Adjatok tanácsot! Mit csináljak a véncsajjal?
4 hónapos a kisfiam, és már nagyon elegem van anyósból, hogy állandóan bizonygatja, én mennyire nem jól csinálom a dolgokat a gyerek körül. Tegnap nagyon elszakadt a cérna: fürcsi előtt szoktunk "pucérkodni" , és közben csikizem, meg simogatom a picit. Erre az a trampli rám ordít, hogy hagyjam már a gyereket, és rendesen ellökte a kezem a picitől. Úgy begurultam, hogy majdnem képen vágtam, na ettől úgy megijedt, hogy csak nézett mint borjú az új kapura. Ezt már túlzásnak tartom, hogy már ÉN AZ ANYJA! nem játszhatok a kicsimmel, mert neki nem tettszik. A férjem úgy meglepődött rajta, hogy felemeltem a kezem az anyjára, hogy még ő sem mert megszólalni. Nagyon kevés hiányzott hozzá hogy felképeljem, de sajna így folytatja el fogja érni. Még hogy állandóan dumál, de már lassan a gyerekem közelébe nem mehetek???!!! ÁÁÁÁ....
Pedig már kiosztottam egy párszor, mert a szép szóból nem ért. Tegnap meg megmondtam neki, hogy este 7 után semmi keresni valója a szobánkba, főleg nem fürdésnél.
Erre ő: Most eltiltol a picitől? Szerintetek normális??
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
nem siránkozni jöttem erre az oldalra, és nem is azért, hogy nekem adjatok igazat, csak tanácsot szerettem volna, hogyan kezeljem a helyzetet, mert már mindent kipróbáltam, mégis süket fülekre leltem.
És igen, nem tudom kezelni a helyzetet, mivel még senkivel nem voltam ennyire "durva" szituban. De ha már itt sem lehet tanácsot kérni, akkor megette a fene!
És kedves Csilla!
Milyen lehetőséget ajánlottál?
Azon kívül, hogy lehordassz, és azokat is, akik megpróbálják átélni a helyzetet.
Nos, azzal, hogy átélik a helyzeted és sajnálkoznak rajtad, hogy te szegény, kétlem, hogy a helyzeted javul otthon. Jól esik a lelkednek az biztos, de semmit nem javít az elmérgesedett helyzeten.
1 "Költözzetek el"
(nem akarsz, meg egyébként is a ti házatok. OKÉ)
2 "Én, néha belátom, hogy szereti ezt a prücsköt, és hogy napi fél óra pesztrával (amit ha a gyerekedet úgy neveled még élvezni is fog) feldobtam az egész napját! "
(Nekem is nehezemre esik, 3szor 10 perc, viszont amyósom megnyugszik, és ott a nap többi 14-15 órája nyugodtan)
3 "türj, vagy engedj a gyeplőn egy kicsit!"
(Ez is nehéz, de mint a mondás tartja, okos enged szamár szenved. Innentől fogva, hogy te a zárt ajtók mögött hogy neveled a kissrácot, abszolút a te dolgod)
4 "férjem és köztem jó a kapcsolat sokmindenben nekem ad igazat, sőt nagyon is megvéd, ha anyuka próbálkozna, bár mostanában már egyeltelán nem szokott"
KOMMUNIKÁCIÓ (Férjeddel főleg. Magyarázd el az álláspontodat, értesd meg vele, hogy te ezt máshogy csinálnád! Álljon melléd, mostantól ti vagytok a családja! Fontosabbak kell legyetek mint anyuka, ez már csak így van rendjén, ez a természetes)
5 "a menyeknek is normálisan kéne hozzáállni a dolgokhoz, akkor nem lennének ezek a problémák!! "
Beszél, beszélgetni anyóssal is (az elején nálunk is csak vitázni tudtunk ketten anyóssal, hogy kéne, hogy az értékrendje változzon, mert így a büdös életben nem jövünk ki!! 72 éves, és lám, elfogadta! Régen, 1 hónapja volt utoljára, este 11kor állt neki mosogatni, mikor már mind a 3-an aludtunk volna, persze fel is ébredtünk a zajra. Kimendtünk a férjemmel és helyreraktuk, azóta nincs ilyen gond)
