Jól látom, hogy a mai világba teljesen másodlagos, hogy egy lány tud-e főzni, mosni, varrni, takarítani?
Nem hinném, bár azt mondják, ez nem befolyásolja a fiúkat, szerintem meg igen. Na, nem a tizen-huszon évesekre gondolok, őket tényleg nem érdekli, de mondjuk a harminc körülieket már igen, főleg összeköltözés után. Akkor derül ki ugyanis, hogy ugyan addig jó volt az albérletben a srácokkal/legénylakásban a rumliban élni, de a barátnő az hozza az otthoni rendezett körülményeket...
Sokszor kérdezem meg én is a páromtól, amikor valami olyasmit vár el, amit mikor egyedül volt, akkor maga végzett, hogy elfelejtette azóta, hogyan kell megcsinálni? Aztán megegyezünk, hogy alkalmanként majd visszaemlékszik :)
Szerintem egyáltalán nem számít, hogy ért-e ezekhez a lány, hiszen pikk-pakk meg lehet mindent tanulni. Én is úgy költöztem össze a párommal, hogy előtte se főzni nem tudtam, életemben a mosógépet nem indítottam el. Néhány hét alatt beletanultam.
25/N
Én fiú létemre tudok főzni (szakmámba vág), a házimunka nagy részét meg szeretem megosztani. Az egyetlen amit nem vállalok az a vasalás.
Amúgy ha a barátnőm nem dolgozik azért elvárnám, hogy ne csak tespedjen otthon, hanem nézzen ki valahogy a lakás mire hazaérek.
Amíg nővérem itthon lakott, semmit az égvilágon nem csinált itthon. Nem takarított, nem főzött, nem mosott, nem mosogatott. Ha jött a barátja vendégségbe, akkor is mi csináltuk ezeket.
Amint összeköltözött a barátjával, pálfordulatot vett, mos-főz-takarít, mindent csinál, nagyon házias lett, ráadásul örömmel teszi mindezt, és ez nem csak egy maszk, amit magára húzott, mert már eltelt azóta x év, már gyereket is várnak.
Tehát számomra ez nem egy olyan dolog, ami befolyásolná azt, hogy összejövök-e egy lánnyal, vagy sem.
Mindent meg lehet tanulni.
Bár ha olyan nőről van szó, aki annyira "úri kisasszony", hogy lepattog a műköröm a kezéről, hogyha takarítania kell, akkor már eleve ezért sem jövök vele össze. Ha elvből elutasítja a takarítás mindennemű formáját, és nem azért mert nem tud, hanem mert ő kifejezetten nem akar, akkor az úgyis megnyilvánul már dolgokban is, ekkor viszont az anti-takarítása fog a legkevésbé zavarni, nem jövök vele össze.
Ezek azért nem tartoznak mind egy kalap alá. Csak annyiban, hogy mindkét nem el tudja végezni.
Főzés: unalmasabb dolog nincs a világon. Nem szeretem csinálni.
Mosás: 2 perc a beválogatás, 5 perc a teregetés. Nem nagy kunszt.
Varrás: egy gombot felvarrok, de megnézném azt az embert, aki felveszi azt, amit én varrtam össze.
Takarítás: muszáj. Akár szereti valaki, akár nem, ha nem akarja, hogy ellepje a dzsuva, kosz, bogarak, akkor muszáj. Még így is százszor jobb, mint a főzés.
Nem tudom, a fiúknál ez mennyire másodlagos, de nálam elsődleges szempont az, hogy egy felnőtt férfi egyedül is képes legyen ellátni magát, mert társat keresek, nem gyereket.
23/L
Ven benne igazság, mert Férfi létemre már inkább az a legnagyobb elvárásom egy Nötöl, hogy értelmes legyen és ne nevezzen merev, kimért embernek azért, mert nagybetüvel kezdek egy mondatot és még vesszöt is használok benne vagy más egyéb írásjelet.
Az is sokkal fontosabb, hogy ne dohányozzon és ne redbullt vedeljen egész nap miközben csaj hamburgert eszik. Sajnos nagyon sok ilyen Nöbe futok bele és már kezdem azt érezni, hogy Nekem túl irreálisak az elvárásaim, de egyszerüen nem tudok megbékélni a dologgal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!