Adjatok tanácsot! Mit csináljak a véncsajjal?
4 hónapos a kisfiam, és már nagyon elegem van anyósból, hogy állandóan bizonygatja, én mennyire nem jól csinálom a dolgokat a gyerek körül. Tegnap nagyon elszakadt a cérna: fürcsi előtt szoktunk "pucérkodni" , és közben csikizem, meg simogatom a picit. Erre az a trampli rám ordít, hogy hagyjam már a gyereket, és rendesen ellökte a kezem a picitől. Úgy begurultam, hogy majdnem képen vágtam, na ettől úgy megijedt, hogy csak nézett mint borjú az új kapura. Ezt már túlzásnak tartom, hogy már ÉN AZ ANYJA! nem játszhatok a kicsimmel, mert neki nem tettszik. A férjem úgy meglepődött rajta, hogy felemeltem a kezem az anyjára, hogy még ő sem mert megszólalni. Nagyon kevés hiányzott hozzá hogy felképeljem, de sajna így folytatja el fogja érni. Még hogy állandóan dumál, de már lassan a gyerekem közelébe nem mehetek???!!! ÁÁÁÁ....
Pedig már kiosztottam egy párszor, mert a szép szóból nem ért. Tegnap meg megmondtam neki, hogy este 7 után semmi keresni valója a szobánkba, főleg nem fürdésnél.
Erre ő: Most eltiltol a picitől? Szerintetek normális??
Kedves anyóskedvelők!
Ha azt mondta volna nektek félidős terhesen, egy családi jövetelen hogy azt sem bánná, ha megdögölne bennetek a gyerek, szerintem ti sem rajonganátok érte, akármennyire is a párotok anyukája.
Ja és amúgy együtt lakunk, de miénk a ház. De mégsem tehetem ki őket az utcára mert nem tud viselkedni?!
Úgy érzem eddig is sokat tűrtem tőle, de azért azt nem szeretném, ha el kellene költözniük. És nem miatta, hanem apósom miatt, aki imád minket.
Óhh, hát akkor egyszerű. Beszéljétek meg. Gyerek, férj nélkül. De ez nem anyóskedvelés kérdése. Ez a te házasságod kérdése. Mert azért ha valaki "elhagyja" (magára hagyja, leszarja - bocsi) a szüleit, mert a felesége nem szereti őket, akkor bárkit elhagyhat...Bárki kedvéért.
Amúgy jól egymásra találtatok anyósoddal, de muszáj lesz megoldanod.
14:58-as vagyok!
Anyóskedvelő! Na látod akkor kellett volna, otthagyni, még akkor is, ha ez így nem tetszik neked! Miért várod el, hogy helyeseljünk neked! Siránkozol, hogy ez így nem jó akkor oldd meg, felnőtt ember vagy!!! Kínáljuk a lehetőségeket, te meg csak nyavajogsz! Ne csodálkozz a helyzeteden! Nem lehetsz egy kedves ember!
Nekem is mondott csúnyákat az anyósom, de a férjem kiállt értem (ezek szerint érted nem áll ki). Mondta, hogy az esküvőnkre sem jön, sőt az is, hogy minek estem teherbe, és mégis mikor hazahoztuk a picit (pedig már a kórházba is látta) megenyhült! És mivel a menyeknek is normálisan kéne hozzáállni a dolgokhoz, akkor nem lennének ezek a problémák!!
Neked is változni kell, különben milyen anyós lesz belőled? Olyan akit most utálsz!! Ezt vésd a fejedbe, és ne síránkozz a helyzeteden!
Csilla
14:59-es vagyok:
Kedves Csilla!
Szerintem fogalmazhattál volna emberibben is... meg egyébként sem seggnyalás az, ha valaki valakivel egyetért. Márpedig a többség észrevételeim alapján egyetért a kérdezővel, majd ha az általad képviselt "oldal" lesz többségben, talán megengedheted ezt a hangnemet.
