Jól látom, hogy a mai világba teljesen másodlagos, hogy egy lány tud-e főzni, mosni, varrni, takarítani?
Én a jelenlegi páromat egy társkeresőn ismertem meg és már együtt vagyunk több mint egy éve.Az adatlapomon nem szerepelt hogy nem tudok főzni,varrni.Aztán összejöttünk és már egyre jobban és ügyesebben forgolódok a konyhában és ugyanúgy tudok mosni is és takarítani mint eddig.Háziasnak házias vagyok,de pl. varrni, egyáltalán nem tudok.Vasalni is tudok, de az ingeket, pólókat utálom kivasalni, mert akárhogy csinálom mindig gyűrött marad és inkább mosás után egyből vállfáról lógatom, h úgy száradjon.
Sütni is nagyon szeretek, persze nem cukrászi tehetséggel, de azért próbálom elkápráztatni a párom.
És egyáltalán nem bántam meg hogy így alakult.Nemsokára 3-an leszünk a családban, úgy hogy érzem h mindennek eljött a maga ideje.
Az a baj a mai lányokkal, hogy azt hiszik minden a külsőn alapszik, pedig nem.Ha kívül szép vagy de belül rohadsz mint egy szilva akkor a kapcsolatod is hamar meg fog romlani.
Sőőőt, kertben tevékenykedni is szoktam, nem esik le az ujjamról a karika gyűrű ha piszkos lesz, szeretem ha egy kicsit nagyobb erőt kell kifejteni ahhoz hogy elérjünk valamit az életben.
Nem értem miért kéne ennek fontosnak lennie, egy férfinél legalább annyira fontos, hogy tudjon főzni mosni takarítani, én is 8 órát dolgozom vagy még többet, nem vagyok háztartásbeli, a másiknak is ki kell vennie a részét a munkából. Másrészt meg nem tudom a mosás, takarítás mióta tudás kérdése?!
24/N
kedves 15:37-es.. hidd el h van olyan lány aki nem tudja, hogy mit hogyan kell mosni és hogy kell takarítani.
Sajnos ez van.De akik ezt nem tudják azok vannak többségében, ugyanis ők tuti hogy előbb jól kisminkelik magukat és miután ez megtörtént, már el is fáradtak..
Érdekes, én sminkben is össze tudtam szerelni a szekrényt. Ugyanis a smink az arcomon volt, a csavarhúzó meg a kezemben. Összefüggéstelen a két dolog.
Ha valaki nem kertészkedik, nem azt jelenti, hogy attól fél, hogy koszos lesz, hanem mondjuk nem szereti, mert unalmas. Nem attól lesz valaki értékes ember, hogy minél dzsuvásabb a hobbija.
Valószínűleg nem az alapján fog beleszeretni egy srác valakibe, hogy mennyire profi a fenti dolgokban, bár biztos elismeri, ha ügyes háziasszony a barátnője, de nem ez alapján választ.
A főzést valamennyire még csak-csak jó elsajátítani, bár amennyi kész kaját lehet már kapni a boltokban, meg amennyi gyorsétterem nyílik, éhen nem fognak halni. Persze nem rossz az, ha van házikoszt.
Mosni? Mit kell azon tudni? Szinte minden háztartásban van automata mosógép, egyszer megnézi az ember, hogy működik, utána tudni fogja. Nem egy nagy dicsőség belepakolni a ruhát.
A varrás nem egy hátrányos dolog, pláne, ha van varrógép, de a legtöbb kisebb feslést a ruhán kézzel is össze lehet ölteni, nagyobb szakadások meg már varrógéppel is látszanak, úgyhogy olyankor ha anyagilag megteheti az ember, inkább vesz másikat.
Takarítani meg ki az, aki nem tud???? Nem kell különösebb tanfolyam a seprű és a felmosó kézbevételéhez, sem a porszívó bekapcsolásához.
Még ha a lány nem is tud semmit a háztartásról, ha igyekszik, egy hét alatt belerázódik (főzésbe pár hónap). Úgyhogy az ezekben való jártasság megszerzése a legkevesebb, csak akarat kell hozzá.
Pedig 15:37-nek igaza van! Takarítani nem kell tanulni. Még nem láttam olyan embert, aki fordítva fogta volna a seprűt, tanfolyamon kellett volna elsajátítani a portörlést, vagy nem tudta volna használni a felmosót. Maximum a porszívó porzsákjának a kicserélésével bajlódik egy kicsit, aki tapasztalatlan. De olyan hülye ember még nem született a világra (hacsak nem fogyatékos), aki az alapvető takarítással kapcsolatos dolgokat ne tudná elvégezni.
Az más, ha nem akarja, nem szereti, vagy nem csinálja meg elég alaposan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!