Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit mondanál erre a volt...

Mit mondanál erre a volt férjednek? Beleegyeznél?

Figyelt kérdés

Több mint 8 éve hagyott el egy másik nőért. Később azt mondta, szakított vele. Újra férjhez mentem, de továbbra is tartottuk a kapcsolatot a gyerekek miatt. Csakhogy mindig Ő jött, sosem vitte el a gyerekeket. Arra, hogy hol lakik, kitérő válaszokat adott.

1 hete váratlanul elvitte a gyerekeket, úgy tervezték színházba mentek. Másnap a gyerekek vonattal jöttek haza, és zaklatottan mesélték, hogy apa elvitte őket egy nőhöz, ahol volt egy 5 éves kisfiú, akinek ő az apukája.

Rákérdeztem, mi ez az egész. kiderült, hogy sosem szakítottak, és a gyerek tényleg közös.

Már ez is éppen elég váratlanul ért, mert semmi oka nem volt rá, hogy eltitkolja, de most azzal állt elő, hogy innentől szívesen idehozná magával a kisfiút, sőt a szünetekben itt is hagyná néhány napra. Nem tudom, hogyan reagáljak erre, vagy hogy mi állhat a háttérben.

2011. ápr. 6. 14:18
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem én sem. De a gyerekeimet jól bezúgatta, és most ők is rágják a fülemet. Az "új" férjem meg azt mondja, neki nincs ellenére, ha én beleegyezek. Csak engem nagyon zavar, hogy miért titkolta el, és hogy most mi változott.
2011. ápr. 6. 14:29
 12/42 SzilKa ***** válasza:
100%
A féltesót csak akkor vállalnám be, ha a saját gyerekeim szeretnének vele időt tölteni. Az egy dolog, hogy a volt férj sunyi alak, s csak az ő kedvéért nem vállalnám be a másik kisfiút, de a gyerekek kedvéért igen.
2011. ápr. 6. 14:30
 13/42 A kérdező kommentje:
Valamelyikőtök kérdezte, én odaadnám-e a gyerekeket a féltesó anyjának. Hát nem. Visszatartanának ettől a múltban történtek, és az is, hogy Ő is eltitkolta ezt a gyereket, tehát nem egyenes ember. De ez fel sem merült, nem kérték tőlem, hogy engedjem hozzájuk a sajátjaimat.
2011. ápr. 6. 14:33
 14/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha belevágsz akkor egyeztess a másik nővel is, ha már ennyire nem megbízható az exed! Lehet hogy nem egy gyerekről van vagy lesz szó, hanem egy egész kiscsoportról...XDDDDDDD
2011. ápr. 6. 14:34
 15/42 anonim ***** válasza:
100%
lemaradt: az hogy odaviszi egy vagy két órára az nálam még okés lenne, de hogy az egész szünetben neked kelljen rá vigyázni (téli tavaszi, nyári) (és persze költeni is)???? hát én köszönöm nem kérnék belőle....
2011. ápr. 6. 14:36
 16/42 A kérdező kommentje:
Próbáltam felhívni a másik nőt, de kinyomja a telefont. Ha szám nélkül hívom leteszi, amint meghallja a hangom. Valószínűleg gáz van közöttük.
2011. ápr. 6. 14:38
 17/42 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyen sztoriról nekem óhatatlanul az az első gondolatom, hogy ha ennyi éven keresztül átejtett egy ilyen dolgoban (ti. hogy van-e élettársa és gyereke, vagy nincs), vajon akkor mit titkolhat el még???

Oka van annak, hogy évekig semmit nem mondott el, most meg nálad akarja nyaraltatni a gyerkőcöt...

