Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A munkám miatt elitélnek, de...

A munkám miatt elitélnek, de a pénzem kéne?

Figyelt kérdés

Mikor kimentem külföldre dolgozni,azért döntöttem ez mellett mert édesanyámnak már rég nem volt munkája,enni se nagyon tudtuk sokszor mit,így hát h segítsem a családot ki mentem ausztriába. Először egy szállodába takarítottam,de onnan egy hét után elküldtek,és még pénzt se kaptam. Aztán egy kocsmába kezdtem dolgozni,de sokszor nem fizettek ki.most egy bárban táncolok,ahol néha le is fekszem az ügyfélnek. Muszáj,mert ha nem teszem ki rúgnak és a pénz meg kell nagyon,mert nagyon el vagyunk adósodva.

A húgom véletlenül megtudta h mivel is foglalkozok,úgy tudták h még mindig a szállodába vagyok. Most mikor hazajöttem látogatóba anyám elmondott mindennek,és nem engedett be a lakásba. Én elmentem egy panzióba aznap estére,gondoltam majd reggel megbeszélem anyámmal,de továbbra se engednek be,ha a húgom van otthon ő se,és csak szid. Holnap fogok visszamenni,és a húgom hívott h a pénzt adjam be nekik a postaládába. Totál ledöbbentem. Miattuk adom el magam,megaláznak,elmondanak mindennek,még csak meg se halgatnak,de a pénz az kellene nekik.

Mit tegyek? Mit tennétek a helyembe? Kb 3 havonta járok haza,egy hétre,anya még mindig nem talált munkát amit kap segélyt az kajára megy el,rezsit és számlákat nem fizet,én szoktam ilyenkor befizetni az elmaradottakat.

Ha nem segítek rajtuk,akkor árverezik a lakást a rezsi tartozás miatt,és ki is kapcsolnak mindent.

Legyek önzetlen,és segítsek rajtuk így utoljára? Én kicsit több mint egy éve csinálom ezt,már kiszállnék de amig anyukám nem talál munkahelyet nem tudok

2011. ápr. 7. 18:17
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetben félő, hogy később is csak a pénz miatt bocsájtanak meg.

Én nem dobnám be a pénzt az biztos.

2011. ápr. 7. 18:25
 12/50 anonim ***** válasza:
100%

18:22-es válaszával értek egyet. Hozzátennék annyit, hogy a levél ne legyen támadó hangnemű, bármennyire is jogos lenne. Csak tényszerűen írd le, hogy bánt, hogy nem fogadnak el, viszont a pénzedre igényt tartanának, pedig miattuk kerültél ilyen helyzetbe.

Aztán ha akarnak, majd keresnek...

2011. ápr. 7. 18:26
 13/50 anonim ***** válasza:
100%

a húgod biztosan nagyon okos lehet.. ha ennyi esze van!

na mindegy!!

semmiképp sem hagynék otthonra pénzt.. ha ők ilyenek és nem értik meg hogy miattuk csinálod azt amit csinálsz, de még meg se hallgatnak..akkor tudom őket sajnálni!Nem kérték hogy menj ki külföldre, nem kérték hogy dolgozz és tartsd el őket, mégis kimentél, és megalázóbbnál megalázóbb helyzetekbe és szituációkba kerültél.

Ha most a pénzt odaadod nekik, elfogadják, de ugyanúgy fognak utálni, és nem fognak továbbra sem fogadnak majd be..

Én inkább megtartanám, hiszen alaptőke, hogy ha kell legyen mihez nyúlnod, hogy később megtudj élni!

Ne hallgass mindig a szívedre!

Vannak ésszerűbb dolgok és magyarázatok!

Ne hagyd magad kihasználni!

14/50 anonim ***** válasza:
64%
próbálj meg tovább keresni más munkákat odakint. javulni fog a nyelvtudásod (ha nincs, nem tudom) és mindenképp egyre jobb lesz. a családod meg ha normálisan tud közeledni hozzád MAJD, akkor talán szóbaállsz velük. de most mindenképp menj vissza, és keress egy kevésbé megalázó munkát. hajrá!:)
 15/50 A kérdező kommentje:

Az a baj,h nekem ők a fény az alagút végén :( mert ők vannak nekem azért nem cuccozom magam szét minden este. Félek ha most nem adok nekik pénzt akkor mire legközelebb hazajövök,már lehet az utcán lesznek.

levelet mindenképp hagyok nekik,ez az egy ami biztos.

Nem keresek annyit h ne tudjak csak ugy kiszállni,ha nem segítem a családomat akkor igen

2011. ápr. 7. 18:27
 16/50 anonim ***** válasza:
96%
Futsz az alagútban a vonat elől a fények felé, de azok meg lőnek rád.
2011. ápr. 7. 18:29
 17/50 A kérdező kommentje:
Folyamatosan keresem a jobb,és megbízhatóbb melóhelyet,de az is baj h ebből a körből nehéz kikerülni
2011. ápr. 7. 18:30
 18/50 anonim ***** válasza:
95%

Tényleg kölcsönösnek érzed a családod iránt érzett szeretetedet és aggódásodat?

Család vagy barát, ha valaki önmagam miatt nem szeret, akkor a pénzem miatt végképp ne szeressen....

Ha most adsz pénzt, akkor se lesznek már ők neked, viszont pénzed se... Náluk a labda, ha később még meggondolják magukat és bocsánatot kérnek, akkor külföldről is tudsz pénzt küldeni, akár Western Unionon keresztül vagy postán, vagy átutalással, nem kőbe vésett a három hónap.

2011. ápr. 7. 18:30
 19/50 anonim ***** válasza:
85%
Írják azt, hogy három hónap gondolkodási idő, Te meg, hogy hagysz levelet. Minek? Ezek az emberek nem szeretnek Téged. Elhordanak mindennek azért a munkáért amit Te azért csinálsz, hogy nekik mindenük meglegyen. Mit kell még ezen gondolkozni? Miért kell még időt adni? Ezek az emberek nem érdemelnek időt, esélyt.
2011. ápr. 7. 18:31
 20/50 anonim ***** válasza:
42%
Tudom, hogy nem ide tartozik, de megmondanád mennyi az annyi? Egyik barátnőm van kint de nem árulja el. Köszönöm előre is.
2011. ápr. 7. 18:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!