Milyen sport (ok) űzésével válhatok hasonlóvá az ókori, középkori, fizikai munkát végző emberekhez?
És mi akadályoz abban,hogy te is elmenj mezei munkásnak?
Ezt manapság ugyanúgy megteheted.
Csomagolsz hozzá vörös hagymát kajának.
Szerintem ahogy én csinálom, az hasonló terhelést ad, Sokat futok hosszan, gyakran dombos terepen vagy intervall edzéssel, emellett erősítek is súlyokkal+saját testsúllyal egyaránt. A kettő egy bizonyos szinten megfér egymás mellett, és bár nincs nagy tömegem (21,5-ös a BMIm), a strandon nem kell szégyenkeznem, mert elég definiált vagyok:), és a relatív erőm is elég jó. Végzek fizikai munkát is, ami szintén erősít.Nem cigizem, nem iszom.
De szerintem minden sport alkalmas erre a célra, ha törekszel a harmóniára: pl. testépítőként (bár ez sok kaját igényel, nem úgy, mint egy egykori földműves) kardiózol, futóként erősítesz felsőtestre stb.
kedves első, köszönöm a választ, képzeld:dolgozok!
csak azért kérdeztem, amit kérdeztem, mert érdekelt a dolog, és biztam benne, h értelmes választ kapok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!