Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak szerintem túl sok pénzt...

Csak szerintem túl sok pénzt adok le itthon? 30 ezer plussz 8000Ft kaja jegy, rezsire és kajára.

Figyelt kérdés
70 körül szokott lenni a fizum,van egy előfizus telóm,kb 7-8 ezer szokott lenni a számla. De van még egy közös kölcsönünk is anyámmal,aminek a törlesztője 21 ezer ft. Én ugy gondoltam,hogy majd akkor annyival kevesebbet adok neki amennyi az ő része lenne. De mondta h ne mivel én 3-án kapok fizut,abból szokta feladni az előző havi gáz számlánkat. És mondta h majd ha ő kap akkor ad pénzt. Ő is megkapta már 7-én és mikor kértem tőle pénzt,jól lebaszott,h minek van előfizus telóm,meg h h miért szórtam el hülyeségre a pénzem. nekem nagy kiesés h nem adja da a pénz,ami jár,és sokkalom h így is ennyi pénzt kell itthon leadnom
2011. ápr. 9. 19:10
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:

Most akkor hogy van ez? Odaadod a 38 ezret, és anyukád fizeti belőle a hiteleteket, meg a telefonszámládat?

Vagy odaadod a 38 ezret, és te fizeted a maradékból a hitel rád eső részét, meg a telefonszámlát?

Mert ez nagyon nem mindegy!

2011. ápr. 9. 19:31
 22/45 A kérdező kommentje:
én oda adom a 30 ezret mega kaja jegyet,és a maradékból kell fizetnem a telomat. meg mivel én vettem fel a hitelt,az én számlámról vonják,és azt a 21 ezret mindig rajt kell hagynom
2011. ápr. 9. 19:32
 23/45 A kérdező kommentje:
de az ő részét ami a hitelből lenne neki nem akarja oda adni. pedig aztán én az 500.000Ft ból,csak egy 80.000Ft os tv-t vettem,meg 20at elvásárolgattam ruhára,a többit anya költötte el. (kifizette belőle a providentjét,meg tönkre ment a hűtő azt vett,meg rakott is félre belőle vmennyit)
2011. ápr. 9. 19:34
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
Aha! Akkor neked tényleg nem sok marad. Így érthető, amit írtál. Szerintem is sok kicsit, amit leadsz, pláne még a hitel, mivel most kellene egy kicsit gyűjtögetned, hogyha elmész otthonról legyen egy kis induló tőkéd.
2011. ápr. 9. 19:35
 25/45 anonim ***** válasza:
75%

jól értem, a 70 ezerből kb:60 megy a közösbe?

Az anyád is bead 70 + 26,6 ezret családit?

2011. ápr. 9. 19:37
 26/45 anonim ***** válasza:
69%

Függetlenül attól, hogy hitelt is kell fizetnetek, az egyáltalán nem sok, ha 38.000 Ft-al szállsz be havonta a rezsibe és az ételbe, ha csak ez a két kereset van, a tiéd és anyukádé.

Gondolj bele, ha rendesen akarsz étkezni, akkor önmagában, egymagadra 30.000 Ft az étel kb. egy hónapban, ha egyedül élsz.

Ha albérletben lennél, 30.000 Ft elmenne havonta kajára, a másik 30.000 az albérleti díjra, és a rezsire. És akkor még örülj, ha nem vagy beteg és nem kell gyógyszert venned, mert ebben még a tisztálkodási szerek, és egyebek nincsenek benne.

2011. ápr. 9. 19:37
 27/45 A kérdező kommentje:

én leadom a pénzt és anya meg pótolja a többit a számlákra,meg ugye főz. Mindig mondja h amit én kajára adok az édes kevés mert ennél sokkal több megy el a boltba.

Hát nem tudom mit csináljak. Eddig borotvát,meg tusfürdőt,meg tampont meg ilyeneket,én szoktam venni magamnak,de ha most megveszem akkor marad kb 5000 ft-om :S

kérdeztem tőle h akkor ezeket a dolgokat megveszi e nekem,és mondta h nehogy már egy 20 éves lánynak még mindig az anyja vegye a tampont,meg h most kaptam fizut.

Hát kössz,én nem erre számoltam

2011. ápr. 9. 19:40
 28/45 anonim ***** válasza:
76%

Anyám élettársával is ugyanezt csinálták a szülei,fejték egész életében,azaz 38 éves koráig.Teljes fizetését elvették,mert kellett az öccsének,és az öccse fia miatt,mert nem éltek volna meg.Egy fillér nélkül,és 1 reklámtáska ruhával költözött hozzánk.Semmije sem volt,de a szülők hiteleit állandóan ő fizette,s eltartotta az egész családot.

Nagyon megbánta,hogy nem költözött el otthonról fiatalabb korában,mert akkor lett volna lakása,jogsija.

Így 20 évig másra keresett.

2011. ápr. 9. 19:42
 29/45 anonim ***** válasza:
49%

Úgy tűnik, mindenkinek világos, csak én nem értem a történetet.

38 ezer forintot adsz (kajajeggyel együtt), amiből 10.500 Ft a hitelrészed, merthogy közös a hitel (tehát jogosan fizeted te is), így 27.500 Ft-ot fizetsz rezsire és kajára.

Vagy:

38 ezret adsz (kajajeggyel együtt), amiből te fizeted a teljes 21 ezer forint törlesztőt (emiatt kéred vissza anyukád részét), s így 17 ezer Ft-ot adsz rezsire és kajára.

Melyik verzió?

2011. ápr. 9. 19:42
 30/45 A kérdező kommentje:

a második a helyes,de ez sem úgy ahogy te irod.

én ugy gondoltam h a 30 ezerből meg le majd anya része,a 10.500Ft(de mondtam h nekem ugy is jó ha akkor 10et csak),és csak 20.ezret meg a kajajegyet adtam volna

2011. ápr. 9. 19:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!