6 "aki már idejön ilyen kérdéseket feltenni azok otthon képtelenek megoldani a kommunikációt, és oldani a feszültséget"
Feszültségoldás, egy két dologhoz jópofát vágni, majd elfelejteni, egyik füleden bemegy másikon ki! (5 hónaposan kezdtem hozzátáplálni a fiam, pedig anyuka nyomta az igét, hogy mostmár kolbis krumplit is ehetne a gyerek, ha nem óvatokodom, de én mondtam, nekünk így jó, már ez a bevett szokás, egyébként is hasfájós volt, nem terhelem a prücsköt, jó lesz neki így is. Erre abbahagyta a cseszegetést)
7 "próbálva ráébreszetni a menyeket a szolidarításra és a megértésre"
Fiad van, te is leszel anyós, ha minden jól megy. Ne akarj ilyen lenni!!! Én megfogatdtam, mikor a párom egy két felfortynásomnál megjegyezte röhögve, hogy te sem leszel másabb mint amyám, hogy de igenis leszek!! Jobb és kedvesebb, gondolj erre te is!! Szüksége lesz rád még a fiadnak!
8 "Túl kell lépni a sérelmeken, mert akkor rövididőn belül belehülyülsz a dolgokba!"
Tényleg légy erősebb agyban, mert én csak egyszer kaptam baromi erős sírógörcsöt, hogy miért kell ezt csinálnia velem, és szintén fogadkoztam, hogy na nem, engem gyengének nem lát többet anyósom, sem a párom!! Főleg nem a kicsi manóm! Nem érdemes ütésváltásba sem belemenni, annak végképp semmi értelme, attól nem lesz jobb, sőt csak rosszabb szituba kerülsz.
Kb ennyi tanácsot adtam, ezeket most kibővítem neked plusz infókkal!
Csilla
Sziasztok!
És mi van akkor ha a férjem anyja mellett áll?
4 évig ezt tűrtem,de mióta megszületett a kisfiunk már NEM.Nem vagyok hajlandó tovább a megaláztatást eltűrni.Mért is tenném?Hisz Ő senkim"anyós",nem fogok előtte kúszni térden állva,mert Ő mindent megtehet.Én nem hagyom magam,sem a gyerekem.Mindenki sepregessen a saját portáján!
Férjem helyre tettem megmondtam neki ha az anyja fontosabb mind én meg a gyerek éljen vele,mi meg itt hagyuk Őt,és elválunk...Az élet nem játék,és keveset az idő,hogy éljünk azt a keveset sem adjuk oda mindenkinek.Emberek vagyunk érzelmekkel,de anyós,és meny közötti viszály legtöbbször anyós miatt van.A gyerek nem játék bármilyen családtag jöhet nekem prédikálni de a gyerek nálam szent!AZ AZ IGAZI ANYUKA AKI KIÁLL A GYEREKE MELLET MINDEN HELYZETBEN!SAJNOS NEM SOK ANYUKA ILYEN.
Egy édesanya vagyok:D
Szia!
Mondtam neked elején NE TÖRŐDJ A FÉRGEKKEL MERT LÁTTAD ÍRTAK ITT BŐVEN.Az ilyen anyukák benyaliak még ha nem is vállalják.Ne írj nekik vissza mert ezek kis csúszó mászok.Te több vagy náluk!!!!!!!
Igaziból tudtam,hogy csak erre vártatok, nem lepett meg a dolog. Főleg, az utolsótól :)
Sajnálom, ha a férjed nem áll melletted, utánam szóló, pedig ott lenne a helye. Állj is ki magadért, és sosem azt írtam, hogy nem kell, csak mindent esszel, és okosan csinálj!
Személyeskedésbe pedig nem megyek bele, mert ez az oldal nem erre való!!! Akkor semmivel sem lennék jobb nálad!!!
Igen nem is kell ránk hallgatni inkább az együtt érzőkkel de csak isméteni tudom magam: Attól otthon jobb lesz?
Csilla
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!