Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azok akik külföldön éltek...

Azok akik külföldön éltek fél/1évig, hogy élték meg a hazaköltözést? Milyen volt otthagyni azt az életedet?

Figyelt kérdés
Egy évig vagyok külföldön, és bár vannak nehézségek, mégis fáj a szívem, ha arra gondolok, h nemsokára hazamegyek és mindent magam mögött hagyok. Itt maradni nem akarok, mert Magyarországon szeretnék élni(az erre vonatkozó megjegyzéseket légyszi kerüljétek), mégis elszomorodom akárhányszor eszembe jut, h az itteni életemet itt hagyom, a barátok, a környezet, a szokásaim. Ti ezt hogyan éltétek meg?
2011. ápr. 10. 11:12
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy a honvágy halványul, épp erősödhet is. Ha még nem tapasztaltad, nem írhatsz ilyet, hogy ..Hidd el !..

Én kint vagyok 13 éve, bármikor hazamennék, ha munkahely lenne biztos, és a férjemnek gyógyszere biztosítása, ami nincs ott még sajnos.

Személy szerint úgy vagyok vele, hogy "Ott ahol az én Anyám, ott van az én hazám "

2011. ápr. 10. 16:41
 22/32 anonim ***** válasza:

Második vagyok, én Ausztriában élek évek óta, véletlenül keveredtem ide, otthon megismerkedtem egy osztrák férfival.

Szerelem lett, házasság és kisbaba.:)

Első időben hiányzott Magyarország csak azt vártam, hogy újra hazamehessek, ma már elhalványult, bár összeszorul a szívem, ha a Hazámról esik szó.

2011. ápr. 10. 16:42
 23/32 anonim ***** válasza:

Igy lassan mar 10 ev tavlataban nem mennek soha Mo-ra lakni. Egyreszt mert a ferjem idevalosi, nem beszeli a magyart, otthon csak a toredeket kapna, kislanyomnak meg itt sokkal jobb jovoje lesz mint Mo-n valaha is lehetne.

Elso idoben az elso evet kifejezetten utaltam itt, es mikor meglattam egy Mo-i kepet sirva fakadtam. Ma mar ez nem jelentkezik nalam. Igazan akkor ertettem meg itteni jo dolgomat, mikor 2.5 ev utan hazat vettem, ami itt egy atlagos haziko, Mo-n meg egy luxus keglinek szamit, majd 3 ev utan hazamentem nyaralni es bamban bamultam az alapveto kulonbsegeket. Akkor ertettem meg h nekem mar az otthonom itt van, akkor meg a ferjemet nem ismertem.

Az otthoni baratokrol annyit, h igazan 1 maradt meg a tobbi lemorzsolodott, soha nem erdeklodott felolem, amikor meg felvettek a kapcsolatot az az volt h nyaraltassam meg oket ingyen, vagy h ok is kijonnenek es nem e lakhatnanak nalam ingyen belathatatlan ideig. Tehat elegge erdekke atalakult a dolog.

Bele lehet szokni csak ido kerdese.

2011. ápr. 10. 16:54
 24/32 anonim ***** válasza:

De ha a szeretteid otthon vannak akkor nagyon nehéz és igen csak erősödik a honvágy!Én 1éve vagyok kint de nem hogy könnyebb lesz hanem sokkal nehezebb!És azt hittem erős leszek mert mindig is erre vágytam de hatalmasat tévedtem!

És ezt csak az tudja aki átélte!Nagyon nehéz!

2011. ápr. 10. 17:00
 25/32 anonim ***** válasza:

Kedves utolso. nehez. DE egy ev kintlet az semmi. Amikor mar 5++++ vagy kint akkor a honvagy enyhulni fog.

De ez is embere valogatja. Nekem is volt honvagyam az elso 2.5 evben sot meg utana sem talaltam a helyem de sokat szamitott h a hazamat megvettem mert lett otthonom ami az enyem.

Masreszt ma mar tudom h a kislanyomnak egy sokkal szebb, kiegyensulyozottabb eletet tudok itt biztositani, mint valaha Mo-n kepes lennek. Nem kell nelkuloznie, mindene meg van, sot tul sok is. De a legnagyobb dolog az egeszben meg tudjuk engedni annelkul h el kellene gondolkoznom rajta. Nekem ez mindennel tobbet er h a kislanyomnak tudok biztositani egy jobb jovot.

