Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adjatok tanácsot! Mit csinálja...

Adjatok tanácsot! Mit csináljak a véncsajjal?

Figyelt kérdés

4 hónapos a kisfiam, és már nagyon elegem van anyósból, hogy állandóan bizonygatja, én mennyire nem jól csinálom a dolgokat a gyerek körül. Tegnap nagyon elszakadt a cérna: fürcsi előtt szoktunk "pucérkodni" , és közben csikizem, meg simogatom a picit. Erre az a trampli rám ordít, hogy hagyjam már a gyereket, és rendesen ellökte a kezem a picitől. Úgy begurultam, hogy majdnem képen vágtam, na ettől úgy megijedt, hogy csak nézett mint borjú az új kapura. Ezt már túlzásnak tartom, hogy már ÉN AZ ANYJA! nem játszhatok a kicsimmel, mert neki nem tettszik. A férjem úgy meglepődött rajta, hogy felemeltem a kezem az anyjára, hogy még ő sem mert megszólalni. Nagyon kevés hiányzott hozzá hogy felképeljem, de sajna így folytatja el fogja érni. Még hogy állandóan dumál, de már lassan a gyerekem közelébe nem mehetek???!!! ÁÁÁÁ....

Pedig már kiosztottam egy párszor, mert a szép szóból nem ért. Tegnap meg megmondtam neki, hogy este 7 után semmi keresni valója a szobánkba, főleg nem fürdésnél.

Erre ő: Most eltiltol a picitől? Szerintetek normális??

2009. márc. 4. 13:35
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
98%

Ne csinálj vele semmit, sürgősen költözzetek tőle külön!!! Ha másképp nem megy, albérletbe. Hiába is próbálnád vele megbeszélni, úgyse értenétek meg egymás álláspontját, és csak összevesznétek. Erre még akár a házasságod is rámehet, mert a férjed nem fog az anyja ellenében melléd állni akkor sem, ha igazad van. És ez végülis valahol érthető.

Így nem lehet együtt lakni. Ismerek olyanokat, ahol több generáció együtt lakik, de ez csak úgy működik jól, ha békénhagyják egymást, betartanak bizonyos határokat.

2009. márc. 4. 13:45
 2/27 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Örülj annak,hogy nem a jogaival jött elő!Az én édes anyóska folyton a jogait szalykozta!De csak adig még engedtem,most megkaptam.

2009. márc. 4. 13:51
 3/27 anonim ***** válasza:
90%

Először is próbálj megnyugodni.Aztán meg kicsit több tiszteletet anyósnak:))Nála laktok?Mert ha igen,nem sok mindent tehetsz,költözzetek el tőle az a megoldás.Ha meg a nyakatokra jár állandóan azt meg kell vele beszélni,hogy ne tegye.Szerintem neked a férjeddel kellene először is megbeszélned ezeket a dolgokat,rendezze el Ő az anyjával ha tudja.Természetesen ha nem tudja,akkor is le kell tisztázni a dolgot,csak akkor nehezebb dolgod lesz.Nekem mondjuk nem szabná meg anyós,hogy a gyerekemmel mit csinálhatok,de az esti fürdetésnél sincs nálunk helye.Tartsátok be a határokat,és vele is tartassátok be.De azért nehogy verekedéssé fajuljanak a dolgok,mert az nagyon alpári dolog lenne.

Sok sikert nektek

2009. márc. 4. 13:52
 4/27 anonim ***** válasza:
91%

Szégyellheti magát!Milyen jogon szól bele abba amihez nincs köze?Te is hibás vagy.Mért engedted,hogy ott legyen szinte mindig?Legyen határ volna amit megkel húzni,és anyósnak kel a Te játékszabályaid betartani!El kel költözni onnét!Mert ennek válás,és veszekedés lesz a vége,a végén elfogod tiltani a gyereket is tőle.Ami érthető is!Ne szóljon már abba bele amihez semmi köze!!

Én is így voltam mind Te!Csak én jeleztem férjemnek,még egy ilyen tett anyóska részéről megfogom tépni.Én nem vagyok egy agresszív típus,de ami sok az sok!Te szenvedtél a gyerekért nem más.Neked kell mindenre megtanítani,még a játékra is.Neked kell őt megvédeni is!

Akkor lennél rossz anya ha ezen amit írtál nem érdekelne!Tessék megtanulni minden édesanyának,hogy gyerek nem áldozat,és senkiért sem áldozzuk fel!Olyankor kiérdekel a családi béke!

Egy cipőbe járunk!

Csak én nem hagyom magamat:O)

4 hónapos kis pasi anyukája

2009. márc. 4. 14:00
 5/27 anonim ***** válasza:
43%
Jaj még 1!Leszítt benyalika aki anyóska pártjára fog lépni!Ne törődj velük!És lehord mindenek!Az ilyenek gyáva férgek,kis pondrók:O)
2009. márc. 4. 14:05
 6/27 A kérdező kommentje:
Eddig a "családi béke" érdekében hagytam, hogy akkor unokázzon, amikor akar. De úgy látom, ezzel csak a tüzet szítom, mert úgy érzi ettől neki mindent szabad. Sajna a férjem sem tud sokat tenni, pedig már ő is beszélt vele, sőt már vesztek is össze ezek miatt, de mindíg azt mondja anyós, hogy ő már nem tud megváltozni. Szerintem nem is akar. Após teljesen normális, eljátszik a kicsivel, napközben is sokat van vele, (ami nekem nagy segítség) normális kúltúrált ember. Ellenben a feleségével! Nem akartam én megütni, de nagyon rosszul esett, hogy az én kezemet tolta el a picitől, minthogy a szájára tett volna lakatot.:(
2009. márc. 4. 14:19
 7/27 anonim ***** válasza:
84%

Költözzetek el, vagy ne siránkozz!

