Mit mondanál erre a volt férjednek? Beleegyeznél?
Több mint 8 éve hagyott el egy másik nőért. Később azt mondta, szakított vele. Újra férjhez mentem, de továbbra is tartottuk a kapcsolatot a gyerekek miatt. Csakhogy mindig Ő jött, sosem vitte el a gyerekeket. Arra, hogy hol lakik, kitérő válaszokat adott.
1 hete váratlanul elvitte a gyerekeket, úgy tervezték színházba mentek. Másnap a gyerekek vonattal jöttek haza, és zaklatottan mesélték, hogy apa elvitte őket egy nőhöz, ahol volt egy 5 éves kisfiú, akinek ő az apukája.
Rákérdeztem, mi ez az egész. kiderült, hogy sosem szakítottak, és a gyerek tényleg közös.
Már ez is éppen elég váratlanul ért, mert semmi oka nem volt rá, hogy eltitkolja, de most azzal állt elő, hogy innentől szívesen idehozná magával a kisfiút, sőt a szünetekben itt is hagyná néhány napra. Nem tudom, hogyan reagáljak erre, vagy hogy mi állhat a háttérben.
Akkor egyértelmű hogy nem mennék bele. Még a végén nálad kopogtatnak a rendőrök és majd téged visznek be gyerekrablásért...
Másrészről. Téged nem zavar hogy az exed a gyerekeidet felhasználva próbálja elérni a célját? Gondolom, ha átmegy a gyerek és lája hogy a sajátjaidnak van új cipője akkor gondolod nem fog hisztizni, hogy neki is kell de az apja anyja nem tud venni mert nincs pééééénz??? Vagy majd a saját gyerekeid örülni fognak ha elhordja majd a játékaikat mert neki nincs???
Harmadrészről, én a továbbiakban nem engedném meg hogy elvigye. AZ okés lenen hogy a házban / kertben szem előtt lennének, de számomra megszűnne hogy csak fogja magát aztán elviszi...és hozzátenném: ezt csak a hazugságainak köszönheti.
hát ha a gyerekek is akarják,a férjednek sincs kifogása h jöjjön az uj tesó,akkor kérdezd meg az exet,h mennyit fizet azért hogy te plussz még egy üres szájat etetsz? Ha ingyen gondolná,akkor ne engedd h ott hagyja nálad több napra. De azt megengedheted h láthatáskor ő is menjen hozzátok.
Egyébként szerintem az anyja nem engedné napokra el az 5 éves gyerekét hozzád
Írod,hogy az új asszony nem hajlandó kapcsolatba lenni veled,hogy a telefont is kikapcsolja.Nekem evvel már meg is adta a választ,hogy mi tévő legyek..Nem engedném még 1 napra sem a féltestvért..
Egyébként az is meglep,hogy egy 17 és 15 éves gyerek könyörögjön,hogy az 5 éves féltesójuk velük legyen..
Olyan érdekesen fogalmazol..
Vonattal zaklatottan jöttek haza,hogy idegen nőnél voltak,és gyerek is van..17 évesen már van annyi eszük a fiataloknak,hogy tudják az apjuk sem él szűzies életet,és valószínű,hogy van nője..Majd írod,hogy meg van a magukhoz való eszük,nem kell őket félteni..De mégis zaklatottak mert egy idegen nő van a képben???
Az sem világos,hogy ebben a korban a fiatalok nagy részének csak púp a hátán egy kisgyerek,de a tieidnek nem????De teljesen mindegy..Ha a nő nemképes erről veled beszélni,de elvárják hogy akár szünetekben veled legyen,akkor egyszerűen nemet kell mondani..A gyerekeid nagyok..HA ragaszkodnak a kistesóhoz,akkor látogassák meg ők. Hiszen megvan a magukhoz való eszük..nem igaz?
14.56-nak: 8 éve váltunk el, 5-6 évesen nem lehetnének az ő gyerekei.
Kedves 14.54! A rendőrséggel kapcsolatban bennem is van aggodalom. Mert mi van, ha ők ketten összeugrottak, és hozzám akarja menekíteni a gyereket? Ez most jutott az eszembe.
Abban is igazad van, hogy nem nagyon akarom innentől elengedni vele a srácokat, mert ezek szerint megbízhatatlan. Csak ekkora gyerekeknek nehéz lehet megtiltani. De ez sem került szóba, hogy innentől elvinné őket. Ugyanúgy jönni akar, csak a kicsivel együtt.
Pénz nem igazán állhat a háttérben. Tudom, hogy sokat dolgozik, közepesen jól keres. Mint írtam, mindig időben fizeti a gyerektartást, ünnepekre ajándékot hoz, sőt az extra kiadásokban is segít, mint beiskolázás, jogosítvány a nagynak, ilyesmi.
Szia!
Szerintem nyugodtan megengedheted, a gyerekek között attól még kialakulhat szeretetteljes viszony, hogy Ti, az anyukák tartózkodtok egymástól. (A másik nő is nyilván azért nem veszi fel/nyomja ki a telefont, mert veled nem akar beszélni se, nem rosszindulatból, hanem mert vetélytársat lát benned.)
A mi családunkban is nagyon hasonló a helyzet, féltestvéreinkkel nagyon szeretjük egymást, de anyukáink egymás számára mintha nem is léteznének. (Se apukám számára a régi feleség. Mindig a nagyobb gyerekek jöttek hozzánk.)
A gyerekek érdekében én engedném...
14:41 vagyok, reagálnék
Igy már finomodik a helyzet, de még mindig nincs igazad.
Ott kezdődik az egész, hogy én elmegyek a gyerekekel kézenfogva - ha már tinik akkor max nem fogom a kezüket - és megnézem hova viszi/vinné őket a volt férjem.
Ez az alap, innen indul ki ez az egész. Ha ott engem és a gyermeikemet szeretettel fogadnak, rendezettek a körülmények, megismerkedem az új feleség gyermekével akkor megkapod a helyes választ a kérdésedre.
Akár össze is barátkozhattok, a mai modern világba már ez is belefér.
Na de, az hogy te még ott nem voltál, nem ellenőrizted le hogy hol és miképp élnek, akkor nincs válasz. Akármi lehet, lehet hogy a férjed csak ezekre az alkalmakra rázza meg magát, senki sem tudja, még te sem.
Feltételezhetően nem, de úgy gondolom hogy a feltételezeés itt most kevés.
El kell menned és meg kell nézned hogy élnek, hol, milyen a légkör, megnézed a hogy viszonyulnak a gyerekükhöz (és az hozzájuk) stb, stb és az alapján meg fogod tudni hozni a helyes döntést.
De csak ezek után, az hogy itt minket kérdezgetsz neked nem segit. Jöhet még ide ezer beirás saját példákból, de minden élethelyzet más és más, egyáltalán nem biztos hogy rád bármelyik példa igaz lesz.
A megoldás az hogy elmész és ellenörzöd őket. Ha ennek bármi akadálya van (vajon miért?) akkor egyértelmü: nem vállalod el a gyermeket. Ha meghivnak akkor pedig a alapján eldöntöd.
Kedves 14:59!
Nem azt írtam, hogy könyörögnek érte, hanem hogy rágják a fülemet. Szerintem természetes, hogy zaklatottan jöttek haza, elég sok minden zúdult rájuk egyszerre. Ezt az infót azért nem könnyű megemészteni, meg hát gondolom attól is tartottak, hogy én hogyan fogok reagálni.
Lehet, hogy általában a kamaszok nem szeretik a kicsiket, de 15 évesem lány, és ő szívesen foglalkozna vele. A fiam szerint is érdekes kisfickó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!