Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem vagyok hajlandó ezt...

Nem vagyok hajlandó ezt annyiban hagyni! Hogyan bántsam meg az öreglányt, h vegye már észre magát?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. A szüleim elváltak 10en nem tom hány éve. Én és a nővérem anyukánkhoz került,aki egyedül nevelt minket. Apám nem keresett minket,ha jött értünk akkor anya nem engedett vele el láthatásra mert olyan részeg volt a lábán nem bírt megállni. A gyerektartást se fizette(10.000Ft lett volna kettőnkre) sose,és azóta se támogat semmiben.

A tesóm a minap lement mamánkhoz,aki adott neki egy ezrest amit nem kell vissza adni meg elmesélte h hallotta h én meg anyám minden hétvégén részegre isszuk magunkat. (tudni kell h mikor néha buliba megyek akkor anyukámmal szoktam menni. Jól néz ki,és fiatal,szeretek vele bulizni). Tesóm mondja ez nem igaz,mert anya is meg én is állandóan túlórázunk. Erre a mamám azt mondja neki,h "az utcasarkon ott túlórázik". És ezt az anyukámra érti.

Tudni kell azt is h a családba csak én meg anya dolgozunk.tesóm itthon van egyedülálló anyaként gyesen,és ő az aki majd minden hétvégén a mi nyakunkba szarja a gyerekét,metz ő buliba megy.

A mamám azt is mondta tesómnak,h hallotta h ő is eljárkál buliba. MOndta tesóm neki,h hát igen.. néha. Erre azt mondja h kell is néha a kikapcsolódás. (ja,csaka tesóm minden egyes péntek szombat megy,ez már túl megy néha fogalmán)

Ám ami a leginkább bosszant ,az h a tesóm elvette az ezrest és nem védte meg anyukámat(meg mondjuk engem se). Én a pofájába vágtam volna a koszos pénzét!

Azt tervezem h elmegyek hozzá és kicsit beolvasok neki,h vegyen már vissza! Nincs joga lek.urvázni az anyámat aki tényleg a belét kidolgozza h megtudjunk élni!

Nem érdekel ha megharagszik,engem eddig is vmi oknál fogva utált,most már legalább lesz OKA is.

Akkor mit mondjak neki?

2011. ápr. 20. 23:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
18%
Jujj de proli! Köszönöm Istenem, hogy ott vagyok, ahol vagyok!
2011. ápr. 21. 06:12
 12/19 anonim ***** válasza:

Ez a nagymami ugye apád anyja? Tipikus rosszindulatot érzek belőle, afféle manipulatív szarkeverést.

Ahogy előttem is mondották, a legjobb egyszerűen ignorálni az ilyet. Kihagyni, nem tudomást venni róla, elvágni vele kapcsolatot. Feltételezem, hogy nincs szükségetek ilyen rokonságra. Ami a "nyakatokba gyereket szarós" tesót illeti, neki pedig el kellene magyarázni, hogy ha már van kölök, az tetszik-nem tetszik más életvitellel jár. Utálom azt a szót puffogtatni, hogy "felelősség", mert ez így egy közhely, de tény, hogyha már gyereke van, akkor a tivornyáknak kicsit visszafogottabban kellene mennie. Különösen, ha egy több műszakban dolgozó anyu issza a levét. De ebben anyátoknak kéne a sarkára állni és megmondani, hogy márpedig ő ezt ebben a formában nem tudja vállalni. Vagy betartja a tesó is a játékszabályokat, vagy ne számítson rá. A nagymuttert meg szarjátok le magasról és messziről kerüljétek.

2011. ápr. 21. 06:57
 13/19 anonim ***** válasza:
29%
mi az hogy bulizni? ugyan irjatok mar meg mit jelent a mai vilagban a bulizban. mast se olvasok csak a bulizast. annyi mas kikapcsolodasi lehetoseg van! mit jelent szmotokra a bulizas? ezt most komolyan kerdezem! nem bantasbol!
2011. ápr. 21. 06:58
 14/19 anonim ***** válasza:
szamotokra .- bocsi!
2011. ápr. 21. 06:59
 15/19 anonim ***** válasza:

Szerintem itt inkább a mama az csak hab a tortán. Inkább a nővéreddel kéne dumálni, ha ennire bulizni akar akkor vagy felezze le mennyiségét vagy hívjon bébyszittert. De ott van még a mama aki pátolja a bulizást. Mama valszínű nyugdíjas jobban ráér, mint Te meg Anyukád, passzolja oda.