36 kérdést feltettek már ezen az oldalon erről, átvitatták már elégszer! Megerősítést akarsz, hogy anyós a szemét? Hát itt megkaphatod! Persze, mindig ő a szemét, de neki sem jobb! Az, hogy eltolta a kezed nem szép dolog, viszont -tapasztalatból beszélek én is- szarságokon képesek vagyunk felhúzni magunkat anyós miatt.

Én sem rajongok az enyémért, viszont a fiam 5 és fél hós, szereti őt. Rühellem ha a kezében van a gyerek, viszont a fiam szeret vele lenni, visongat, mosolyog neki. Az elején tisztáztuk férjemmel, hogy mondja meg az anyjának,vannak tabu dolgok, ne szóljon bele a nevelésbe, etetésbe,fürdetésbe! Anyósom nem egy IQ harcos, de megértette, bár én is szóltam neki többször!

Vitánk is volt, de utána nyugodtan megbeszéltük a dolgokat. Mi is együtt lakunk (a félreértések elkerülése végett ő lakik nálunk a mi lakásunkba és nem tervezünk külön költözni).

Én, néha belátom, hogy szereti ezt a prücsköt, és hogy napi fél óra pesztrával (amit ha a gyerekedet úgy neveled még élvezni is fog) feldobtam az egész napját!

Ti itt többen esélyt sem adtok anyósnak, csak a szemétládát meg a vén nyanyát látjátok benne, holott ha az anyatigris énetek kicsit lecsitulna örülnétek, hogy van segítségetek.

Ettől nem érzem magam pondrónak, de nehogymár ne lehessen leírni más véleményt, mert rögtön megbélyegeznek, ráadásul ilyen alpári módon.

Nézz magadba és gondolkozz, költözzetek, türj, vagy engedj a gyeplőn egy kicsit! Az elején marha nehéz lesz, de abszulút megszokható! Én is csak 1 hónapja láttam be SAJÁT MAGAMTÓL, hogy nem öli meg a gyereket, ha nála van, és a gyerekemnek ettől még én leszek és vagyok az anyja!

Nálunk is van pucérkodás, anyós próbálta mondani, hogy nem kéne, erre a párom vágott vissza neki (férjem és köztem jó a kapcsolat sokmindenben nekem ad igazat, sőt nagyon is megvéd, ha anyuka próbálkozna, bár mostanában már egyeltelán nem szokott).

A seggnyalást pedig ti végzitek drágáim, akik adjátok alá a lovat!!

Lehet lepontozni, köszönöm!

Üdv: Csilla

2009. márc. 4. 14:58
 8/27 anonim ***** válasza:
90%
Legjobb megoldás külön. De mielőtt külön mentek, egy percre gondolj bele az ő álláspontjába: "ott lakik a házában az unokája és nem játszhat vele, amikor akar". Én megértem te álláspontodat is és emiatt tanácsolom, hogy költözzetek el. Sajnos, ez már tettlegességig fajult és gondolom, neked sem hiányzik az, hogy ebből komolyabb gondok legyenek, főleg majd amikor a kicsid ezt megérti és fel is fogja, hogy mi történik. Másodsorban hozzáfűzném, hogy tisztelettel tartozol anyósodnak, amiért felnevelte a párodat. Megértelek, hogy idegesít. Hasonló cipőben járunk, bár nálunk nincs még gyerek, de az anyósomék telhetetlenek, mindig többet és többet követelnek. Mi el fogunk költözni, mert anyagilag nem bírjuk már az elvárásaikat. Tehát megértelek. De a gyerek érdekében nem szabad ennek megismétlődnie. Beszélj a pároddal, bár ő nem fog az anyukája ellen fordulni, de neki is meg kell értenie, hogy ez így már több a normálisnál. Remélem, megoldódik a problémátok.
2009. márc. 4. 14:59
 9/27 anonim ***** válasza:
78%

Hát, ez most off lesz...de vállalom.

amilyen stílusban írsz róla...nem csodálom, hogy ilyen rossz a viszonyotok. Amúgy örülj, hogy a párod nem unt még meg (ha valaki ráemelné a kezét anyukámra, tuti eltörném). Ha valaki ilyen tiszteletlenül mondjon (név nélkül is) vélemény arról, aki befogadta és a saját gyerekét rábízta. Ha másért nem is, azért gondold végig...felnevelte neked azt az embert, aki a te társad.

Akármilyen nehéz, fogadd el.

Sajálom és remélem, hogy azért előbb utóbb rájössz, hogy mit csinálj.

2009. márc. 4. 15:09
 10/27 anonim ***** válasza:
68%
Jah és, 27 éves vagyok 9 éve élek együtt a párommal, az ő családjával(nál) és a két nagymami is itt lakik. Kisbabát is várok, tehát mondhatni hasonló helyzet, az én anyósom sem egyszerű, de a páromat imádom és tisztelem, hogy azért érezzem nyeregbe magam,mert szültem egy unokát..hát...amúgy két füled van.
2009. márc. 4. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!