Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Állandóan azon vitatkozunk,...

Állandóan azon vitatkozunk, hogy nincs munkám, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Anyukám állandóan felhozza a témát és vita van, nem érti meg hogy én lennék a legboldogabb ha végre találnék és elköltözhetnék innen. Kisvárosban lakom, neten nincs hirdetés, a városban gyakran sétálok, ha látok kiírva valamit mindig megpróbálom, eladónak, takarítónak... ezek szoktak lenni, de eddig nem kellettem sehova. Munkaügyiben is nézem. Adtam már fel hirdetéseket is. Semmi. Mégis mit tehetnék még? Segítsetek, hogyan lehet munkát találni?
2011. ápr. 10. 14:11
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
58%
szerintem ha valaki beszéd szinten jól tud egy nyelvet, az nem keres munkát, már rég elhelyezkedett.
2011. ápr. 10. 15:10
 12/27 anonim ***** válasza:
41%
Lehet, de azért kíváncsi lennék, hogy melyik megyében lakik.
2011. ápr. 10. 15:14
 13/27 anonim ***** válasza:
52%

1.

Állás Bács-kiskun Megye

Az aktuális munkalehetőségek egy helyen, a vezető állásportálon!

www.profession.hu/Bacs-Kiskun

Álláskeresési tanácsok

2.

Állás? Expressz - Több mint 5.000 állás hirdetés

23 különböző rovatban!

www.expressz.hu/allas/

3.

Új Munkahelyet Keres?

Böngésszen a több száz, Országos Álláshirdetés között, kezdje most!

www.jofogas.hu/AllasAjanlatok

2011. ápr. 10. 15:15
 14/27 anonim ***** válasza:
70%

Gyanítom, hogy ez a népírtás legújabb formája. Első lépésként nem találunk állást. Aki talál, azt meg kicsinálják a munkahelyén. Cáfoljon meg valaki, ha tévedek.:(

Azért szerintem nem lehetetlen.

A te értékeid:

1. Mivel szeretsz foglalkozni?

2. Azt jól megtanulod.

3. Olyan állásokat keresel.

Milyen szakmát érdemes tanulni?

1. Olyat, amit kevesen ismernek, nagy szükség van rá, van hol tanítják, nagy rá a kereslet. Ennek van a legnagyob esélye.

Ami ellened dolgozik:

1. Sokan keresnek állást.

2. Olyanok is akiknek már van munkája, valami oknál fogva váltani akarnak.

3. Egy álláskereső is képes, megszórni önéletrajzzal nagyon sok céget. Még akkor is, ha nem alkalmas rá.:(

Javaslat:

1. Érdemes végiggondolni, milyen iskolákba jártál. Volt-e olyan tanár, aki azt akarta, hogy te elhelyezkedj? Érdemes minden iskolánál ezt végiggondolni. A megfelelő tanár lehet, hogy tud segíteni. Érdemes felkeresni valamilyen formában. Nekem így sikerült.

2011. ápr. 10. 15:17
 15/27 anonim ***** válasza:
igen pl erre anno én is gondoltam, hogy bemenni valamelyik volt tanáromhoz a fősulin pl. sőt én a szakközépbe is bementem, tehát érdemes. nem feltétlen a fiatal, alig pályakezdőhöz odamenni, hanem aki idősebb, talán már van ismerettségi köre. Ez tény. Azok az álláskeresők meg xarok. vagy nagyon nagyon nagyon nagy az elvárt képesség, nyelvtudás, stb, vagy nem az a szakmám.
2011. ápr. 10. 15:21
 16/27 anonim ***** válasza:

Meg kell próbálni pestre költözni mi is így csináltuk!

Sokat veszítettünk de nyertünk is vele (valamit).

Van egy jó ismerősöm akivel itt fenn találkoztunk, nekik is csak így sikerült melót találni.

2011. ápr. 10. 15:34
 17/27 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi a végzettséged, hová jelentkeztél stb....

Ha úgy érzed, jó a szakmád, lehet, hogy az interjúkon nem tudsz úgy beszélni, olyat mutatni, hogy te legyél a befutó. Sokszor már az önéletrajz írásánál megbuknak az emberek!!! Próbálj egy baráttal "próbainterjúztatni", esetleg hr-es ismerőstől segítséget kérni. Sokan még tisztességesen fel sem öltöznek, azt sem tudják, hogy milyen helyre mit vegyenek fel.

