Hogyan tudassam vele hogy ne vállaljon még egy gyereket?
anyám 38 éves, 2en vagyunk hugommal saját gyerekei,mellettünk van még 3 mostoha gyerek.Tegnap bejelentette hogy terhes,és nem szartnék elvetetni a gyereket.Állítólag a "véletlen műve".így sem állunk anyagilag valami fényesen(persze nem nélkülözünk semmit),de egy újabb gyerek kész csőd lenne.nem értem miért nem látja ezt be.anyám nagyon "modern" nő,de akkor is.próbáltam neki mondani hogy abba gondoljon bele,hogy a baba és én köztem lesz 20év.és amúgy is nem veszélyes ennyi idősen szülni?kétségbe vagyok esve.meg teljesen cikinek érzem hogy anyám 40éves fejjel gyreket akar szülni.
19/L
"ha megtehetném,elköltöznék,dolgoznék stb...de mivel tanuló vagyok esélytelen...az anyagiakra visszatérve nem vagyunk csórók,kajára van pénz,de ha anya nem fog dolgozni,akkor arra sem lesz jóformán"
1. nem kell elköltöznöd, elég ha csak dolgozol. Az pedig 19 évesen nem esélytelen. Főiskola mellett simán vállalhatsz diákmunkát. Ha csak havi 20 ezret hazaadsz és te nem kérsz pénzt, már nagyon sokat segítettél.
Ha ennyire "felelősségteljes döntést" vársz anyukádtól, akkor légy te is az. Elvetetnél egy gyermeket azért, mert te nem akarsz felnőni?!
2. ha anyukád nem fog dolgozni, akkor is kapja a gyedet/gyest/családó pótlékot. Három gyerekre már szép családi pótlék jár.
Emellett, ha anyukád otthon van tud főzni. A főzéssel rengeteget lehet spórolni. Talán még több kajára is jutna mint eddig.
Kedves kérdező, hadd kérdezzek egyet. Vagyis inkább kettőt.
Tegyük fel találkozol életed szerelmével, és holnapután teherbe esel (tegyük fel továbbá azt, hogy mondjuk anyukád nem terhes), és akarod a babát. Neked hogy esne, ha anyukád húzná a száját, meg azt mondaná, hogy kislányom vetesd el, mert nekem nagyon ciki ám 38 évesen nagymamának lenni. Meg aztán miből tartanád el, már így is éppen elegen vagyunk. Inkább öld meg a babádat, akit szeretsz, nehogy már a szájára vegyen a falu. Köszike.
Vagy azt milyen lenne, hogy te vagy 38 éves, terhes leszel, és a nagylányod rossz szemmel néz rád emiatt, mert öreg és égő vagy?
Nem rontaná el egyik sem a babavárás örömét? TE hogy viselnéd?
Ja, apukád hangol a tesód ellen?
Egyik ismerösöm kocsmában dolgozott hajnalig, és szinötös tanuló volt.
én a helyedben inkább azon gondolkoznék hogy hogyan tudnék nekik segíteni. nem tudom akarsz-e továbbtanulni, ha nem akkor nyilván dolgozni fogsz, elköltözhetsz, önállósodhatsz.
ha igen az nehezebb, de megoldható, vállalhatsz részmunkaidős melót, de estin vagy levelezőn is tanulhatsz, és úgy lesz időd mindenre. azt értsd meg, hogy nem szabhatod meg hogy mindenki azt csinálja ami neked kényelmes. te csak egy valamiről dönthetsz, hogy te magad mit teszel hogy alkalmazkodj az új helyzethez. nőj fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!