Mennyi idősek vagytok Ti?

2011. ápr. 21. 07:29
 16/19 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem azzal bántod meg leginkább, hogy esendő öregkorára -márbocs,de- leszarod.. el fog jönni az az idő nála is, mikor rádöbben, hogy kellene neki a társaság, a törődés, és lehet addigra tesód már kevés lesz neki..

Azzal, hogy ha megbántod, nekitámadsz, azzal csak az ő szintjére süllyedsz le, és még magadat is hergeled, ergo magadnak is legalább annyit ártasz..

Megértem, hogy ez nehéz, de ezzel segítenél magadnak a legtöbbet.

A tesódnak meg ezek után pláne tényleg mondd meg, hogy vigye át a gyereket a nagyanyjához, ha az ennyire támogatja a bulizásait, és ha Ti ennyire nem vagytok jók Anyuddal....

De mondok jobbat.. ha ezt nem akarja, akkor ha legközelebb mikor elmegy bulizni, és Ti nem értek rá, vigyétek át Ti a gyerkőcöt a nagyihoz azzal, hogy hát a tesód bulizását ő úgyis támogatja, így akkor vigyázzon a gyerekére addig, míg Ti pihentek a munka után, stb. De többet nem is kell.. átviszitek, leadjátok a szükséges dolgokat, és minden beszélgetés nélkül jöttök is el.

Szegény kisgyereket azért sajnálom.. ő még nem igazán tehet róla, hogy ilyen körülmények vannak körülötte.. :(

2011. ápr. 21. 08:24
 17/19 anonim ***** válasza:
Mennyi idősek vagytok? (anyukád, te, nővéred, nagymama, kisgyerek)
2011. ápr. 21. 09:00
 18/19 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem is inkább a tesóddal van a gond, nem a nagymamátokkal, a nagyi itt csak egy kellemetlenkedő öreglány. A zavaró tényező a tesód, aki elég durván kihasznál benneteket, de ha valaki rólatok rosszat mond, akkor még csak mellétek sem áll.

Az lehet a baj, hogy nem kommunikáltok megfelelően. Figyelj, nekem is van gyerekem, fiatal vagyok, egyedülálló, én is el szoktam menni bulizni, DE ha azt akarom, hogy anyukám vigyázzon a gyerekre, akkor egyrészt ELŐRE szólok neki, hogy ekkor és ekkor szeretnék menni, hadd aludjon nála a gyerek, megmondom, hogy mikor érek haza, mikor szeretnék elmenni, stb. Másrészt pedig, ha anyukám azt mondja, hogy nem ér rá, mert programja van, vagy későn ér haza a munkahelyéről, vagy másnap korán megy, vagy otthon is van valami dolga, akkor nem forszírozom a dolgot, ez van, nem neki kell az én szórakozásomhoz igazodnia, hanem az én szórakozásomat kell az ő idejéhez igazítanom. Ezt a testvéreddel is meg kéne értetni. El kéne neki magyarázni, hogy a hétvége nektek is hétvége, a gyereket nem ti vállaltátok, hanem ő, szóval nagyon nem poén, hogy nektek minden hétvége abból áll, hogy pesztráljátok a gyerekét. Ha havonta egyszer-kétszer el akar menni, azzal semmi baj nincs szerintem, ha előre szól, egyeztet veletek, mert tényleg miért is ne szórakozhatna ő is. De az nagyon nem oké, hogy úgy tekinti a dolgot, hogy neki ez minden alkalommal JÁR, és nektek kötelességetek otthon tartani a frontot helyette.

2011. ápr. 21. 09:17
 19/19 anonim ***** válasza:
65%
Nagyi a Te legkisebb gondod... inkább azon agyalj, tesódra hogyan tudnál pozitívan hatni...
2011. ápr. 21. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!