Az igaz, hogy nem dobhatod ki az anyósodat, de próbáld mindenképpen korlátozni a látogatások és közös programok számát és idejét. Tudom, jogok és a többi. De itt, ebben a helyzetben a gyerek lelkivilágára kell gondolni és ez az elsődleges. Próbálj te is megbékélni az anyósoddal, kicsit fogalmazz róla tisztelettudóbban, mert ez az írás rólad is sokat elárul. Gondolom, nem a szíved csücske, de ő mégis a párod anyukája, tehát amíg együtt laktok tolerálnotok kell a másik szokásait. Kérd meg a párod, hogy beszélgessen az anyukájával, hogy legyen kedves és kicsit vonja ki magát az életetekből, hiszen mégiscsak vendég. A párodnak pedig kutya kötelessége kiállni mellettetek, ha nem is az anyukája ellen fordulni, de megvédeni a felesége véleményét. Hiszen kire számíthatsz, ha már a párodra sem?
hát én megértelek!még akor is ha mások nem!
Nemtudom azért persze kettőn áll a vásár de én az biztos nemtürnék ha igy beszél!utolso válaszolo!!Furcsa gondolkodásod van!Tudod ha velem igybeszélne anyosom mint ahogy veled is!!!!hát nem ütném meg mert akkor énlennék a hibás de azbiztos én többet nemmennék hozzá de a gyereket sem vinném!Tudom azért hülyének ne nézzen senki ezt nem engedem meg!!!Szerintem ha te igygondolod akkor nagyon sokat türhetsz de biztos ti mások vagytok mert te már biztos joban vagy anyosodal .
19 :58-as!
Akkor te sokat türsz nagyon !De tudod mit!!!!!Én nemlaknék anyossal együtt!!4 gyermekem van van aki segit anyukám de anyosom is!de én már eleget veszekedtem vele és persze aláirom mindkettönk hibázott de akkor is!Én tuti nemlaknák együtt anyossal!Persze van akinek muszály nemtud hová menni!ezt is megértem de azt amit irtál nem!hogy kisegitene akkor?tudod nemegészséges ha valaki vagy szülöknél vagy anyoséknál lakik!" generácio 2 fajta goldolkozásmód!mersze ne legyenek roszban de ne lakjanak együtt sem!persze ha megtehetik!
Kedves Anonim!
Hangnemet is váltok, ha majd nem pondróznak le, és olvass, ugyanis a fenéknyalogatás témakörét sem én vetettem fel! Itt nincsenek oldalak, ebben a témában vélemények vannak! De rájöttem, hogy aki már idejön ilyen kérdéseket feltenni azok otthon képtelenek megoldani a kommunikációt, és oldani a feszültséget, itt pedig csaak megerősítést várnak, hogy tuti nekik van igazuk, és aki nem így vélekedik ne is írjon ide! Pedig csak nem merünk ideírni, mert azt hisszük bennük van a hiba, mert engedni merünk a párunk anyjának!
Miért van az, hogy a saját anyánktól akármit csinál a babával képesek vagyunk elviselni?
Vélemény írok, nem gyalázkodó hangnemben, hanem keményen próbálva ráébreszetni a menyeket a szolidarításra és a megértésre! Igenis lehet együttélni, persze edzett idegek kellenek hozzá! Ennyi a titka, és a tisztelet!
Az, hogy keményen fogalmazok bántó lehet, de csak azok számára akik nem képesek felülemelkedni éskilépni a "mindenanyósegygonoszbanya" árnyékból.
Csilla
Nem, egyeltalán nem tűrök, mert ha olyat mond fityet hányok rá mostmár! Nem könnyű, de ha csak rágnám magam akkor ugyan az lenne mint a kérdezőnél. Nem teszem ezt, éljük az életünk a férjemmel és a fiammal, ebben nem gátol meg hogy anyósom velünk lakik! Ennyi! Túl kell lépni a sérelmeken, mert akkor rövididőn belül belehülyülsz a dolgokba!
Csilla
Kedves csilla!!!
Nagyon nagy tűrőképességed lehet az boztos!!!!!
Nekem bevallom nincs!!!Ha kicsit is megbánt aztelnézem mert a férjemet nem akarom megbántani!de ha már nagyon akkor kap!Nemhagyom magam mert ez az én véleményem de akkor rámszáll!tudod kinek milyen az anyosa!van akinek olyan rosz hogy hiába probál ő kedves lenni!!!!!Nemtudnák de nem is akarnék vele együtt élni de a férjem sem!!Viszont az én férjem és anyukám között jo a viszony soha nem bántanék meg egymást általűban a fiu anyukák ilyenek érdekes....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!