Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérdés: Ti is vonzódtok...

Kérdés: Ti is vonzódtok valamiért az elmebetegekhez, meg a nem komplett emberekhez?

Figyelt kérdés

Hol van a határ? Sajnos én is belekeveredtem egy kapcsolatba, és egyre jobban izgat a dolog. Ez felelőtlen hazárdírozás? Igazán senkit se ismerhetsz ki, egy nem teljesen komplett emberre ez különösen igaz.

Egy másik fiúnak a családjában szintén volt skizofrénia, akivel mondjuk csak ismerkedtem. Igyekszem elhagyni az ilyen fiúkat, de mindegyik gázos:S.

2011. ápr. 17. 22:08
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:

Nem vonzódok, dehogy. Sőt, ha valakiben megérzem, hogy nincs rendben lekileg vagy pszichésen, akkor attól egyenesen menekülök.

Ha valaki pszichésen beteg vagy, ami még súlyosabb elmebeteg, az ne tekintse normálisnak, hanem kérjen segítséget, szakszerű segítséget, pszichológustól, pszichiátertől.

Ne vonzó egyáltalán! És a normális kapcsolat kibontakozását is akadályozza.

2011. ápr. 19. 11:53
 32/50 anonim ***** válasza:
Én is vonzódok az ilyen emberekhez. Nem tudom megmagyarázni miért, de engem is vonzanak pl az elmebetegek. De őket inkább szakmai szemmel vizsgálom, de a munkám által elég sok ilyen emberrel volt már kapcsolatom, és sokszor látok bennük valami vonzót. És ez már fiatal lányként is így volt velem, ezért is választottam olyan szakmát.
2011. ápr. 20. 18:56
 33/50 A kérdező kommentje:

Hát, arra már én is gondoltam, hogy tanulok olyan szakmát, ahol tudok foglalkozni beteg emberekkel, mert mellettük legalább nem tűnök dilisnek...

Amúgy tényleg úgy érzem,hogy az élemet is odaadnám érte :S, és tudom, hogy ez nem kicsit beteges, és tudom, hogy elsődleges drive a saját létem.

Igazándiból persze, hogy jobb lesz, ha soha nem találkozom vele, de azzal is tisztában vagyok, hogy akkor még jobban megőrülök, és elszakadok ettől a világtól. Azt hiszem, hogy én ebbe a szerelembe beleőrültem. Nem hisztériázok, én ezt már tényként elfogadtam. Persze beszámítható vagyok, és természetesen képes vagyok a konstruktív életvezetésre, egyedül a párkapcsolatra nem leszek szerintem képes, a családvállalásra végképp nem leszek képes. De előre nem tudhatom, mi jön. Egy valamit sejtek, hogy őrült vagyok. Persze én gyerekkorom óta az vagyok valamilyen szinten. Csak eddig ez nem volt ilyen kirívó, de mára egyre jobban elszakadok a valóságtól. Fogalmam sincs, milyen vége lesz ennek, de sejtem, hogy semmi jó. Amikor egy hétig szedtem nyugtatót, hát, elég fura érzés volt normálisnak lenni viszonylag, mondjuk én csak természetes nyugtatót szedtem.

Tehát ha elszakadok tőle, én belecsöppenek majd egy még tágabb őrületbe. De képzőművésznek számítok, úgyhogy igyekszem ezt megerősíteni, és valamilyen közeget találni, ahol nem számít, hogy őrült vagyok. Nem reverzibilis ez a dolog, egyáltalán nem, úgy gondolom. Hiába mennék el egy pszichiáterhez, mert ha megmutatná az utat, se járnám végig, mert én nem tudok normális életet élni, mert akkor előjönnének a pszichés problémáim és a mérhetetlen lelki szenvedés. Ezért nekem jobb őrülten, viszont mostanság azt érzem, hogy mintha egyre gyorsabban szakadnék el ettől a világtól. Igazából nagyon rohamos ez a folyamat. És nem tudom, mi jön ezután. Most megint szedni akarok egy ideig nyugtatót, hátha visszahoz kicsit erre a földre, mert túl gyors az elszakadás ettől a földtől, és most túl teljes. A munkámban is mondjuk hasznos ez, mert szerintem ettől vagyok jobb értékesítő :D, de ha már nem leszek beszámítható állapotban, az se lesz az igazi, nem tudom, most mit tegyek igazából.

De itt az egyetlen megoldást majd a halál adja, addig meg majd lesz valami, ki kell azt várni.

2011. ápr. 20. 21:20
 34/50 anonim ***** válasza:
Tényleg eléggé szélsőséges a gondolkozásod, de azért nem kell egyből azon filózni, hogy te milyen őrült ember vagy. Találj magadnak valami olyan elfoglaltságot, vagy baráti társaságot, ahol nem fogsz ennyit magadra és az őrült dolgaidra koncentrálni. Ezt a srácot meg felejtsd el, vannak még mások is, akik lehet pont rád várnak. Nem kell olyannál leragadnod, aki néha még kutyába sem vesz, sőt talán már függsz is tőle. Azért, mert jól néz ki, vagy vannak skizofrén hajlamai, ami vonzóvá teszi a szemedben, ettől még nem áll meg a világ. Sok hal úszkál még a vízben.
2011. ápr. 22. 11:42
 35/50 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Olvastad az Utas és holdvilágot?

2011. ápr. 22. 11:44
 36/50 A kérdező kommentje:
Még nem olvastam az Utas és Holdvilágot. De most belefogtam :D:D...
2011. ápr. 22. 22:20
 37/50 anonim ***** válasza:
Húha! Ez az "Utas és holdvilágos" válasz nagyon ott van, kár, hogy nem én írtam.
2011. ápr. 23. 12:26
 38/50 A kérdező kommentje:

Figyeljetek, nemár. Az Utas és Holdvilágot én még nem olvastam. Ez most akkor osztás volt?

Hát, köszi....

Nekem le se esett, hogy ki lettem osztva :D:D, olyan izék vagytok :D:D.

2011. ápr. 23. 13:00
 39/50 anonim ***** válasza:

Én írtam az Utas és holdvilágot.

De nem kiosztás volt. Miért lett volna? Annak tűnt?

Csak engem arra emlékeztetett, amit írtál, amit Mihály keresett a regényben, és megtalált az Ulpius házban. És, amikor elszakadt az Ulpiusoktól, akkor ez hiányzott neki.

És a házassága után is ezt keresi, amikor elmenekül Erzsitől.

És, ha elolvasod Szerb Antal fiatalkori naplóit, akkor ott is hasonló dolgokkal találkozhatsz, őt is az vonzotta, ami téged.

Csak jószándékból írtam, mert, amit leírtál, az erre emlékeztetett.

Nem oltogatás volt!

2011. ápr. 23. 13:55
 40/50 anonim ***** válasza:

12.26-os vagyok, és a legjobb indulattal írtam a válaszomat.

A kedvenc könyvem jött szóba és nagyon passzol a témához.

Senki sem bántott!

2011. ápr. 23. 13:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!