább az, hogy nagyon meg akartam felelni magamnak ilyen téren is. A páromat nem nagyon érdekelte, de nekem fontos volt. :)
Higgyétek el, mosni is meg kell tanulni. Én amikor kint voltam Kanadában, és magamra kellett mosnom pár hónapon keresztül úgy, hogy előtte végig anyukám mosott, akkor jöttem rá, hogy nem véletlen nem csináltam én eddig magamtól. Mindig próbáltam egyre jobban, de az egyik fehér pólómból sehogy nem tudtam kiszedni egy kis földfoltot 1,5 hónapon keresztül. Amint hazaértem, édesanyám kimosta, egyből eltűnt! Igenis tanulni kell, hogy mit hogy, és hogy mit.
Takarításnál is: nővérem lemosta a csapot valami cuccal, amitől bemattult. Ezekhez mind-mind rutin kell, tudás, hogy kisujjból rázzad, mit hogyan kell.
Amikor elkezdtem felsöpörni/felmosni, bizony szarul ment és lassan. El kellett telnie némi időnek, hogy rájöjjek, hogy hogyan lehetek gyorsabb és ügyesebb.
Barátaimmal elmentünk túrázni, én voltam az egyetlen, aki megpróbálkozott a főzéssel. Nem tudtam, hogy mit hogyan kell, fogtam a tésztát, és belevágtam a forróvízbe. Hát. Amikor egybe kivettem villával, akkor jöttem rá, hogy kellett volna bele valami, később megtudtam, hogy olaj. Valamint sót se ártott volna tenni bele.
Tehát nem kritérium ezekkel a TUDÁSOKKAL rendelkezni, de ezt bizony mind el lehet -és idővel el is kell- sajátítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!