A legtöbb nő miért a férfiakat okolja a saját boldogtalanságaként? Miért egy férfitől várják a boldogságot miközben magukat sem szeretik?
A legtöbb nő azzal jön hogy boldogtalan vagyok ez az ember melett,miközben saját magát sem szereti és nem tartja magát szépnek miközben a párja a tenyerén hordozza és minden megtesz érte.Én azt veszem észre hogy ha egy nő boldogtalan akkor a férfit hibáztatja és ő a mindennek az elrontoja.
Egy férfi miért nem nyavajog és miért nem szidja a nőt hogy márpedig mindennek te vagy az oka!?
Mamám szerint az a baj a maiakban, hogy nem adnak időt sem maguknak és a párjuknak sem. Ma már elfogadott, hogy ha valami nem tetszik akkor odébb lehet állni! De egy párkapcsolat nem olyan mint egy ruhadarab, ha nem tetszik akkor majd egy másik. Nemcsak magunkkal a másikkal is kell törődnünk. Mamám nem illet össze a apámmal és mégis a mai napig békés házasságban élnek. A receptet megkaptam: a kulcsszó a csapatmunka. Egységet alkotnak. Amiben a mamám gyönge abba a papám az erős ,amit meg a papám nem tud abba a mamám. És bármi volt megoldották együtt. Kiismerték egymást, és tiszteletben tartották a másik habókját. Így a papám nem rázza ki a koszos zokniját a szőnyegen, mert akkor szegény mama takaríthat utána. A mama viszont nem pakolja el a papa szerszámait, mert akkor nem tud dolgozni ,amíg keresgél... stb.
Ma mindenki azt gondolja, hogy természetes, ha nem tetszik odébb állok. És a szomszédnak mindig jobb van. De nekünk is lehet jó ,akkor egymást kell támogatnunk, nem pedig egymás ellen lenünk.
21/L
Bizonyos esetekben szerintem hibáztatható a férfi, pl ha rettegésben tartja a családot, nem szereti a gyerekeket, alkoholista, vagy megcsalja a párját. Ilyen esetekben én biztosan hibáztatnám pár hónapig, aztán odébbállnék, és végleg leírnám. Még arra sem fecsérelném az energiám, hogy végiggondoljam miben hibás. Persze aki zen mester, az biztosan tud egy alkoholista idegbeteg mellett is boldog lenni, de nem vagyunk Istenek, mi nők sem.
Ahogyan a nők, úgy a férfiak között is vannak kötődőbbek, és önállóbbak. Akiknek fontosak a mély érzések, és kevésbé önállóak, azoknak kell egy társ, akivel mély érzéseiket kifejezhetik egymásnak, és ez teszi őket boldoggá. Ha ezt nem kapják meg boldogtalanok lesznek, nyilván ilyenkor nem a másik fél a hibás, hanem maga a helyzet. Én is ilyen vagyok, de szerencsére a páromnak szintén fontos a mély, folyamatos kommunikáció. Ha ez nem lenne, nem érezném, hogy szeret, még akkor sem ha tényleg szeretne.
Aki sokkal önállóbb, annak meg szabadság kell ahhoz, hogy boldog legyen, ez egy másik téma. A lényeg, hogy a boldogságunk gyakran egymástól függ, ha tetszik ha nem.
Hibáztatni nincs értelme, és egyedül is lehet az ember boldog, de egy rossz kapcsolatban csak kevesen találják meg a boldogságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!