Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Állandóan azon vitatkozunk,...

Állandóan azon vitatkozunk, hogy nincs munkám, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Anyukám állandóan felhozza a témát és vita van, nem érti meg hogy én lennék a legboldogabb ha végre találnék és elköltözhetnék innen. Kisvárosban lakom, neten nincs hirdetés, a városban gyakran sétálok, ha látok kiírva valamit mindig megpróbálom, eladónak, takarítónak... ezek szoktak lenni, de eddig nem kellettem sehova. Munkaügyiben is nézem. Adtam már fel hirdetéseket is. Semmi. Mégis mit tehetnék még? Segítsetek, hogyan lehet munkát találni?
2011. ápr. 10. 14:11
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
78%
Nemlehet munkát találni felénk sincs
2011. ápr. 10. 14:16
 2/27 anonim ***** válasza:
78%
Nem akarlak elkeseriteni,de meg Budapesten sincs
2011. ápr. 10. 14:26
 3/27 sumergo ***** válasza:
96%

Kérd meg édesanyádat, hogy segítsen munkát találni. Ez 2 okból is jó neked.

1. Lehet, hogy előbb lesz munkád, mert ketten keresitek.

2. Ha látja, hogy nehéz találni, megértőbb lesz veled.

Azért ne add fel, sok sikert!

2011. ápr. 10. 14:27
 4/27 anonim ***** válasza:
60%

A húgom kereskedelmi végzettséggel több mint fél év után tudott elhelyezkedni miután hazaköltözött. (megyeszékhely)

Egy olyan helyen kapott állást, ahová kb. 6* adta be az önéletrajzát. Mondjuk egy sz@r az egész, mert 6 napot dolgozik egy héten, 9-től 19-ig, 85 ezer forintért. Rohadt sok munka, ahhoz képest nagyon kevés pénz. De legalább már van munkahelye.

Ja és ha saját városodban nem találsz, akkor nézz más városokat is.

7 éve én sem tudtam a saját városomba elhelyezkedni, így először Pestre (napi 2 óra utazás) kerültem, majd Dunakeszire (napi 4-5 óra utazás), majd Győrbe (napi 2-3 óra utazás).

2011. ápr. 10. 14:38
 5/27 anonim ***** válasza:
76%
Én 3 nappal ezelőtt lettem munkanélküli, elég kilátástalan a helyzet..egyelőre. Bács kiskun megyében gyakorlatilag majdnem mindenki Pest megyébe jár dolgozni, munkásjárattal, vonattal, autóval. Azért megkérdezném a mi drága Viktorunkat, hogy mi van már azzal a beígért 1millió új munkahellyel?! És ha egyáltalán jönnek is a befektetők-mondjuk Bács megyébe is, akkor abból hány éven belül lesz valami kézzelfogható ? Persze annak nincs értelme hogy még több mocskos multicéget hozzanak be az országba, bár a semmitől még az is jobb.
2011. ápr. 10. 14:38
 6/27 anonim ***** válasza:
92%
Annyit tudok javasolni neked-kedves kérdező-hogy végezz el valami tanfolyamot. És hogy addig se legyél kitartott, igényeld a szoc.segélyt,amit odaadsz a szüleidnek. Tudom hogy elég lealázó-mármint az hogy segélyt igényelsz-saját tapasztalat-de ha a helyzet úgy hozza, akkor élj vele.
2011. ápr. 10. 14:43
 7/27 anonim ***** válasza:
75%
Velem is ugyanez a helyzet, talán most megoldódni látszik. Azt tudom tanácsolni, hogy ne csak olyan helyre add be az önéletrajzodat például, ahol hirdetnek, hanem minden közeli helyre! Interneten is folyamatosan küldeni kell minden lehetséges munkáltatónak. Kérdezgesd a barátaidat és ismerőseidet, vagy rokonaidat, hogy nem tudnak-e munkát. Egyenlőre ennyi jut eszembe. Ja és nem kell elsőre elkeseredni, biztos, hogy lesz még rosszabb! :-)
2011. ápr. 10. 14:54
 8/27 anonim ***** válasza:
13%
hát elég rossz helyzet: pl én egy okj-vel, tanári diplomával plusz szakiránnyal, egy gyárban vagyok minimálbéren, ahol nyolc osztályt végzetekkel vagyok sajnos együtt és még ők néznek engem hülyének amúgy. szóval nehéz ez a dolog, tudom a szülők, de a rokonság is ilyenkor csak annyit mond, hogy ha akarsz találsz magadnak állást. persze, ezt könnyű mondani.
2011. ápr. 10. 15:06
 9/27 anonim ***** válasza:
90%

Lesz még rosszabb, bizony!

Én 3(!!!!) éve keresek munkát, de mindössze egyszer sikerült elhelyezkednem pár hónapra, az sem bejelentett volt. Már nem tudom, hol keressek. Én is nézegetek itt-ott, nyúzom az ismerősöket, de semmi!!!! 30 éves leszek idén, diplomával, plusz egy munkaügyi által elvégzett tanfolyammal, de egyszerűen nem találok semmit. Pedig nem válogatok, de mostanában még csak vissza sem jeleznek. Igen, én is megkérdezném a "fent lévő" embereket, hogy miért nem mehetek dolgozni.Dolgozni akarok, ez olyan nagy kérés? Szeretnék végre elköltözni a párommal - ő is reménytelenül keresgél -, és a saját lábamra állni!

Néha eszembe jut, hogy külföldre kellene menni. Mindez jól hangzik, de nincs hozzá kezdőtőke. Mivel nincs meló, ezért gyűjtögetni sem tudok rá. És még ha esetleg, valamilyen csoda folytán tudnék is kölcsönkérni, a párom akkor sem, mert őt nem támogatja a családja.

Ráadásul itt van a fránya családalapítás... Szeretnék majd gyereket, de jelenleg lövésem sincs, hogy mikor kerül rá sor. Muszájból nem fogok szülni, mert az felelőtlenség lenne.

Talán egyszer majd mindannyiunknak jobbra fordul az élete! Kívánom, hogy mindenki, aki dolgozni akar, dolgozhasson! De kérdem én: hogyan és mikor????????

Egészséges vagyok, kiegyensúlyozott a magánéletem, de lelkileg taccsra vág, hogy nem tudok/tudunk lépni!!!

Feleslegesnek és néha egy senkinek érzem magam! Ráadásul hány és hány ismerősöm van ilyen helyzetben!!!!

2011. ápr. 10. 15:06
 10/27 anonim ***** válasza:
81%
Hol laksz? Ha tudsz valamilyen nyelven, szerintem próbálkozz külföldön.
2011. ápr. 10. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!