Hogyan tudassam vele hogy ne vállaljon még egy gyereket?
anyám 38 éves, 2en vagyunk hugommal saját gyerekei,mellettünk van még 3 mostoha gyerek.Tegnap bejelentette hogy terhes,és nem szartnék elvetetni a gyereket.Állítólag a "véletlen műve".így sem állunk anyagilag valami fényesen(persze nem nélkülözünk semmit),de egy újabb gyerek kész csőd lenne.nem értem miért nem látja ezt be.anyám nagyon "modern" nő,de akkor is.próbáltam neki mondani hogy abba gondoljon bele,hogy a baba és én köztem lesz 20év.és amúgy is nem veszélyes ennyi idősen szülni?kétségbe vagyok esve.meg teljesen cikinek érzem hogy anyám 40éves fejjel gyreket akar szülni.
19/L
Én totál boldog lettem volna, ha 19 éves koromban anyuék bevállaltak voltak még egy babát... :) Örültem volna egy kistesónak. :)
Nem tudom neked mi bajod ezzel... szerintem kicsit önző vagy, hogy nem akarsz életet adni a kistesódnak. Pedig 19 évesen már nem kéne ilyen gyerekesen gondolkodnod.
Egyáltalán nem tartom cikinek, és ha az én anyám vágyna rá, örülnék amiért még nem húzta le a fiatalsága mögött a rolót. Attól hogy valakinek felnőtt gyerekei vannak, még nem kell lemondania a saját életéről értük, neki is jár a boldogság, és ha ettől érzi magát annak, akkor legyen még egy babája. Előbb-utóbb ti önálló életet kezdtek, és akkor ő ott marad célok nélkül.. Ha érez magában elég kitartást és felelősséget, nem értem, miért ne vállalhatna még egy babát.
Gondolom elég gyereket látott már felnőni ahhoz, hogy felmérje, megfelelő anyagi helyzetben van-e ahhoz, hogy megtartsa és felnevelje őt.
Miért nézed kizárólag a saját érdekedet? Miért gondolod, hogy a te boldogságod és kényelmed fontosabb, mint az övé? Hogy neked esetleg kevesebb jut, vagy éppen valaki ferdén néz rád, mert anyád 40 évesen szült..? (ami manapság egyáltalán nem kirívó eset, össze sem tudom számolni, hány ilyet ismerek)
Nem értem, miért foglalkozol ennyire azzal, hogy mit gondolnak mások. Sokkal nagyobb problémáik vannak, mint rajtad röhögni.. És egyébként is, aki emiatt cikinek tart téged, az olyan korlátozott intelligenciával rendelkezik, hogy nem értem, miért adsz a véleményére.
Szerintem inkább fogadd el a döntését, és éld meg vele együtt! Jól esne neki is, ha megoszthatná veled az örömét! Neked legalább nem kell aggódnod azon, hogy mit fog kezdeni anyád 10 év múlva az életével, ha te már saját családot alapítasz és havonta tudod csak látogatni..
Szerintem ameddig kicsik voltatok, éppen elég dologról lemondott a boldogságodért, önként, szeretetből és dalolva. Végre eljött az az idő, hogy gondolhat egy kicsit a saját életére is!
Igen, persze, egy 19 éves lány, aki tanul és gondolom még tanulni szeretne jó pár évig, azért dolgozzon, hogy a felelőtlen anyja gyerekét, a testvérét eltartsa. Szép...
Sajnos nem tudsz mit tenni, ilyen dolgokba nem illik beleszólni. Majd rájön magától, de remélem erre azért nem kerül sor!
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:28
Úgy van!!! Ha csak a saját bérletére összeszedi a pénzt, esetleg belefér, hogy befizet a menzára ebédet, akkor már megérte. Nem kisbaba 19 évesen....
Elég önzőnek tűnik a hozzáállásod. Tényleg kevesebb jut majd nektek anyagiakban, ha eggyel többen lesztek, de gondolom a szüleid majd áthidalják valahogy ezeket a problémákat. Te is segíthetnél, ahogy előttem már sokan írták.
Soha az életben nem bocsátaná meg anyukád, ha sikerülne rábeszélned az abortuszra. Valahányszor rád néz, eszébe jutna, hogy az a kicsi miattad nem született meg. Már járna, most kezdené az ovit és így tovább sok éven át.
Én is 39 évesen szültem az utolsó gyermekemet két kamasz lányom mellé. Nem volt ciki se nekem, se nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!