Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Állandóan azon vitatkozunk,...

Állandóan azon vitatkozunk, hogy nincs munkám, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Anyukám állandóan felhozza a témát és vita van, nem érti meg hogy én lennék a legboldogabb ha végre találnék és elköltözhetnék innen. Kisvárosban lakom, neten nincs hirdetés, a városban gyakran sétálok, ha látok kiírva valamit mindig megpróbálom, eladónak, takarítónak... ezek szoktak lenni, de eddig nem kellettem sehova. Munkaügyiben is nézem. Adtam már fel hirdetéseket is. Semmi. Mégis mit tehetnék még? Segítsetek, hogyan lehet munkát találni?
2011. ápr. 10. 14:11
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Kulfold - ez a jelen es a jovo sajnos... Mo-n nincs jovo sem fiatalnak, sem idosnek.

Ha nincs nagyon jo kapcsolatod, akkor szinte lehetetlen munkat talalni, foleg videki regiokban.

2011. ápr. 10. 16:39
 22/27 A kérdező kommentje:
Budapesten valóban találtam volna már munkát, de az hogy oda bejárjak többe kerülne mint amennyi fizetést kapnék. Odaköltöznék legszívesebben, de ahhoz előbb pénz kell, amihez meg munka. Szóval megint sehol nem tartok.
2011. ápr. 10. 16:50
 23/27 anonim ***** válasza:
Igen, ha nincs munka, akkor az útiköltséget is nehéz kifizetni. Nekem is ez volt a gond. Még a munkakereséshez se lett volna elég pénzem, nemhogy bejárni minden nap, pedig nekem aránylag közel van. Ha lenne pénzed BP-re költözni, akkor sem biztos, hogy találnál munkát. Tényleg a legjobb megoldás külföld lenne, de idegen nyelv és kezdőpénz nélkül elég necces kiutazni, meg aztán egy ottani ismerős se jön rosszul. Én azon gondolkodom, hogy ha ez a munkahely nem jön össze, akkor még tovább tanulok, aztán meg jön a nyugdíj :-) Ha más nem, zárt osztályra kerülök és leszázalékolnak :(
2011. ápr. 10. 17:18
 24/27 anonim ***** válasza:
59%

Nehéz bármilyen tanácsot adni munkakereséssel kapcsolatban.

Elég kilátástalan a helyzet szerintem jelenleg sokuknak...

Az alapkérés az volt, hogy mit tegyél, hogy ne veszekedjetek anyukáddal. Az a baj, hogy ők még más rendszerben nevelkedtek és kezdtek el dolgozni, amikor még mindenkinek volt munkája.

Ezért sokan nem tudják megérteni, hogy már más világ van. És mivel őket is zavarja a helyzet, segíteni sem tudnak, így jobb híján veszekedéssel vezetik le a feszültséget.

2011. ápr. 10. 17:33
 25/27 anonim ***** válasza:

Nem diploma kellett volna a népnek, hanem szakmunkát kellett volna tanulni, akkor most dolgozhatna mindenki heti 60 órába havi 80ezerért(persze adózás előtt).

Jó lenne ha a szakirányú végzettség lenne a feltétel és a rokoni kapcsolat az előny nem pedig fordítva.

2011. ápr. 10. 17:47
 26/27 anonim ***** válasza:
Nem a diplomásokkal van gond! Mindenki eldöntheti, hogy mit szeretne tanulni nem? Ha ő nem akar kőműves lenni akkor okés, ne legyen, bár a semmit mondó szakokkal is gond van. Itt az a baj még, hogy sok aki nem oda való is arra ment, és szívták az állam pénzét, amit állt nekik azaz 12 félévet sokan, ami hat év, és lehet utána abba is hagyta. Munkahely kéne, és akkor nem kéne sok nem gyárba való értelmiségnek ott dolgoznia, mert az ember csak visszafejlődik mint tudási, mint szellemi szinten. Már én is két éve nem szakmába vagyok, de próbálom magam úgy ahogy gyári meló mellett formába tartani. És nem könnyű. :(
2011. ápr. 11. 09:52
 27/27 anonim ***** válasza:

Sajnos, sokan egymásra mutogatnak, hogy ki a hibás meg ilyenek. Egyszer a TV-ben láttam egy nagyothalló lányt, aki jelentkezni akart valamelyik iskolába, de mindig azt mondogatták, hogy majd értesítenek, de mégsem tették. A szülei tudják, hogy nem a lányuk a hibás az egészben, tehát nem okolhatják őt, hogy miért nem vették fel.

A munkakeresésében, ha valaki jelentkezik egy állásra, arra is mondogatják, mégsem teszik. Ezt olvastam egy karriertanácsadós válaszában valahol.

2011. ápr. 25. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!