Kérdés: Ti is vonzódtok valamiért az elmebetegekhez, meg a nem komplett emberekhez?
Hol van a határ? Sajnos én is belekeveredtem egy kapcsolatba, és egyre jobban izgat a dolog. Ez felelőtlen hazárdírozás? Igazán senkit se ismerhetsz ki, egy nem teljesen komplett emberre ez különösen igaz.
Egy másik fiúnak a családjában szintén volt skizofrénia, akivel mondjuk csak ismerkedtem. Igyekszem elhagyni az ilyen fiúkat, de mindegyik gázos:S.
Ne keverjük a szezont a fazonnal. Vannak személyiségzavarok (melyek nehezen változtathatók, és megmerevedett viselkedésformák) és vannak klinikai zavarok (amik jobban tünetmentesíthetők). Aztán a nehéz élethelyzetek, tragédiák, stressz is kiválthat egy időre furcsa magatartást, de ez tök normális.
Ha a srácod skizofrén, az még nem baj. Ha szedi a gyógyszert, tünetmentes lehet. Gyereked meg lehet mástól is. :P
Nem biztos, hogy a betegsége vonz benne, lehet más tulajdonsága a nyerő. Nézz körül, milyen srácokra figyelsz föl egy társaségban. Mi a közös bennük?
Comer: A lélek betegségei (könnyen olvasható) Javaslom, nézz bele.
Ha meg úgy érzed, önmagaddal vannak kétségeid, a pszichológusok közül vannak tanácsadók is (nem csak drága terapeuták). Érdemes egy órát beszélgetni, sok kétségedet eloszlatják.
Na, igazából a srác mondta, hogy skizofrén, én csak sejtettem :S, nem nekem mondta mondjuk, hanem egy másik fiúnak, akivel ismerkedtem, és be akarta fenyíteni. Akkor külön voltunk.
Igazából nője van, úgyhogy csak kihasznál. Egy fa@sz. Ja, tudom, mi vonz benne :S, az, hogy bizonyos értelemben megbízható, mármint megbízhatóan kéthetente keres :D:D. Okés, ez viccnek tűnik, de valahol itt az igazság. De az ilyen kinézetű srácok vonzanak, meg a betegesek :D.
Ja, hát, én tőle akartam gyereket :D, de nyilván csak azért, mert szerelmes voltam, a génjeim :D. Na, de ez van. Le kéne tiltanom, és megszakítanom vele a kapcsolatot.
Csak az a gáz, hogy mindig ilyenekbe akadok, és néha azt érzem, hogy egyre rosszabb a helyzet.
A skizofrénia szerintem nem minden esetben ön- és közveszélyes. Amúgy a srác más világban él, akit én ismerek, és nagyon nincs neki szerintem énidentitása. Igen, ahogy mondtad, ez már a tudathasadás utáni állapot, a srácnál biztos az van. A tévképzetei mondjuk neki nem arra vonatkoznak, hogy ufók vannak, meg hasonlók, bár volt hasonló megnyilvánulása is, de neki inkább arra vonatkoznak,hogy kitalál személyeket, akik nem is léteznek. Tudjátok ezen is valahol gondolkodtam, hogy mintha néha tényleg elhinné, amit mond. Amúgy ez nála szerintem egy fura fajtája a skizofréniának, ha egyáltalán az. De szerintem van ilyen beütése, mármint bizonyos beszólásai, és, hogy van neki pár énje. Engem az jobban zavar, hogy szociopata is lehet, mármint szerintem neki konkrétan nemigen vannak érzései, persze mindig elsírta, hogy de neki is vannak érzései, de én ilyenkor mindig arra gondoltam, hogy persze-persze.Igazából nem tudja, hogyan kell megérinteni egy nőt, vagy akár egy embert, mi a gyengédség.Eltanulta, mi nem fáj, de igazán nem tud átadni érzelmeket, mert neki nincsen is szerintem olyan, olvastam, hogy a birtoklásról szól az egész. Jó, hogy anonim módon beszélhetek erről. Amúgy ez valahol találgatás. De valahol saját magam keresése is. Mert attól, hogy én se voltam sose százas, elmebeteg sosem voltam :S, és nem fér a fejembe, mért vonzom őket. Igazából nincsenek kételyeim önmagamat illetően, egyre őrültebb vagyok, és annál jobban elszakadok ettől a világtól. Igazából én pont ezt akarom, minél jobban megőrülni, mert az őrületben van egy jó dolog, hogy nem fáj semmi. Én anélkül nem is tudnék már élni, hogy ne lennék őrült.
Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!