Ne csak az álláskereső portálokat nézd. Ha van a városodban főiskola, egyetem, nézegesd a honlapjaikat, rengeteg álláshirdetés van fenn. Ugyanez vonatkozik a hivatalok honlapjaira is. Próbálkozz fejvadász cégeknél, vagy bérmunkaerő kölcsönző cégeknél (én is itt kezdtem, egy év múlva átvett a cég, 6 éve folyamatosan dolgozom ott).

A munkaügyi kirendeltségek nagyon kevés munkát juttatnak ki, a magasabb képzettségűeknek nem is nagyon tudnak ezen az úton melót találni.

2011. ápr. 10. 15:40
 18/27 anonim ***** válasza:

Ugyanez volt velem. Letettem az érettségit, és mivel nem tudtam mi akarok lenni, addig is dolgozni szerettem volna és törni a fejem. Ennek az lett a vége, hogy 1 évet otthon csücsültem, mert se a Tesconak, se a Mekinek nem kellettem, de még olyan helyre se vettek fel, ahova 8 általános elég!

Közösségi oldalon egy reklám ismerős ajánlott munkát, felhívtam, azt mondta írjak rá, kell a számom... Kijelezte neki, de nyolc, csak meg akart lesni, mert szórólap osztáshoz is csini csajt akart... (írtam neki, nem válaszolt, pedig kb. 5 percre laktam a helytől, csak nem vagyok átlag nő)

Mindenhova jelentkezz, ami neked való, munkanélkülibe is érdemes menni, honlapokra regisztrálni (munka keresős), ismerősöket kérdezgetni, ami eszedbe jut! Hajrá!

2011. ápr. 10. 15:59
 19/27 anonim ***** válasza:
Velem is ugyanez volt egyébként. Több mint egy évig nem találtam munkát. Persze közben tanultam az idegen nyelvet. Beadtam kismillió helyre az önéletrajzom (egyik cégnél 8 pozícióra, ahol a legrégebbi kb. 10 hónapja történt és még mindig folyamatban van az elbírálás!!), és egy olyan helyen akadt számomra munka, ahol nem is hirdettek!!! Úgyhogy ezért is írtam pár hsz-sal ezelőtt, hogy olyan helyre is be kell adni, ahol nem is hirdetnek. Az más kérdés, hogy a szakmámtól elég távol álló munka, és alacsonyabb végzettséggel is felvesznek ebbe a munkakörbe, de még ennek is örülök. Egyébként a gyakorlati helyemen ez nem volt benne a munkakörökben(mivel nem ezt tanultam),szóval most betanítanak, aztán lesz ami lesz. Legalább kaptam egy esélyt, és nem mellesleg nagyon tetszik a munkahelyi környezet, a kollégák is kedvesek, és segítőkészek, kivételes hely, mert nem megy a furkálódás, legalábbis eddig még nem vettem észre. Szerintem egyébként a pályakezdőknek a legnehezebb munkát találni, mert még nincs munkatapasztalat. Pont valamelyik nap láttam egy riportot és ott erről volt szó, hogy az ideális jelölt legyen diplomás, 25 éves 10 éves munkaviszonnyal(persze kis túlzással)-legalábbis a legtöbb helyen ezt várják el természetesen minimálbérért.
2011. ápr. 10. 16:22
 20/27 anonim ***** válasza:

Tárgyalóképes angol, középfokú olasz - ebből a kettőből állami és szakmai nyelvvizsgám is van, - társalgási német, beszédszintű héber, de gyakorlatilag bármilyen nyelvet gyorsan megtanulok egy használható szintig. Ha főleg ügyfelekkel szeretek és tudok dolgozni (tehát ahol sok az emberi interakció, akár szóban, akár írásban), milyen munkakört javasolnátok?

Jobbára ügynöki tevékenységre kellenék, de csak jutalékos alapon nem szeretnék dolgozni, évekig ezt csináltam, nem jött be...

2011. ápr. 10. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!