Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nőtt fel valaki elcseszett...

Nőtt fel valaki elcseszett családban? Ha igen, mi lett belőletek?

Figyelt kérdés

Az enyém is el van cseszve nagyon,de semmiféle részletet nem adok,privátban sem,csak a tiétekre vagyok kíváncsi,illetve a következményekre.

A hülye és kioktató kommenteket pedig kéretik megtartani!

2011. ápr. 11. 21:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Igen utolsó, szerencsére.
2011. ápr. 11. 21:58
 12/21 anonim ***** válasza:
Igen, abban. Egyelőre egyetemista vagyok, és egyedül élek. És különben boldog vagyok, és nagyon szeretem a közeli családtagjaimat, akármennyire is gázok. Egyenként mindegyiket. Na jó, van akit csak próbálok szeretni. A távolabbiaktól viszont továbbra is megőrülök (nagynénik, nagybácsik, tényleg nagyon elcseszetten és életünkbe belepofázósan). De igyekszem minél inkább kerülni őket.
2011. ápr. 11. 22:01
 13/21 anonim ***** válasza:
Nekem is elcseszett a családom. Még nincs jó munkám, éldegélek és arra gyűjtök, hogy végre költözzek. valószínű külföldre megyek.
2011. ápr. 11. 22:56
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak az lehet elcseszett élet ha isznak vagy verekednek a szülők elég egy tragédia és már elvan cseszve az ember élete.Nekem az apám meghalt 10-éves koromban anyám két gyereket nevelt fel egyedül mert nem akart mellénk mostohát.Ma már mindkettőnknek családja van aránylag jól élünk de nagyon keserves volt a kezdet és ezt arra tudom vissza vezetni hogy nem volt semmink az induláskor persze ezt anyámnak soha nem mondtam ő szeretetben nevelt fel.Nem mindig a rossz szülőn mulik az elcseszett élet.
2011. ápr. 11. 23:05
 15/21 anonim ***** válasza:
Rakás szerencsétlenség.
2011. ápr. 11. 23:20
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen emberek mindig sérülnek valamilyen szinten, ez elkerülhetetlen, például a gyerek fenekére nem csapó apánál a rettegés attól, hogy esetleg azt csinálja majd, amit vele az apja, így betegesen fél az erélyes neveléstől. Ez is rossz.

Tehát az ilyen családi körülmény közül származóknak nem feltétlenül abban mutatkozik meg a sérülés, hogy munkanélküliek, vagy nincsenek ambícióik, éppen ellenkezőleg. A "miért nem szeretsz, miért nem tisztelsz?" kényszere arra sarkallja a gyereket, hogy minél magasabbra törjön, mert tudat alatt vágyik a szülő tiszteletére, szeretetére, amiben sosem volt része. Ha nem a szülőtől, akkor mástól vágyik néha beteges szinten a megbecsülésre, tiszteletre, elismerésre, hiszen ez mindig hiányzott az életéből. És van még kismillió komplexus, ami így alakul ki, és bizony a sok verés hatására szexuális devianciák(apa- anyakomplexus, alárendeltségi vágy) is előfordulnak bőven. Én is ilyen emberekkel foglalkozom, és mindenféle munkakörből jönnek, de a személyiségjegyeik hasonlóak.

Bizony, ha csak arra alkalmas emberek vállalhatnának gyereket, akkor nem lenne annyi lelkibeteg ember, de a helyzet egyre romlik, mivel a szülők egyre kevesebb időt fordítanak a gyerekükre a munkájuk miatt, és egyre ingerültebbek, amit a gyerekükön és házastársukon vezetnek le.

2011. ápr. 12. 06:44
 17/21 anonim ***** válasza:
Anyunak elcseszett volt mert anyja itt hagyta az ő nevelő anyjánál és többi testvérét a szülei nevelték,anyut meg csak látogatták.Anyu felnőtt igaz régimódi lett,de okos, bár a pénzzel nem tud bánni.Viszont ez rám is kihat mert velem szigorú és nem az a támogató tipus hanem azt akarja h. ott lakjak és próbálja azt tenni amit ő nem kapott meg, bár neki a külsőséget többet jelntettek ezért van ennyia dósság is ami miatt én nem tudok saját életet kezdeni.Páromnak csak annyi volt h. az anyja sokat veszekszik az apjával, aki iszik,de párom az apját szereti, viszont sajnos ő is ilyen veszekedős és makacs mint az anyja.
2011. ápr. 12. 07:22
 18/21 anonim ***** válasza:

Igen, abban nőttem fel és még mindig ebben az elcseszett családban élek 19 évesen, noha elvileg jövőre elköltözöm kb. 200 km-re a fővárosba...

Néha úgy gondolom, hogy sosem lesz belőlem normális, felnőtt ember, mert akárhogy próbálkozok, vannak dolgok, amik mindig megmaradnak. Abszolút megfélemlített gyerek voltam, és még ma is gyakran rettegek a családomtól...

de azért próbálkozom elvonatkoztatni magam tőlük és boldog lenni. Nehéz dolog, de többnyire azért megy, és remélem, hogy meg is maradok ezen az úton.

2011. ápr. 12. 11:30
 19/21 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, ami lemaradt: én nem hiszek abban, hogy aki elcseszett családban nőtt fel, az feltétlenül elcseszett felnőtt lesz. Csak akkor, ha hagyja is magát és meg sem próbál boldogulni, mert rossz szokás a sajnálkozás.

Az elcseszett gyermekkor csupán egy ingyen indok arra, hogy miért ne küzdjünk... de én nem hiszek ebben. Igenis lehet boldog mindenki, még ha ilyen múlt áll mögötte is.

2011. ápr. 12. 11:33
 20/21 anonim ***** válasza:

Férjem.

Alkoholista verekedős apa, qrva nagypofájú és nemtörődöm anya. Visszahúzódó, de nagyon ragaszkodó. Nagyszerű apa imádják egymást a gyerekkel, viszont mint férj sajnos megbukott. (megcsalt mert változatosságot keresett)

Tehát részben próbálta az ellenkezőjét tenni mint amit otthon tapasztalt (gyereknevelés)

Részben viszont mivel nem volt normális értékrendje és képe képtelen volt tisztességes férjként viselkedni.

Ugyanakkor dolgos, nem iszik, nem dohányzik.

2011. ápr. 12. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!