Egyebkent meg 10 ev tavlataban is sokszor mondom magamnak ha nem jon itt be vmi ahogy elkepzeltem h megyek haza. es akkor elgodnpolkodom h ugyanis mi is az a haza... mert otthon mar nincs semmi. A kozvetlen csaladom is kint van.

2011. ápr. 10. 17:26
 26/32 anonim ***** válasza:
Hát az megint más ha neked mindenkid kint van akkor nagyon szerencsés vagy!De aki mellett nincs ott a családja és a barátai annak nagyon nehéz!Az biztos hogy ha nekem is lenne gyerekem akkor maradnék főleg ha már senki és semmi nem köt haza!De ez nagyon ritka hogy kijönnek a családtagok a szülök,a gyerekek a kutyák a macskák!
2011. ápr. 10. 17:35
 27/32 anonim ***** válasza:
En 10 eve elek kulfoldon,honapok kerdese es megyunk haza Magyarorszagra. Engem is ez a tema foglalkoztat,de nagyon.Milyen lesz ujra otthon?Milyen lesz elhagyni az orszagot?Megszoktam mindent,az otthoni dolgokrol mi is le vagyunk maradva.Nekem eleinte nem volt honvagyam,de 3-4 ev mulva mar nagyon rosszul ereztem magam.Nekem sokszor van olyan erzesem,hogy Magyarorszag az otthonom,otthon akarok elni es idegenben az ember csak koborol,vesztegeti az idejet.Se csalad,se barat,a magyarok jonnek -mennek,mindig van egy par ismeros,de egy ido mulva eltunnek,hazamennek. Tehat,hazakoltozunk,de hogy milyen lesz nem tudjuk.Amikor latogatoba voltam Magyarorszagon,akkor olyan volt mintha soha sem eltem volna otthon,mintha idegen orszagban lettem volna.5 eve voltam otthon.Egy az biztos hazakoltozunk,mar eldontottuk.
2011. ápr. 10. 18:18
 28/32 anonim ***** válasza:
Az elozo vagyok.Szerintem egy ev is eleg hosszu ido.Elhagytad Magyarorszagot,idegenben eltel.Biztos vagyok benne,hogy egy ev is megviseli az embert,hiszen az sem keves ido.Ha megegyszer kezdenem 20 evesen kimennek dolgozni valahova,osszegyujtenek valamennyi penzt,ha lenne ra lehetosegem tobb evet kint lennek,mjd mennek haza.En kicsit kesobb jottem,a gyereket itt szultem.Gyerekkel kicsit nehezebb!
2011. ápr. 10. 18:30
 29/32 anonim ***** válasza:

Én majd 12 éve dolgozom külföldön, de nekem nem lesz olyan nehéz, mert minden hétvégén hazajövök. Inkább magától a változástól félek, hiszen életem több, mint egyharmada úgy zajlott, hogy vasárnap este irány München, csütörtök este irány Budapest.

Persze az új kihívásokkal kecsegtető munka és öt gyerek mellett nem sok időm lesz a filozofálgatásra.

2011. ápr. 10. 19:23
 30/32 anonim ***** válasza:

Még mindig azt mondom nem biztos, hogy enyhülni fog.

Én 13 éve lakok kint, már gyerekek is vannak. Azt hittem, azt mondták ekkorra már könyebb lesz, különösen a gyerekek miatt. Nos nálam ellenkezőjeképpen történtek az események. A gyerek óta sokkaj jobban vágyok haza.Érdekes, mert ugyanakkor itt akarom, talán mégis a jövőbeli lehetőségeik miatt nevelni őket, de a negatív rész, hogy a nagyszülőket nem láthatják, csak nyaranta, és ez elég rossz, és úgy érzem a nagyszülőktől is elvettem őket.

Nincs garancia, hogy valakinél enyhüljön a honvágy.

Viszont, ha valaki nagyon nagyon nem szeret otthon lenni, és karrierista, ami külföldön beválik neki és ez volt mindegy vágya, annak nagy esélye van rá, hogy kevésbé külszködjön honvággyal.

2011. ápr. 10. 23:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!