Mit mondanál erre a volt férjednek? Beleegyeznél?
Több mint 8 éve hagyott el egy másik nőért. Később azt mondta, szakított vele. Újra férjhez mentem, de továbbra is tartottuk a kapcsolatot a gyerekek miatt. Csakhogy mindig Ő jött, sosem vitte el a gyerekeket. Arra, hogy hol lakik, kitérő válaszokat adott.
1 hete váratlanul elvitte a gyerekeket, úgy tervezték színházba mentek. Másnap a gyerekek vonattal jöttek haza, és zaklatottan mesélték, hogy apa elvitte őket egy nőhöz, ahol volt egy 5 éves kisfiú, akinek ő az apukája.
Rákérdeztem, mi ez az egész. kiderült, hogy sosem szakítottak, és a gyerek tényleg közös.
Már ez is éppen elég váratlanul ért, mert semmi oka nem volt rá, hogy eltitkolja, de most azzal állt elő, hogy innentől szívesen idehozná magával a kisfiút, sőt a szünetekben itt is hagyná néhány napra. Nem tudom, hogyan reagáljak erre, vagy hogy mi állhat a háttérben.
Egy ilyen sztoriról nekem óhatatlanul az az első gondolatom, hogy ha ennyi éven keresztül átejtett egy ilyen dolgoban (ti. hogy van-e élettársa és gyereke, vagy nincs), vajon akkor mit titkolhat el még???
Oka van annak, hogy évekig semmit nem mondott el, most meg nálad akarja nyaraltatni a gyerkőcöt...
"Csakhogy mindig Ő jött, sosem vitte el a gyerekeket. Arra, hogy hol lakik, kitérő válaszokat adott. 1 hete váratlanul elvitte a gyerekeket, úgy tervezték színházba mentek. Másnap a gyerekek vonattal jöttek haza, és zaklatottan mesélték, hogy apa elvitte őket egy nőhöz"
Sejthető hogy mindenki a férjet fogja szidni - megjegyzem joggal - de nézzünk rád is picit.
Hogy is van ez, még azt sem tudod hol lakik a volt férjed, kivel és miböl él, milyen körülmények között, stb, stb, 8 év után egyszercsak viszi a gyerekeket és te ezt hagyod?
Ezt igy kell csinálni? Ha nem jöttek volna vissza a gyerekek merre indulsz keresni őket?
Az a véleményem hogy te vagy az aki ezt a fajta viselkedést megengedi magával szemben, ha te ezekre nemleges választ adsz, nem kerültél volna ilyen helyzetbe.
Lehetne mondani hogy ez a te dolgod, ha neked igy jó akkor ti ketten felnőttek játszátok csak a játékaitokat, de van ott nálad több gyermek, akik miatt viszont ezt nem teheted meg, mert felelőséggel tartozol értük.
Nem az a minimum, hogy tudom hol él, hogy rendezett körülmények között, hogy nem egy idióta, hogy nem alkoholista vagy egy félőrült? Még ha a jóisten is kéri a kölköket akkor is első lépésem ezt ellenőrizni. Magyarul az első átadás úgy zajlik hogy én viszem oda őket, ha már ott vagyok körül is nézek, mi várhat itt a gyermekeimre.
Kedves 14:41!
A gyerekek 17 és 15 évesek, tehát nem lehet csak úgy eltüntetni Őket. Megvan a magukhoz való eszük.
A volt férjem átlag 2 hetente jött, feltűnt volna, ha alkoholista, vagy félőrült lenne.
Mivel a ruhái, az autója rendezettek voltak, mindig időben ideadta a gyerektartást, nem feltételeztem, hogy rendezetlenek lennének a körülményei.
Van lakása, egy véletlen folytán jöttem rá, hogy nem igazán használja, akkor kezdett vetíteni arról, hogy időnként a haveroknál alszik, éjszaka is dolgozik stb.
Mivel évekig járt hozzánk a válás után is, és soha nem mondhattam róla, hogy rossza apa, eszembe sem jutott nem elengedni vele a gyerekeket. Máskor is mentek együtt színházba, koncertre, csak akkor mi is velük mentünk, most meg nem volt rá alkalmam.
Szóval lehet engem szidni, de a kérdés továbbra is fennál? Ideengedjem a gyereket?
Én is elváltam,és van egy közös fiúnk.Én is újra férjhez mentem,de a fiam apjával ma is jó kapcsolatban vagyunk.
A fiamnak is lett az apja révén egy féltestvére(húga)..
Mi egyébként jó barátságban vagyunk.Vagyis én tisztelem a volt férjem élettársát,és a volt férjem is jó viszonyban van a jelenlegi férjemmel..Ha a fiamért megyünk,akkor mindig behívnak minket egy ebédre/vagy vacsorára.Én mindig viszek valami ajándékot a kislánynak..De meglepődnék ha egyik nap azt mondanák,hogy a kislány ezentúl nálunk lesz..Pedig mi tényleg jóban vagyunk...
Ezért nem is értem,hogy miért jössz avval,hogy a gyerekeidnek mégiscsak a féltestvérük..Igen,az! De nem neked kell a féltestvérrel foglalkozni..Azért van apai láthatási idő,hogy az apa és a gyerekei együtt legyenek..Így ha a nyakadba tukmálják a féltestvért akkor végül is ki van a gyerekekkel? Az apa vagy te akinek semmi köze a féltestvérhez??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!