Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azok akik külföldön éltek...

Azok akik külföldön éltek fél/1évig, hogy élték meg a hazaköltözést? Milyen volt otthagyni azt az életedet?

Figyelt kérdés
Egy évig vagyok külföldön, és bár vannak nehézségek, mégis fáj a szívem, ha arra gondolok, h nemsokára hazamegyek és mindent magam mögött hagyok. Itt maradni nem akarok, mert Magyarországon szeretnék élni(az erre vonatkozó megjegyzéseket légyszi kerüljétek), mégis elszomorodom akárhányszor eszembe jut, h az itteni életemet itt hagyom, a barátok, a környezet, a szokásaim. Ti ezt hogyan éltétek meg?
2011. ápr. 10. 11:12
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

igen, talan en azok kozze a szerencsesek kozze tartozom akik itt megtalaltak a szamitasaikat. Nem mondom h karrierista vagyok es csak erre fokuszalok, de szep karriert futottam be es felsovezetoi pozicioban vagyok, es nagyon jol keresek, az itteni atlaghoz kepest is min 2.5szereset. Imadom a munkam, elvezem, ezt tanultam, vilag eletemben ezt csinaltam. Mo-n nem volt lehetosegem kifejlodni, mivel nem volt meg a mefelelo ismerettsegi korom, anyu teljesen mas korben es szakiranyban mozgott mint en, es nem is volt az a nyomulos tipus. Igy meg ket diplomaval, ket nyelvtudassal volt egy atlagos fizum, amibol meg egy normalis meretu kicsi lakasra sem tellett a lakotelepen, itt meg meg amikor a hazam vettem akkor a felet kerestem annak amit most es egy harom haloszobas kulon nappalis, mosokonyhas, ebedlos hazat vettem kb 110nm-eset, siman.

Amugy hianyzik Mo, de nem ugy mint a kerdezonek, meg egyes valaszadonak. Inkabb ugy fogalmaznek h hianyzik a 'mult', amikor fiatal voltam, es elgondolkodtat, h mi lett volna belolem ha... aztan olvasok itt egy ket kerdest h hogyan lehet megelni, vagy h mit csinaljunk h ne veszitsuk el a lakast, meg egy ket ingyom bingyom hir otthonrol es en nem vagyok haza. Talan ez azert is van mert en felxibilis vagyok ilyen teren, engem nagyon nem erdekel h hol elek, csak azt h jo eletszinvonalon eljek es ne kelljen kuporgatnom. Ugyanis nagyon szegeny korulmenyek kozott nottunk fel, anyu egyedul nevelt kettonket...

Tesomek kint vannak, tesom megtalalta onmagat de ehhez neki kellett 2 ev. addig mig elso normalis allasat nem kapta. rajott h habar idegen kultura napi 8 ora munkaval is el lehet irni vmit annelkul h agyon hajtana magat, nem egy szorgalmas tipus. Vettek mar egy hazat, ugyanugy 2.5 ev utan kozel a tengerparthoz es jol erzi magat meg akkoris ha az itteni kultura nem eppen tetszik neki.

Anyu meg h nem maradjon egyedul kijott. Bar o nem szeret itt lenni de miattunk es unokai miatt itt van.

hazajaras innen nem konnyu mert bazi draga foleg csaladdal es 24 ora repulout, tehat en kb 3 evente latogatok haza.

2011. ápr. 10. 23:50
 32/32 anonim ***** válasza:

Amugy helyzet kerdese is, mert nekem vannak ismeroseim Angliaban es ok hazakoltoznek 5 ev utan, mert a feleseg a baratnim nem talalja a helyet kint, ugy erzi diszkriminaljak ot az angolok.

en ilyet itt nem erzek hisz ez egy multikulturalis orszag.

Ami egyedul de nagyon hianyzik az a gyes es gyed hianya. mert az itt nincs es durva lemenni egy fizura teljesen es az is h 6 honap utan kenytelen vagy visszamenni dolgozni mert te szakitod a tobbet.

Kedves kerdezo: azon elgondolkodtal h talalsz majd odahaza allast? itt nem egy ket kerdest olvastam mar h nincs munka, nem lehet megelni etc. Mi lesz ha a hazateres nem hozza azt amire szamitasz?

2011. ápr. 10. 23:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!