2011. ápr. 6. 14:39
 18/42 anonim ***** válasza:
51%

"Csakhogy mindig Ő jött, sosem vitte el a gyerekeket. Arra, hogy hol lakik, kitérő válaszokat adott. 1 hete váratlanul elvitte a gyerekeket, úgy tervezték színházba mentek. Másnap a gyerekek vonattal jöttek haza, és zaklatottan mesélték, hogy apa elvitte őket egy nőhöz"

Sejthető hogy mindenki a férjet fogja szidni - megjegyzem joggal - de nézzünk rád is picit.

Hogy is van ez, még azt sem tudod hol lakik a volt férjed, kivel és miböl él, milyen körülmények között, stb, stb, 8 év után egyszercsak viszi a gyerekeket és te ezt hagyod?

Ezt igy kell csinálni? Ha nem jöttek volna vissza a gyerekek merre indulsz keresni őket?

Az a véleményem hogy te vagy az aki ezt a fajta viselkedést megengedi magával szemben, ha te ezekre nemleges választ adsz, nem kerültél volna ilyen helyzetbe.

Lehetne mondani hogy ez a te dolgod, ha neked igy jó akkor ti ketten felnőttek játszátok csak a játékaitokat, de van ott nálad több gyermek, akik miatt viszont ezt nem teheted meg, mert felelőséggel tartozol értük.

Nem az a minimum, hogy tudom hol él, hogy rendezett körülmények között, hogy nem egy idióta, hogy nem alkoholista vagy egy félőrült? Még ha a jóisten is kéri a kölköket akkor is első lépésem ezt ellenőrizni. Magyarul az első átadás úgy zajlik hogy én viszem oda őket, ha már ott vagyok körül is nézek, mi várhat itt a gyermekeimre.

2011. ápr. 6. 14:41
 19/42 A kérdező kommentje:

Kedves 14:41!

A gyerekek 17 és 15 évesek, tehát nem lehet csak úgy eltüntetni Őket. Megvan a magukhoz való eszük.

A volt férjem átlag 2 hetente jött, feltűnt volna, ha alkoholista, vagy félőrült lenne.

Mivel a ruhái, az autója rendezettek voltak, mindig időben ideadta a gyerektartást, nem feltételeztem, hogy rendezetlenek lennének a körülményei.

Van lakása, egy véletlen folytán jöttem rá, hogy nem igazán használja, akkor kezdett vetíteni arról, hogy időnként a haveroknál alszik, éjszaka is dolgozik stb.

Mivel évekig járt hozzánk a válás után is, és soha nem mondhattam róla, hogy rossza apa, eszembe sem jutott nem elengedni vele a gyerekeket. Máskor is mentek együtt színházba, koncertre, csak akkor mi is velük mentünk, most meg nem volt rá alkalmam.

Szóval lehet engem szidni, de a kérdés továbbra is fennál? Ideengedjem a gyereket?

2011. ápr. 6. 14:48
 20/42 anonim ***** válasza:
100%

Én is elváltam,és van egy közös fiúnk.Én is újra férjhez mentem,de a fiam apjával ma is jó kapcsolatban vagyunk.

A fiamnak is lett az apja révén egy féltestvére(húga)..

Mi egyébként jó barátságban vagyunk.Vagyis én tisztelem a volt férjem élettársát,és a volt férjem is jó viszonyban van a jelenlegi férjemmel..Ha a fiamért megyünk,akkor mindig behívnak minket egy ebédre/vagy vacsorára.Én mindig viszek valami ajándékot a kislánynak..De meglepődnék ha egyik nap azt mondanák,hogy a kislány ezentúl nálunk lesz..Pedig mi tényleg jóban vagyunk...

Ezért nem is értem,hogy miért jössz avval,hogy a gyerekeidnek mégiscsak a féltestvérük..Igen,az! De nem neked kell a féltestvérrel foglalkozni..Azért van apai láthatási idő,hogy az apa és a gyerekei együtt legyenek..Így ha a nyakadba tukmálják a féltestvért akkor végül is ki van a gyerekekkel? Az apa vagy te akinek semmi köze a féltestvérhez??

2011. ápr. 6. 14:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!